DAMIR SKOMRLJ Cropix
EMOTIVAN POVRATAK

Pjaca: Pao je teret s leđa, znao sam da je ovo odlično mjesto da vratim karijeru; Sopić: On je tek na 60 posto

Nekadašnji napadač Dinama i Vatrenih s dva je pogotka obilježio derbi protiv Osijeka
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2023. 21:44

Derbi na Rujevici pripao je Rijeci koja je dvostrukim pogotkom Marka Pjace slavila protiv Osijeka (2:1). Petar Pušić smanjio je u finišu susreta, ali do preokreta ili poravnanja rezultata - nije došlo.

- Ušli smo jako loše u utakmicu i to je jedno od lošijih poluvremena koje smo odigrali ovu polusezonu. Prvih pet minuta, sjajni potez od Pjace za 1:0 i teško je bilo obraniti takav pokušaj - bio je prvi komentar strijelca jedinog gola gostiju.

Stigao si do prvijenca, rekao si u najavi da se nadaš da ćeš se tako probiti u prvu ekipu?

- Naravno sretan sam zbog gola, ali kad ti to ne pomogne za tri gola, onda nema neku vrijednost.

Nije bilo dovoljno, ali opet jedna doza samopouzdanja.

- Svakako, ići ću čvršće još dalje i nadam se pomoći ekipi. Danas, eto nismo završavali kako treba kontra napade koje smo imali u prvom poluvremenu. Moramo biti snažniji u duelima. Čeka nas sada utakmica na domaćem terenu gdje smo nevjerojatno jaki.

Nakon Petra Pušića, pred kamere MAXSporta stigao je Marko Pjaca.

- Stvarno prva utakmica u kojoj sam startao i mislim da mogu biti presretan. Ekipa je odigrala jednu jako jako dobru utakmicu, na osobnoj razini jako dva bitna gola.

Već dugo nisi imao bolju nogometnu večer.

- Nadam se da će tako nastaviti. Osjećam se dobro od prvog dana otkako sam stigao ovdje. Dečki su me odlično prihvatili i mislim da se to vidi na terenu. Ako kao ekipa budemo skupljali bodove.

Od 2016. te nije bilo u HNL-u koliko si pratio domaći nogomet?

- Pratio sam i moram priznat da sam se jedva čekao vratiti doma. Mislim da je ovo jedno odlično mjesto za povratak u mojoj karijeri. Kad je prva lopta ušla u mreži prošle su me emocije i osjećao sam se puno lakše. Pao je teret s leđa. Mislim da Rijeka može uživati i u budućnosti u našim predstavama i da ćemo nastaviti skupljati bodove.

Može li Rijeka još negdje napredovati?

- Mislim da možemo popraviti završnicu, što je i normalno jer smo mlada ekipa, znamo malo brzati, ali ako nastavimo ovako igrati, golovi će doći sami od sebe - zaključio je Pjaca, a onda je svoje viđenje dao Željko Sopić:

- Stalno se spominje prva pobjeda, a zaboravljamo da smo u 90. minuta pobijedili Lille i donijeli HNS-u bodove. Mislim da smo dominirali od početka utakmica, imali smo 24 udarca prema golu, primili smo taj zgoditak na kraju i drhtali, ali zaista nemam što zamjeriti - bila je prva reakcija trenera Sopića.

- Kad smo se pripremali za ovu utakmicu znali smo da moramo biti strpljivi. Imali smo veliki broj šansi koje nismo realizirali. Izašli smo samouvjereno.

Dva pogotka Marka Pjace, to Vam puno znači.

- Ja se nadam da će Marko Pjaca tek ući u formu jer je tek na 60%. Nije mu lako, dugo nije igrao utakmice, polako ga doziramo i tijekom ovog reprezentativnog ciklusa i zadovoljni smo kako napreduje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 12:13