Simon Rožman

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
SIMON ROŽMAN

‘Rijeka će napasti, ali i Osijek će odigrati nešto! Kad se sjetim mog polufinala s njima...‘

Osvajač posljednjeg trofeja za klub s Rujevice, u finalu je igrao baš protiv Gorana Tomića
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 09. ožujak 2022. 13:09

Svoj posljednji trofej, Kup Hrvatske, nogometaši Rijeke osvojili su pod vodstvom Simona Rožmana u sezoni 2019./20. Riječani su u finalu svladali Lokomotivu, koju je tada vodio današnji strateg Bijelih, Goran Tomić.

Upravo je Tomić naslijedio Rožmana, koji je sad trener Celja, no i dalje prati zbivanja u HNL-u. Današnji ogled Rožman ne vidi kao utakmicu u kojoj bi jedna pogreška mogla odlučiti izazovan susret...

- Svi nekako pričaju i pišu da bi to mogla biti tvrda utakmica, ali sjetim se našeg polufinala s Osijekom i mogla bi to biti slična utakmica. Imam neki osjećaj da će se puno toga događati na terenu, jedan gol neće biti dovoljan za pobjedu. Ekipa koja bude dala dva ili više golova će proći, iako vrlo lako možemo vidjeti i jedanaesterce. Po dosta stvari Rijeka i Osijek su dvije izjednačene momčadi, no malu prednost dajem Rijeci i to samo zato što igra na Rujevici - kazao je Rožman u uvodu.

Paklena atmosfera

Istaknuo je možda i najveću prednost Bijelih u današnjem ogledu...

- Ako se napravi ona paklena atmosfera, kakva se zna napraviti tamo, onda će Osijeku biti jako teško igrati. Uostalom, i puno je jačim klubovima iz Europe bilo teško igrati u vrućem ambijentu Rujevice...

Pokušao je Rožman i u kratkim crtama predvidjeti način igre oba današnja protivnika, odnosno, način na koji bi Rijeka mogla ugroziti vratara Ivušića i time si osigurati prolazak u toliko željeno finale protiv Hajduka.

- Rijeka sigurno neće bezglavo jurišati prema golu, mislim da razmišljanje ide prema tome da imaš dobar posjed i da si ti taj koji diktiraš ritam igre. Ne očekujem niti od Osijeka da će stiskati visoko gore, više će se orijentirati na neke kontre. Naravno, odigrat će i oni nešto, a u tom trenu Rijeka treba pokušati brzim tranzicijama na malo širem prostoru ugroziti njihov gol. Jedan detalj bi mogao otvoriti utakmicu, ne vjerujem da će je riješiti, ali bi je mogao otvoriti i onda će to sigurno biti jako dobra utakmica za gledatelje.

Vrhunski igrači

Osijek je i u vremenu Simona Rožmana bio odlično posložena momčad, koja je već tada imala svoj prepoznatljiv stil igre, a slovenski stručnjak smatra da su danas još i kompletniji, bolji. No, bez obzira na kvalitetu protivnika, Tomiću od srca želi – trofej.

- Osijek je sastavio vrhunsku ekipu od vrhunskih igrača. Prošle godine si morao paziti na Miereza, koji je vukao pa si znao odakle prijeti najveća opasnost, no danas to ne znaš, imaju posložene sve varijante, a tu su još i prekidi. Ipak, Tomić je vrhunski trener i on najbolje zna kako dobiti ovu utakmicu. Ima pored sebe dobar stožer, iznad sebe Upravu koja mu vjeruje i od srca mu želim da ove godine dođe do barem jednog trofeja, ili Kupa ili prvenstva, jer mislim da bi mu to bilo priznanje za sve uspješne godine trenerskog rada koje ima iza sebe.

Linker
27. travanj 2024 05:36