Dejan Petrovič

 DAMIR KRAJAC Cropix
NA REDU NOVI IZAZOV

Riječki Slovenac zablistao: ‘Što je kraj bliže, dojam je manje bitan. Nitko od nas ovo nije očekivao‘

Dejan Petrovič pred dolazak Velikogoričana govorio je o formi dvaju kandidata za naslov
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. travanj 2024. 16:27

Slovenski internacionalac Dejan Petrovič prošlo je kolo upisao prvu asistenciju u HNL-u, sjajno izveden korner i filigranski precizna lopta na drugu vratnicu koju je Goda glavom pospremio iza Majkića za konačno rješenje derbija della Učka već su odavno zaboravljeni, Riječanima je cijeli ovaj tjedan na pameti bila samo Gorica i kako večeras u sklopu 31. kola SuperSport HNL-a nastaviti svoj uspješni niz.

- Teška utakmica nas čeka, kao i sve tri koje smo odigrali protiv njih ove sezone. No, igramo kući, čeka nas puna Rujevica i idemo pokazati zbog čega smo tu gdje jesmo te obraniti prvo mjesto - kazao je riječki veznjak u uvodu, dodavši da će svaka utakmica do kraja biti ona – najbitnija.

- Istina, Dinamo je napokon odigrao i tu svoju utakmicu, sad su nam na dva boda zaostatka, svaka utakmica se broji sada. Što je kraj bliže, sve je manje bitan dojam, najbitniji su bodovi, samo tri boda. No, pred punom Rujevicom želimo pokazati svoju igru. Obje momčadi koje pretendiraju na naslov su sada u odličnoj formi, i Dinamo, ali i mi. Mislim da nitko od nas nije to očekivao, no to je dobro za nogomet u Hrvatskoj - dodao je Petrovič, koji smatra da će međusobni derbi sigurno biti bitan, no ne nužno i presudan u toj borbi.

- I nas i njih čeka ogled s Lokomotivom, može se tu dogoditi neki kiks, no sve je još otvoreno, teško je išta nagađati. Moja forma? Nakon stvarno duge pauze polako ulazim i igram sve više. Sretan sam zbog toga, naravno da bi svatko želio igrati više, no konkurencija je stvarno jaka, a ja se postepeno vraćam na svoj nivo - dodao je riječki defenzivni veznjak.

Brzo se vratio na komentar o današnjem protivniku kojeg je Rijeka već triput svladala ove sezone.

- One dvije utakmice gore teško je i komentirati, bila je to samo borba i malo igre, stoga se večeras nadamo da ćemo pokazati svoju igru na našem stadionu, jako dobru igru - pojasnio je Petrovič, dodavši da svlačionica ne osjeća neki preveliki pritisak iako je do kraja ostalo još svega šest kola.

- Možda se malo i osjeti, no kad igraš za Rijeku, svaku utakmicu ideš po pobjedu. Nije to ništa specijalno, osobito kada se igra kod kuće. Navijači, ponovo rasprodan stadion? Ma, to je super osjećaj, znamo da na početku sezone i nije bilo baš tako, no osjećaj je prekrasan. Grad živi za to, nadam se samo da ćemo im na kraju sezone vratiti sve što rade za nas, kako na domaćim utakmicama, tako i na gostovanjima - dodao je Petrovič, koji još uvijek čeka na svoj prvijenac u HNL-u.

Točno 20 igrača upisalo se u strijelce ove sezone...

- Je, evo zabio sam u prijateljskoj protiv Drage, ha, ha. Nadam se da će i u HNL-u prvi gol skoro, imam još vremena za to.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:28