Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
STREPNJA NAD RUJEVICOM

Sopić je cijeloj hrvatskoj javnosti pokazao da se može i pošteno, ali Rijeci sada prijeti prava sportska nesreća

Bijeli mogu gotovo složiti cijelu jednu momčad kada su u pitanju igrači kojima prijeti suspenzija
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. travanj 2024. 14:50

Ako ne može drugačije, onda ćemo pošteno, otprilike je kazao Željko Sopić nakon utakmice protiv Slavena Belupa polovicom ožujka kada se Rijeka, uoči dvoboja s posljednjeplasiranim Rudešom i danas sigurnim putnikom u niži rang, imala priliku “očistiti” od kartona, no to Sopiću ni stručnom stožeru nije niti u jednom trenutku palo na pamet.

Pet kola je Rijeka igrala nakon toga, u svih pet ostvarila je pobjede iako je uvijek netko od stožernih igrača falio zbog trećeg žutog kartona. U posljednjem dvoboju, protiv Gorice, primjerice, nije bilo Lindona Selahija. Pokazao je Sopić i sebi i cjelokupnoj hrvatskoj sportskoj javnosti kako se može i pošteno, no prava bi sportska nesreća bila da netko od ključnih igrača u dvoboju s Lokomotivom otpadne za “šlager” na Rujevici i derbi protiv Dinama koji je na rasporedu odmah nakon gostovanja u Kranjčevićevoj.

Bijeli mogu gotovo složiti cijelu jednu momčad kada su u pitanju igrači kojima prijeti suspenzija za ogled s Dinamom: Banda, Bogojević, Veiga, Dilaver, Galešić, Goda, Hodža, Ivanović, Labrović i Pjaca. Ukupno desetorica.

I dok bi neke igrače Sopić lakše mogao “preboljeti”, za utakmicu svih utakmica, odnosno priliku da Rijeka u konačnici barem jednom upiše pobjedu protiv svih momčadi iz lige, znatno teže bi mu pao izostanak nekih igrača koji su gotovo nezamjenjivi. Poznavajući trenera Sopića i njegov “modus operandi”, kalkulacija u Kranjčevićevoj sigurno neće biti što ne znači da se neki igrači ne trebaju možda malo više pripaziti, posebice u situacijama u kojima nije nužno “požutjeti”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 14:50