JOSIP BANDIC Cropix
PODJELA BODOVA

VIDEO: Ludnica na Kranjči, stoper pogodio ‘škarice‘ pa zamalo postao tragičar, Rijeka u 90. izbjegla poraz

Lokomotiva je došla do preokreta, ali na kraju se morala spašavati
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. listopad 2024. 19:54

Lokomotiva - Rijeka 2:2 (Karačić 26., Čop 67.-11m/Radeljić 24., Smolčić 90.)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Mody, Karačić ⚽, Dajčer, Leovac - Fetai (od 81. Vuković), Smakaj 🟨 - Sušak (od 46. Vranjković 🟨), Vrbančić, Goričan - Čop ⚽

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić ⚽, Majstorović, Radeljić ⚽, Devetak (od 81. Dogan) - Selahi 🟨 (od 63. Gojak) - Pašalić (od 81. Bogojević), Petrovič, Fruk (od 68. Rukavina), Janković - Perica (od 63. Andrić)

>> Golove s utakmice pogledajte OVDJE <<


Podijelili su plijen nogometaši Lokomotive i Rijeke nakon uzbudljivih i napetih 90 minuta na teškom travnjaku u Kranjčevićevoj. Završilo je 2:2 (1:1), Riječani su poveli fantastičnim "škaricama" Radeljića u 23. minuti, Lokosi su zgodicima Karačića (26.) i Čopa (67., 11m) preokrenuli rezultat, da bi Smolčić u 90. minuti svladao Šubarića i spasio Riječane na samome izdisaju utakmice. Ovaj je remi zacijelo i najpravedniji ishod dvoboja u kojem smo vidjeli četiri pogotka i još nekoliko lijepih prilika, te dobrih obrana vratara.

Potez utakmice svakako su bile te već spomenute Radeljićeve "škarice", a zanimljivo je da se taj srednji branič, potencijalni riječki junak, umalo prometnuo u tragičara dvoboja, budući da je baš nakon njegova igranja rukom (i intervencije iz VAR sobe) bio dosuđen kazneni udarac za Lokomotivu, kojeg je Čop pretvorio u pogodak.

Rijeka je, eto, u prvih devet kola primila samo jedan pogodak, a u Kranjčevićevoj je dvaput kapitulirala. Lokosi su, pak, bili na korak do druge uzastopne pobjede, međutim moraju biti zadovoljni i ovim bodom, budući da su ga osvojili unatoč silnim problemima s ozlijeđenim i suspendiranim igračima. No, trener Silvijo Čabraja opet je pronašao rješenje i momčad mu je dobro izgledala.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Osjetio se obostrani respekt na početku dvoboja u Kranjčevićevoj, ni Lokomotiva ni Rijeka nisu jurnuli prema suparničkim vratima, nego su u laganom ritmu "opipavali" suparnika. A kako je vrijeme odmicalo, gosti su se nametnuli i držali više loptu u nogama, pa su u prvih 15-ak minuta, nakon Čopova "slobodnjaka" i Zlomislićeve obrane, dvaput ugrozili domaćeg vratara Šubarića. No, golman Lokosa obranio je Majstorovićev pokušaj, a Fruk je iz slobodnog udarca poslao loptu pokraj vrata.

Riječani su malo-pomalo pritiskali domaćina, Šubarić je u samo dvije minute (21. i 22.) zaustavio lopte nakon udaraca Smolčića i Jankovića, ali minutu potom nije mogao ništa napraviti, kad je Radeljić "škaricama" poslao loptu u domaću mrežu. Reagirao je stoper gostiju poput ubojitog centarfora, fino se zagradio i stvorio prostor, a onda je tehnički najzahtjevnijim udarcem, leđima okrenut suparničkom golu, doveo Rijeku u vodstvo.

Međutim, kratko je trajala radost gostiju, budući da je samo tri minute kasnije izjednačio Karačić, iskoristivši kvalitetan centaršut Modyja. Zanimljivo je, eto, da su srednji braniči tresli suparničke mreže u prvih 45 minuta.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Po jednu su veliku priliku do odlaska na odmor imali i jedni i drugi, najprije je, u 36. minuti, Perica glavom tukao sa sedam metara, ali Šubarić je opet bio spreman i obranio je tu loptu. A dvije minute prije kraja prvoga poluvremena, Smakaj je, također glavom, s desetak metara poslao loptu prema vratima gostiju, no Radeljić je uspio blokirati tu loptu i glavom je poslati u korner.

Nije bilo previše uzbuđenja u nastavku dvoboja, a prva opasnija situacija donijela je i vodstvo Lokosa. Zbilo se to u 67. minuti, tada je, naime, Vrbančić opalio s 25 metara i lopta je prohujala pokraj vrata. Međutim, reagirala je VAR soba u kojoj je bio sudac Erceg, upozorio je glavnoga suca Strukana da je Radeljić igrao rukom u svom 16-ercu. Strukan je na ekranu pogledao prijepornu situaciju i pokazao je na bijelu točku za Lokomotivu. Kazneni je udarac sigurno izveo Čop i doveo je Lokose u vodstvo.

U posljednjih je desetak minuta Rijeka silovito krenula po izjednačenje i do tog je drugog pogotka došla u 90. minuti, strijelac je bio Smolčić. A u petoj minuti sudačke nadoknade Šubarić je spasio domaćina, obranivši "zicer" Jankoviću.

image

Lokomotiva - Rijeka SofaScore

SOFASCORE

Gotova je utakmica, Rijeka nije uspjela pobijediti u Kranjčevićevoj! Na kišom natopljenom travnjaku Lokomotiva je zadržala 2:2 protiv momčadi Radomira Đalovića koja je tako došla na 20 bodova, jedan više od Dinama koji tek treba igrati svoju utakmicu protiv Istre 1961. Hajduk ima bod više i ogled kod Slaven Belupa. Lokomotiva je ovom pobjedom došla na osmo mjesto s 9 bodova.

Rijeka je bolje otvorila susret te lijepim 'škaricama' Radeljića došla u vodstvo. No, Karačić je brzo izjednačio, a iako su gosti bili aktivniji u prvom poluvremenu, na odmor se otišlo s rezultatom 1:1. U dobrom dijelu drugog poluvremena nismo vidjeli puno, ali onda je Radeljić igrao rukom nakon udarca Vrbančića. Strukan nije vidio tu situaciju, ali ga je VAR pozvao te je pogledao snimku te pokazao na bijelu točku odakle je precizan bio Čop. Do kraja utakmice Rijeka je pokušavala doći do gola, Đalović je povlačio sve moguće poteze, a Smolčić je udarcem glavom u posljednjoj minuti donio bod svojoj momčadi.

90+5. Opet Šubarić brani jedan udarac glavom. Označeno je zaleđe, ali gledalo bi se to.

90+5. Spasio je sada Šubarić svoju momčad. Zaprijetila je opasno Rijeka, a vratar Lokomotive je zaustavio udarac Jankovića koji se nakontoga mogao samo uhvatiti za glavu.

90. ⚽ GOOOOL!

Smolčić je izjednačio na 2:2. Sjajno je skočio desni bek Rijeke nakon jednog ubačaja s desne strane. Pored njega je bio Čop, ali Smolčić je bio uspješniji i udarcem glavom savladao Šubarića.

89. 🟨 Nije bilo nekih pravih šansi zadnjih minuta, a upišimo žuti karton Radeljiću.

81. ⇔ Izmjene kod obje momčadi. Kod Lokomotive izlazi Fetai, a ulazi Vuković. Kod Rijeke Đalović vuče posljednje poteze - Bogojević i Dogan su ušli umjesto Pašalića i Devetka.

79. Odlično je Mody presjekao jednu loptu koja je išla prema Radeljiću koji se opet našao u dobroj prilici.

75. Dobro je primio Smolčić jednu loptu u petercu Lokomotive i probao uposliti suigrače. Šubarić je reagirao, ali ionako je pokazano zaleđe.

74. Bila je gužva u domaćem kaznenom prostoru. Trojica igrača Rijeke su bila u akciji, a Andrić se nije najbolje snašao kad je lopta došla do njega.

68. ⇔ Mijenjao je odmah Đalović. Umjesto Fruka ušao je Rukavina.

67.GOOOL!

Čop je realizirao jedanaesterac i Lokomotiva vodi 2:1. Radeljić nije mogao vjerovati da je Strukan pokazao na bijelu točku, držao se za glavu prilikom odluke.

66. Kazneni udarac za Lokomotivu. VAR je pozvao Strukana koji je pregledao snimku i ustanovio da je radeljić iloptu igrao rukom nakon Vrbačićevog udarca.

64. Pokušao je Vrbančić silovito iz daljine, ali lopta je ipak prošla pored gola.

63. ⇔ Dvije izmjene radi Đalović. Gojak i Andrić ulaze u igru, a izlaze Selahi i Perica.

60. Opasno je bilo u šesnastercu Lokomotive, ali je Perica zakasnio na jedan ubačaj.

55. 🟨 Novi žuti karton zaradio je Vranjković. Trebalo mu je samo 10 minuta da uđe u bilježnicu Duje Strukana.

54. Pogriješio je Radeljić, ali se Vrbančić zaigrao i petom pokušao uposliti nekog od svojih suigrača. Bio je to laki plijen za obranu Rijeke.

52. Izostaju danas oni dalekometni pokušaji Rijeke. Sada je jedan uputio Janković, ali Fetai je blokirao loptu i od svega je bio samo korner iz kojeg nije bilo prave prilike.

48. Prvu kakvu-takvu priliku u drugom dijelu je imala Lokomotiva, ali Čop se nije dobro snašao u kaznenom prostoru gostiju pa je izostao njegov pravi udarac.

46. ⇔ Kreće drugo poluvrijeme s jednom izmjenom u redovima Lokomotive. Ušao je Vranjković umjesto Suška.

Gotovo je prvo poluvrijeme, Lokomotiva i Rijeka trenutno drže 1:1. Rijeka je bolja momčad, više prijeti protivničkom golu, ali Lokomotiva također pokušava doći do gola. Radeljić je sjajnim škaricama doveo Rijeku u vodstvo, ali Karačić je vrlo brzo izjednačio.

45. 🕖 Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43. Opasno je bilo pred vratima Zlomislića. Ubačenu loptu s desne strane glavom je spustio Karačić, a Čop je zamalo zakasnio na nju u petercu Rijeke.

42. 🟨 Žuti karton dobio je Selahi koji je nepropisno zaustavio Goričana koji je jurio u kontru.

41. Puno problema stvara Perica u domaćem šesnaestercu, ali ne može do gola. Sada je izborio korner.

36. Opasno je bilo u šesnaestercu Lokomotive. Prvo je Janković došao u dobru priliku na lijevoj strani, a onda je došla lopta do Perice koji puca glavom, ali Šubarić hvata loptu.

34. Izgledalo je kao da će Rijeka golom slomiti Lokomotivu koja je slabije ušla u utakmicu, ali brzo izjednačenje je smirilo utakmicu u posljednjih nekoliko minuta. I dalje Rijeka ima više loptu u nogama, ali nema pravih prilika.

26.GOOOOL!

Brzo izjednačenje Lokomotive, strijelac je Karačić. Mody je ubacio s desne strane, a Karačić je bio najviši u skoku i glavom postigao gol.

image
JOSIP BANDIC Cropix

24.GOOOOL!

Vodi Rijeka!!! Gol je postigao Radeljić, ali kakav! Nakon ubacivanja s desne strane, loptu je smirio Majstorović , a Radeljić ju je dočekao škaricama i pospremio je iza leđa Šubarića.

23. Opet brani Šubarić. Sada je pucao Janković malo sa strane s nekih 17-18 metara od gola. Šubarić je loptu izbacio u korner.

22. Ubacio je Smolčić dobru loptu s desnog boka, na njoj je na lijevoj strani bio netko od igrača Rijeke, ali i taj udarav glavom završava u rukama Šubarića.

16. Pucao je Fruk iz slobodnog udarca s više od 20 metara, ali nije bilo prave opasnosti za gol Lokomotive.

13. 🟨 Prvi žuti karton na utakmici dobio je Smakaj zbog grubog starta na sredini terena.

12. Smolčić je daleko ubacio iz auta, lopta je u šesnaestercu došla do Majstorovića koji je pucao glavom, ali je Šubarić obranio.

9. Čop je izveo slobodan udarac s desne strane, lopta je išla prema vratima, ali bila je laki plijen za Zlomislića.

5. Nije bilo nikakvih šansi u prvih pet minuta utakmice, ali vidljivo je da Rijeka želi nametnuti svoj ritam igre.

1. Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 20:14