Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
IDU PO NOVE BODOVE

Sopić najavio okršaj s bivšim klubom: ‘Da nam sad Barcelona dođe na Rujevicu, ja se ne bih kladio na njih!‘

Lider HNL-a ovoga puta pred sobom ima jasan cilj - pobjedom učvrstiti vodeće mjesto na ljestvici
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2023. 12:46

Riječani s prvog, čelnog mjesta na ljestvici HNL-a dočekuju Goricu. Opet će to biti dvoboj pred kamerama nacionalne televizije, kao što je bio i onaj s Istrom u prošlom kolu na Drosini. Ovoga puta Bijeli se nadaju punom plijenu, a trener Željko Sopić najavio je obračun s bivšim mu klubom:

- Čeka nas zahtjevna utakmica protiv zahuktale Gorice, mog bivšeg kluba koji u zadnje vrijeme ostvaruje jako dobre rezultate. S druge strane dobro se pripremamo za tu utakmicu, neke manje probleme smo imali, ali mislim da će se do susreta to sve riješiti. I da ćemo s 11 najboljih istrčati na Rujevicu i pokušati uzeti tri boda. Dilaver i Radeljić? Situacija je OK, i jedan i drugi treniraju, ne vidim većih problema po tom pitanju. Grgić se isto vratio treningu - počeo je Sopić.

Poznato je da je prošle sezone aktualni strateg Bijelih s Goricom izborio ostanak u HNL-u, a bili su u teškoj situaciji.

- Ne bih se previše vraćao na prošlu sezonu. Oni trenutno igraju jako dobar nogomet, a ako se vraćamo unatrag onda ćemo umanjivati rad mog prijatelja Dinka Jeličića koji fenomenalno vodi momčad. Prošle godine situacije je bila takva da smo iz ničega morali napraviti čudo. Sada im je zasigurno puno lakše nego prošlu sezonu gdje smo mi tek u 20 i nekom kolu imali prvu pobjedu protiv Lokomotive. Bili smo na minus 11 i svi u klubu dali smo sve da bi došli do željenog cilja. Vjerovali smo u to i uspjeli. Na temelju toga su ušli u ovu sezonu, ali neki stožerni igrači poput Mrzljaka, Jurića… na početku sezone su otišli ili imali problema. Malo se kasnilo, ali napravljen je dobar prijelazni rok. Imaju karakternu i kvalitetnu momčad, dosta iskusniju od naše. Igrači poput Maloče, Mrzljaka, Štigleca… pa čak i Krizmanića te Raspopovića i Matavža u svojim nogama imaju više od 200 utakmica HNL-a. Kompaktni su i teško primaju golove. Neće nam biti lako, ali trenutno da Barcelona dođe na Rujevicu ja se ne bih kladio na njih - poručio je Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 03:04