Sergej Jakirović

 NK RIJEKA
NOVI IGRAČI PRED VRATIMA

Rijeka ostaje bez važnog igrača, novi trener otkrio: Da, mogla bi stići pojačanja iz Dinama!‘

‘Ima nekoliko igrača koji su nam zanimljivi, ali najbolje bi bilo da se ekipiramo čim prije.‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. prosinac 2022. 16:42

Nogometaši Rijeke danas su pod vodstvom novog trenera i stručnog stožera započeli pripreme za nastavak sezone. Rezultati u prvom dijelu su za zaborav. Sergeja Jakirovića i njegov stožer čeka težak posao.

- Još u nedjelju smo obavili prvu prozivku, a u ponedjeljak smo krenuli s pripremama i testiranjima igrača da vidimo u kakvom su stanju, na osnovi toga ćemo vidjeti odakle krenuti u taj operativni dio priprema. Neki su, poput Mitrovića i Vukčevića rekonvalescenti, na rehabilitaciji, s njima ćemo morati biti strpljivi, baš kao i vratari David i Todorović. Razbolio se i Marco Djuričin, prevenirali smo i to. Neki su dobili odmor do srijede, a neki rade na transferima poput Harisa Vučkića koji je tražio malo slobodnog vremena, dozvolili smo mu to. Dogovorili smo i prvu pripremnu utakmicu s Grobničanom (10. prosinca u 13 sati na Mavrincima) od ukupno devet koje ćemo imati, a većinu priprema radit ćemo na Rujevici, barem dok se ne kompletiramo. Postoji i mogućnost dolaska nekih novih igrača, a onda postoji mogućnost da odemo negdje nekoliko dana radi zajedništva i “team buildinga” - u uvodu je kazao Jakirović koji što prije želi imati definirani igrači kadar, posebice onaj dio koji se odnosi na pojačanja.

- Već danas bi bilo najbolje. Razgovarao sam s tim igračima, moja je želja da se što prije kompletiramo na pozicijama gdje smo deficitarni ili gdje nemamo dobru konkurenciju. Vjerujem da će ovaj tjedan sve biti gotovo. Igrači Dinama? Pa ima i u tome istine, mi tražimo svagdje gdje su kvalitetni igrači za koje mislimo da nam mogu biti pojačanja. Nije lako dovesti takve igrače, ali ima ih nekoliko koji su nama zanimljivi, mladi i potentni, vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati. Nije lako dovesti slobodnog igrača, a da nije imao probleme ili nije igrao. Što nam treba? Pa u svakoj liniji barem po jedan igrač, možda u vezi čak i dva igrača, ovisno o profilu, jedna dobra šestica. Krilo i napadač bi također trebali stići. Kažnjavanje igrača? Mislim da su oni svjesni da su podbacili prošle polusezone, već sam komunicirao na tu temu, smatram da čak postoji mogućnost da se ja založim da to bude skroz smanjeno ili da te kazne uopće ne bude. Vidjet ćemo još, komunicirat ćemo - dodao je Jakirović, koji se osvrnuo i na dugotrajnu ozljedu braniča Mateja Mitrovića.

- Treba mu još minimalno tri do četiri tjedna da može s momčadi biti na terenu. Ja se nadam da će to tako biti - rekao je Jakirović.

Na prvom treningu 21 igrač, Vučkić vjerojatno ide u Tajland

Prvom treningu odazvali su se: Alen Grgić, Anton Krešić, Duje Dujmović, Ivan Smolčić, Jorge Obregon, Lindon Selahi, Mario Vrančić, Martin Zlomislić, Bruno Goda, Matija Frigan, Nais Djouahra, Nediljko Labrović, Nikita Vlasenko, Prince Ampem, Bruno Bogojević, Veldin Hodža, Niko Galešić, Pablo Alvarez, Adrian Liber, Dominik Simčić i Alen Halilović.

Zbog bolesti i rehabilitacije izostali su Matej Mitrović, Marco Djuričin, Andrija Vukčević, Mislav Zadro, Aleksa Todorović i David Nwolokor, dok će se tek sutra pripremama priključiti Bernard Karrica, Damjan Pavlović, Denis Bušnja. Gabriel Lunetta, Mateo Pavlović, Mihail Merkulov i Roko Jurišić. Od juniora, pripreme s prvom momčadi proći će Noel Bodetić, Niko Gajzler i Andro Babić, priključit će se nešto kasnije s obzirom da njihovo natjecanje još traje. Većih iznenađenja na popisu, osim vjerojatnog odlaska Harisa Vučkića u Tajland i Mateja Vuka koji isto radi na transferu (Istra) nema, no to ne znači da ih neće biti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:29