TOM DUBRAVEC Cropix
SRAMOTNO PONAŠANJE

Skandal u Rijeci: Navijači na utakmici futsala skandirali ‘umri Livaja‘, padale uvrede i na račun Splita

Napetost iz HNL-a se izgleda prelijeva i na druge sportove...
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2024. 07:37

Završnica SuperSport HNL-a postaje sve zanimljivija. Rijeka prevodi prvenstvenu ljestvicu s 50 bodova nakon 23 odigrana kola, a slijedi Hajduk s dva boda manje od Rijeke. Treći je Dinamo koji ima 44 boda i utakmicu manje od oba konkurenta.

Napetost na terenu i bodovnoj tablici prelila se i na tribine, a izgleda i na futsal. U Rijeci su se na utakmici HMNK Rijeke i AMNK Universitasa iz Splita mogli čuti ružni stihovi poput ‘Umri Livaja‘ i ‘Gazi Tovara‘, a sve je zabilježio i delegat utakmice pa će domaći sastav biti kažnjen zbog ponašanja dijela svojih navijača. Disciplinski sudac već je zatražio očitovanje.

"Temeljem članka 110. i članka 120. Disciplinskog pravilnika HNS-a po podnesenim disciplinskim prijavama od strane delegata utakmice unesenih u izvještaj o utakmici sukladno članku 125. Disciplinskog pravilnika HNS-a traži se pisano očitovanje o sljedećim prijavama počinjenih disciplinskih prekršaja:

HMNK RIJEKA - razlozima propusta u organizaciji utakmice HMNK Rijeka - AMNK Universitas Split odigrane dana 17. 2. 2024. godine u Rijeci u odnosu na događaje kada je u više navrata došlo do neprimjerenog ponašanja navijača domaće momčadi u vidu uvredljivog skandiranja ‘Umri Livaja‘, ‘Gazi Tovara‘ i ‘Je** se Splite‘, kao i očitovanje o razlozima zbog kojih na utakmici nije osigurana nazočnost liječnika upisanog u COMET", stoji u zapisniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 02:04