MARKO JURINEC Cropix
SLALOM STOPERA

Nogomet ili skijanje? Razgaljeni Sopić oduševljen: ‘Ovo se i vani rijetko viđa, prošao je kao Janica!‘

Dok Rijeka slavi novu pobjedu, poraženi trener govori o nedopustivim trenucima
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. rujan 2023. 19:56

Nogometaši Rijeke slavili su 1:0 protiv Slaven Belupa u Koprivnici, a za prijelomni trenutak utakmice pobrinuo se gostujući stoper Niko Galešić, koji je u 39. minuti pretrčao čitav teren da bi matirao vratara Ivicu Suška i donio tri boda sastavu Željka Sopića.

POGODAK NIKE GALEŠIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Za razliku od Sopića, Roy Ferenčina nema mnogo razloga za slavlje. Novoangažirani stručnjak ni u svojoj drugoj ligaškoj utakmici nije uspio podebljati konto Farmaceuta, koji sada borave na pretposljednjem mjestu ljestvice s tri boda.

- Dojam je da smo mogli i više, mislim da je malo nepravedno što smo izgubili, bila je to utakmica za bod i nama i njima. Što je tu je, moramo raditi, nadam se da će se i sportska sreća u jednom trenutku okrenuti na našu stranu. U prvom poluvremenu smo morali pružiti i više, iako oni nisu imali neke velike šanse. No, onakav gol nam se nikako ne smije događati, to je po meni pionirski gol, pogreška niza igrača, a ne samo jednog. Ne može nam se dogoditi da igrač prođe 60-70 metara terena i zabije nam gol - poručio je Ferenčina nakon susreta.

Sopićeva Rijeka sretnijih je prilika, barem privremeno drže drugo mjesto SuperSport HNL-a.

- Pobijedili smo jednim maestralnim golom Nike Galešića, rijetko sam vidio takvo nešto na hrvatskim nogometnim terenima, pa čak i vani. Taj njegov prolazak me više podsjećao na Janicu Kostelić nego na nogometnu utakmicu. S druge strane, ne mogu se oteti dojmu, ja sam stvarno realan čovjek - nismo bili dobri. Jesmo li zaslužili pobjedu za taj gol, ne znam. Puno jača Rijeka je ovdje gubila bodove s gospodinom Kekom, mi smo danas uspjeli iščupati sva tri boda. Bilo je dominacije u prvom poluvremenu, ali premalo je to prilika koje bi Rijeka trebala stvarati. Najviše me u drugom poluvremenu iznervirao gard, imali smo neki dogovor na koji ćemo način, i onda radi nekog vjetra... Stalno nam nešto smeta. Smeta nam igralište, smeta nam vjetar, smeta nam ovo i ono. Moramo bolje, nemamo se tu što puno lagati, Tamo gdje mi želimo doći morali bismo puno bolje - kazao je Sopić po završetku utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 02:20