Željko Sopić

 DAVOR PONGRACIC Cropix
U SVOM STILU

Sopić zagrmio: ‘Je li bolje da treniraju u jedan u noći ili da ih ubijam do 13.00? Evo, pitajte njih, pitajte!‘

Trener Gorice nije dobro podnio pitanje o tome hoće li ponoviti trening u 1 u noći
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2023. 17:48

Nogometaši Gorice nastavili su pozitivan niz rezultata u HNL-u i u 30. kolu, u kojem su na svom terenu svladali Rijeku s 1:0 te s ta tri boda pobjegli s posljednjega mjesta na ljestvici. Strijelac pogotka vrijednog treće uzastopne pobjede bio je Kristian Fućak (63‘).

Momčad trenera Rijeke Sergeja Jakirovića na kraju nije uspio pronašla put do mreže:

- Ja mislim da smo dobro ušli u utakmicu u prvom poluvremenu, imali smo dvije dobre šanse te da će nas Gorica čekati u niskom bloku. No, radili smo dosta grešaka, a to možemo pripisati lošijoj formi. Na kraju je Fućak postigao pogodak i tu je sve stalo. Oni su počeli krasti vrijeme, ali ja im ne zamjeram, bore se za goli život, sve je to razumljivo. Šteta zbog promašaja Nike Jankovića, možda bi utakmica otišla u drugu stranu. Sada stiže Lokomotiva, momčad koja je izrazito bezobrazna i koja se želi nadigravati. Ostali smo bez Hodže zbog kartona, međutim imamo mi dosta igrača koji jedva čekaju uskočiti u njegove kopačke. Imamo i Dilavera koji nije bio spreman za danas, ali napravit ćemo sve da bude spreman za iduće kolo.

image

Sergej Jakirović

DAVOR PONGRACIC Cropix

Strateg domaćih Željko Sopić, dajući izjavu, bio je odmjeren u prvi mah:

- Utakmica je bila jako zahtjevna, odigrali smo tešku utakmicu po jako teškome vremenu. Nije isto kao Gorica ima dva-tri bitna igrača i kada ih nema, kao što bi moglo biti protiv Hajduka za tri dana. Dogode se ponekad i greške kao što je napravio naš igrač koji je dobio crveni karton, ali takve se stvari događaju. Suci su procijenili da je ispravno poništiti onaj prvi pogodak Tonija Fruka, ali i takve se stvari događaju. Istina je da smo htjeli uvesti Matavža taman kad je Fućak zabio gol, bilo je i tu sreće, ali pamte se tri boda i to je to.

image

Željko Sopić

DAVOR PONGRACIC Cropix

Međutim, kada je Sopiću postavljen upit u vezi prethodnoga kola i pobjede od 4:0 nad Šibenikom nakon koje je odlučio igračima nametnuti trening u 1 u noći, reagirao je rezolutno:

- Mi smo zemlja gdje je najvažnije napisati glupost. Evo vam istina. Znači, ajmo jednom za svagda kad već hoćete čuti. Momčad Gorice sastavljena je od dečki koji žive od Rijeke, Osijeka, do Našica... Je li njima bolje trenirati u 1 u noći ili da ih drugi dan ubijam od 11 do 13, pa da dođu doma u 15 popodne? Evo, pitajte njih, pitajte njih! - ostavio je komentar čitateljima na prosudbu i udaljio se.

Iduću utakmicu Gorica igra u 31. kolu protiv Hajduka u srijedu na domaćem terenu.

SITUACIJU S NOĆNIM TRENINGOM GORICE PROČITAJTE OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:33