RONALD GORSIC Cropix
PUT PREMA GORE

Slijedi li uspon posrnule momčadi kroz HNL ljestvicu? ‘Ne znam zašto smo tu gdje jesmo, ali...‘

Igrač koji je ove sezone igrao na 4 različite pozicije: ‘Zadovoljan sam, ali mogu još više.‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. listopad 2022. 20:01

Pobjedom u Gorici i vrlo dobrom igrom, posebice u drugom dijelu susreta, čak šest igrača Bijelih našlo je svoje mjesto u momčadi kola SofaScorea (Labrović, Grgić, Pavlović, Vukčević, Selahi, Ampem), no Prince Ampem svojim je učinkom, prvim pogotkom i zatim izborenim jedanaestercem svakako zaslužio epitet igrača utakmice u pobjedi koju je Rijeka toliko dugo čekala.

Slavilo se u Velikoj Gorici jako, kao da je u najmanju ruku susret odlučivao o kakvom trofeju, kako na klupi Bijelih, tako i na terenu po završetku susreta u sinergiji s tribinama na kojima se skupila pristojna brojka Armade i ostalih najvjernijih pristaša kluba s Kvarnera. Ne treba Riječanima zamjeriti, nakon što deset kola u HNL-u nisu okusili slast pobjede, napokon su dočekali taj osjećaj da teren ne moraš napustiti pognute glave, jednostavno su uživali u svom trenutku ponajviše zahvaljujući silovitom udarcu Ampema koji je načeo mrežu Turopoljaca, a onda i, nakon VAR provjere, izborio jedanaesterac kojeg je Halilović pretvorio u pogodak za konačan 0:2 rezultat. Danas, kada momčad ima slobodan dan, bit će igračima nakon dužeg vremena, pravi užitak spustiti se u centar grada i osjetiti “puls” navijača i stanovnika Grada koji teče na kavi na Korzu ili u šetnji uz more.

Sve uspjeli prebroditi

- Protiv Gorice smo odigrali vrlo dobru utakmicu, bila je to jako važna utakmica za nas i jako važna pobjeda koja je došla nakon dužeg perioda loših rezultata. Znali smo da neće biti lako, no stvarno smo željeli tu pobjedu i napokon smo je dočekali. Sa psihološke strane ovaj je susret bio još i teži, stvarno nije lako igrati susret gdje se boriš s direktnim konkurentom za posljednje mjesto, i oni su htjeli pobjedu i ostati i ispred nas, no uspjeli smo sve to prebroditi i stići do važna tri boda - kazao je Ampem u uvodu koji je naravno zadovoljan svojom izvedbom protiv Goričana, no smatra da i on osobno, baš kao i momčad, mora i može puno bolje.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Pa jesam, zadovoljan sam, ali postoji još stvari koje moram popraviti. Da se razumijemo, sretan sam jako i zbog pobjede i zbog mog doprinosa momčadi, ali znam da mogu i moram više - dodao je Ampem koji je u tijekom ove sezone igrao na čak četiri različite pozicije u momčadi, a neke od njih definitivno nisu one na kojima hitronogi Ganac može prikazati ono najbolje od sebe.

- Nemam problem s niti jednom pozicijom, igrat ću gdje god to trener od mene zatraži i biti u službi momčadi, ali ja sam primarno ofenzivni igrač, mislim da tu mogu dati najviše. Je li je to krilna pozicija na lijevoj ili desnoj strani, ili još neka ofenzivnija varijanta, manje je bitno, no bitno mi je da što više sudjelujem u napadačkim akcijama, to sam ja, to je moj stil i tu mogu pokazati najviše - objasnio je ganski internacionalac koji je svjestan kako je ova utakmica tek početak i da će ova pobjeda malo značiti Rijeci ako već u nedjelju Bijeli ne svladaju i Lokomotivu. Domaći navijači još uvijek čekaju na tu prvu domaću pobjedu ove sezone, Rujevica se još nije ove sezone radovala...

- Samopouzdanje nam je poraslo pobjedom protiv Gorice, raste i dalje svakim danom nakon tog susreta kroz dobar rad na treninzima, a moram kazati i da smo zadnja dva, tri susreta odigrali bolje nego utakmice prije njih stoga mislim da je ova momčad na pravom putu. Neće to biti lagana utakmica ove nedjelje, no ako nastavimo igrati kao do sada, držimo li se na terenu dogovora i taktičke discipline u kojoj smo iz kola u kolo sve bolji onda svakako mislim da možemo stići do nove pobjede - dodao je Ampem koji nije htio uspoređivati trenera Cosmija s njegovim prethodnicima.

Pobjeđivati kolo po kolo

- Mi kao momčad znamo da smo podbacili do sada u sezoni, svjesni smo toga, no u svakoj utakmici do sada i mi smo htjeli pobjedu. Ponekad nismo imali sreće, ponekad su neke druge stvari utjecali na konačni rezultat, ali sve je to nogomet. Ponekad igraš dobro, ali lopta te jednostavno ne nagradi rezultatom. Rekao bih da smo danas mentalno puno jača momčad, radimo jako dobro na treninzima, znatno smo posvećeniji nogometu. Teško mi je reći zašto prije nismo izgledali tako, no više je razloga zbog kojih smo se našli tu gdje jesmo. Nadam se da je taj period iza nas - dodao je Ampem koji je optimista kada je u pitanju budućnost Rijeke.

- Rijeka je jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj, upisali smo tu pobjedu napokon i sada moramo nastaviti pobjeđivati korak po korak, kolo po kolo. Vidjet ćemo gdje će nas to na kraju odvesti, ja se nadam što višoj poziciji na ljestvici. Moramo ostati fokusirani, imamo sve preduvjete da budemo dobra momčad s dobrim rezultatima, ali za to moramo jako puno i predano trenirati - kazao je Ampem za kraj.

Poljubac kao posveta klubu i vjernim navijačima

Nakon što je postigao svoj prvijenac ove sezone Ampemu je, baš kao i cijeloj momčadi pao kamen sa srca. Osim rukama upućenim prema nebu kao znak zahvale za učinjeno, jer poznato je da je Ampem veliki vjernik, ganski se 24-godišnjak na poseban način zahvalio i Rijeci i njezinim navijačima - poljupcem grba na dresu kojeg ponosno nosi. Uostalom, Ampem nikada nije krio koliko je oduševljen radom i životom u Rijeci koja ga je, nakon dolaska iz Šibenika, prigrlila objeručke, baš kao što je i mnoge igrače prije njega, i baš kao što će mnoge buduće, koji će tek postati stanovnici grada na Rječini. Jedini uvjet kojeg Riječani traže je minimum poštovanja prema gradu i klubu, zauzvrat će dati bezuvjetnu ljubav.

- Proteklih je tjedana bilo baš dosta loših vibracija oko kluba, ni medijski natpisi nam nisu išli u prilog što je donekle i očekivano s obzirom na stanje u kojem smo se nalazili. Spontano mi je to došlo, naši navijači nam uvijek iskazuju ljubav i respekt, čak i u teškim trenutcima kojih je od početka ove sezone bilo mnogo. Dolaze na svaku našu utakmicu, daju nam potporu, vesele se i odvajaju svoje vrijeme i novac za nas. Vjerujem da i njima ova pobjeda znači mnogo baš kao i nama igračima, to treba poštovati. Taj poljubac grba na dresu bio je na neki način posveta za naš klub i sve naše navijače koji su s nama, hvala im još jednom na tome i nadam se da ćemo zajedno ove sezone napraviti još mnogo dobrih stvari, da je ovo tek novi početak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:43