Dejan Petrovič u dresu bečkog Rapida

 JOSEF BOLLWEIN Apa-picturedesk Via Afp
NEVJEROJATAN PEHIST

Vraća se igrač o čijoj je stravičnoj ozljedi govorio i Jakirović. S njime bi momčad mogla biti još jača

Dok se jednome igraču raduju, u klubu će do kraja polusezone morati bez standardnog igrača
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. studeni 2023. 16:46

Ime Dejana Petroviča najčešće se, aktualne sezone u kadru Rijeke, nalazilo u rubrici ozlijeđeni igrači. Ovaj 25-godišnji nekadašnji slovenski reprezentativac i član bečkog Rapida ljetos je prijestolnicu Austrije zamijenio Kvarnerom, a u prijateljskim je ogledima ostavljao dojam igrača koji itekako može činiti razliku na terenu.

No nakon teške ozljede koljena u austrijskom klubu, tek što je sezona započela Petrovič je doživio još jednu tešku ozljedu za koju je svojevremeno trener Jakirović kazao da je nije do sada vidio nikad u životu, a sličnog je stava bio i trener Sopić koji je pak precizirao da bi njegov povratak mogao biti upravo u ovoj reprezentativnoj pauzi.

Jako velika ruptura mišića kvadricepsa Petroviča je udaljila od terena gotovo četiri mjeseca, prvi i posljednji put Petrovič je zaigrao zadnjih 16 minuta u službenoj utakmici za Bijele protiv Rudeša u prvom kolu prvenstva odigranog još 22. srpnja. Nakon toga slovenskog internacionalca nije bilo u kadru momčadi koja je išla u Prištinu, ispočetka se govorilo o preventivnoj pauzi koja se nažalost protegnula sve do prijateljskog ogleda protiv Triestine u kojoj je trener Sopić Petroviču dao pola sata na terenu.

Sudeći po reakcijama nakon dvoboja Petrovič je dobro podnio napor, no sada slijedi vraćanje u formu i vjerojatno ćemo “pravog” slovenskog zadnjeg veznjaka gledati u nastavku sezone, kada prođe zimske pripreme s momčadi koja ove sezone igra jako dobro, gotovo iznad očekivanja uzme li se u obzir prošla, izrazito turbulentna riječka sezona.

image

Bruno Goda

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Jedan se igrač konačno maknuo s te liste da bi na nju, nažalost, stigao netko drugi. Prema pomoćnom treneru Đaloviću, odnosno njegovim riječima za radijsku emisiju Pod stijenama Kantride, ova polusezona je vjerojatno gotova za Bruna Godu, lijevog beka koji je u kratkom vremenu doživio dvije nezgodne ozljede.

Nakon što mu je bio slomljen nos, srećom bez pomaka, Godi je u dvoboju protiv Dinama stradalo i rame. Pokušao je 25-godišnji Županjac nastaviti igru, no brzo je morao napustiti teren i otići na hitnu pomoć. Ozljeda se u konačnici pokazala teže prirode i vrlo je izvjesno da će Goda morati prepustiti svoje mjesto na lijevom beku.

Sreća u nesreći za Rijeku je ta da je Marijan Čabraja, njegova zamjena, očito u jako dobroj formi. Prvo je sudjelovao kod gola Mitrovića za izjednačenje, da bi protiv Triestine iz slobodnjaka maestralno pogodio za konačnih 1:1. Valjda će sada i Čabraja konačno pokazati zašto je doveden u Rijeku, na dobrom je putu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:41