Goran Tomić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TOMIĆ UOČI KUP-DERBIJA

‘Naš je cilj osvojiti Kup! Da bismo to učinili treba sklanjati prepreke. Prvo Dinamo, a sad i Osijek...‘

‘Jedan podatak dovoljno govori o tome koliko je Osijek jaka momčad‘, rekao je trener Riječana.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2022. 12:57

Rijeka - Osijek, srijeda, 18 sati. Polufinale Kupa. Toliko o važnosti utakmice. U finalu čeka Hajduk, igrat će se na Poljudu u svibnju. Treba li uopće išta dodavati? Ako pitate trenera Rijeke, Gorana Tomića, reći će...

- S te strane nam nikakva motivacija nije potrebna. Znamo što nosi pobjeda u ovoj utakmici, a i plovimo na valovima dobrih rezultata u posljednje vrijeme. Pobjede su najbolji lijek za samopouzdanje, mi smo u dobrom ritmu, čitava ekipa vjeruje u ono što radimo - podvlači strateg riječkog prvoligaša.

Za utakmicu na Rujevici karte idu jako dobro, očekuje se i pun stadion...

- Jedna jako bitna utakmica za nas. Rekao sam i ranije, cilj ove momčadi je osvojiti Kup. Da bi to napravili, moramo sklanjati prepreke jednu po jednu. Najrije je to bio Dinamo, sada je pred nama Osijek. Jedna kvalitetna ekipa, imali smo s njima dosta problema ove sezone, a sve je to zasluga njihovih igrača i trenera.

Rijeka još uvijek ove sezone nije Osijeku zabila gol. U dva dvoboja na Gradskom vrtu momčad Nenada Bjelice slavila je s po 1:0, dok je na Rujevici jedini dosad odigrani HNL-ogled završio bez golova.

- Dovoljno to govori o njihovoj snazi. Ali, nema neke razlike u odnosu na HNL, što se ovog dvoboja tiče. Mi želimo pobijediti svaku utakmicu, a sada nema ispravka. Dat ćemo sve od sebe da izborimo finale - naveo je Tomić.

Za kraj, notirajmo da će ogled propustiti Hrvoje Smolčić, a da će se odluka o nastupu Andresa Solana donijeti nakon posljednjeg treninga, u utorak navečer.

Linker
26. travanj 2024 08:23