DAMIR SKOMRLJ Cropix
U SVOM STILU

Sopić uoči derbija poručio: ‘Odite tamo u Njemačku pa vidite rade li se takve stvari, što da kažem, Hrvatska...‘

Trener Rijeke svjestan težine zadatka u 30. kolu prvenstva
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. travanj 2024. 18:11

Nedjelja, 19 sati, 30. kolo SuperSport HNL-a i regionalni derbi della Učka na terenu Alda Drosine. Ne treba niti spominjati koliko je ova, baš kao i svaka iduća utakmica bitna za trenera Željka Sopića i njegovu momčad u borbi za naslov prvaka.

- Mislim da se dolaskom novog trenera Istra 1961 podigla u igri i posložila. Gledao sam ovu posljednju utakmicu protiv Dinama, mogu reći da su, bez obzira na rezultat koji je jako visok, imali nekoliko dobrih prilika što ne mogu kazati da je bio slučaj ranijih godina s njima na Maksimiru. Čeka nas zahtjevan posao, nadam se da će teren, uslijed ovog lijepog vremena, biti malo bolji nego što je prije bio. I to je to. Trebamo skupiti glave svi zajedno i krenuti po tri boda - kazao je Sopić, koji se čuo i s predsjednikom Damirom Miškovićem nakon pobjede u jadranskom derbiju.

- Svakako nam je predsjednik čestitao, ali mi smo maksimalno u fokusu, kao od prvog dana, na svaku utakmicu, nema se tu što posebno dodati. Ja znam da su ta tri boda protiv Hajduka jako zanimljiva, ali svaka utakmica vam nosi tri boda, niti više niti manje. S druge strane, svima na Kvarneru je to posebna pobjeda, no nije lagano dobiti u derbiju bez obzira kakav Hajduk bio, silom prilika su ušli u situaciju u kojoj su sada, no do prije dva tjedna bili su najozbiljniji aspiranti za finale Kupa i naslov prvaka - dodao je Sopić koji se vratio na dvoboj Istrom i istaknuo razlike u igri Istre koje su došle s novim trenerom.

- Igraju u drugačijem sistemu, s tri igrača u zadnjoj liniji, rombom u sredini i Filetom naprijed koji je jako brz i nezgodan igrač. Erceg im je otišao, no dobili su stabilnost, očekuje nas teška utakmica gdje ćemo mi morati pokazati svu snagu i kvalitetu da polučimo dobar rezultat, a to su tri boda. Mi ćemo se postaviti tako da želimo pobijediti utakmicu, iako se na tom terenu puno pita i nogometaše Istre. Teren je takav kakav jest, od prve minute idemo na glavu po tri boda, nema se tu što više pričati.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Za Istru, kako je rekao jedan kolega, vrijedi ista postavka kao za Rudeš da su to unaprijed upisana tri boda.

- Ne bih baš to rekao za utakmicu protiv Istre. Mi ćemo dati sve od sebe da upišemo ta tri boda, no Istra baš nije u rangu Rudeša. Imaju jako dobre igrače, nekad poluče bolje nekad lošije rezultate, no mislim da je to jedna kompaktna momčad koja je jako dobro posložena i trebat ćemo dati zadnji atom snage, uz naše navijače, da bismo se s tri boda vratili natrag na Rujevicu - kazao je Sopić koji se nije htio previše osvrtati na odbijenicu Istre za otvaranje istočne tribine.

- Ja nisam vidio da mi je netko iz Istre odgovorio na to, je li mi netko odgovorio? Nije. A sad, to što u našem medijskom prostoru svako može dobiti prostor, to je druga priča. Njihovo je pravo da to ne otvore i ja nemam nikakvih problema s time, baš nikakvih. Gdje sam se zamjerio Istri i njihovim navijačima? Moje je pravo kao trenera Rijeke da pitam, no je li mene itko iz Istre prozvao? Vi spominjete sada navijače, svaka čast navijačima svakog kluba, odite tamo u Njemačku pa vidite idu li izjave navijača u sportske novine, što da kažem, Hrvatska... Kulturno sam ih zamolio, oni su kulturno rekli da neće, sve O.K. Sve ostalo je folklor - pojasnio je Sopić koji se potom osvrnuo i na zdravstveno stanje svoje momčadi.

- Svi su zdravi i orni za borbu, Pjaca ima manjih problema sa svojim koljenom, no nadam se da ćemo sve imati na raspolaganju za krenuti po tri boda - kaže Sopić, koji niti ovog puta nije htio komentirati suce, odnosno činjenicu da je za ovaj dvoboj delegiran Dario Bel, isti sudac koji je sudio ogled Dinama i Rijeke i čije je riječi kod poništenog pogotka Bijelih čula cijela hrvatska javnost.

- Ne komentiram suđenje, mislim, evo, toliko - kratak je bio Sopić koji je prokomentirao i izostanak Mome Yansanea iz zapisnika posljednje dvije utakmice.

- Momo normalno trenira kao i svi ostali, situacija je takva da imamo 23 igrača na raspolaganju, skida se 21 igrač i dva golmana, tako da... Svima prema zaslugama. Procijenili smo da nam neki drugi igrači mogu više toga donijeti, sve prema zaslugama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:39