ANTE CIZMIC Cropix
ODLUKA JE PALA

Stigle kazne za Dinamo, Hajduk i Rijeku, Bijeli ponovno prošli najgore, globu plaća više od pola lige

Donesene su odluke o kaznama za 28. kolo, dok za 27. kolo još nema nikakvih objava
Piše: SNObjavljeno: 04. travanj 2024. 18:01

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 28. kola. Zanimljivo Disciplinska komisija donijela je odluke o kaznama za 28. kolo, dok za ono prije reprezentativne stanke, 27. kolo još nema nikakvih objava.

Dok hrvatska nogometna javnost iščekuje kazne zbog nereda nakon polufinalne utakmice Kupa, kaznu zbog 28. kola je dobilo čak šest klubova. Najveću kaznu je dobio Hajduk, a priopćenje disciplinskog suca prenosimo u cjelosti:

"GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Hajduk - Dinamo gostujuća navijačka skupina (BBB), smještena na gostujućem sektoru, u 73. minuti zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 700 eura.

Kažnjen je i zato što su gostujući navijači (BBB), smješteni na gostujućem sektoru, prije početka utakmice skandirali “Ubij, ubij tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.000 eura.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Hajduk - Dinamo domaća navijačka skupina Torcida zapalila u 3. minuti tri baklje, u 27. i 30. minuti po jednu baklju, u 52. minuti aktivirano je i bačeno četrnaest topovskih udara na tartan stazu, u 53. minuti zapaljeno je najmanje 50 baklji te je zbog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od 60 sekundi, u 59., 68., 74., 79. i 85. minuti zapaljena je po jedna baklja, te je od strane gostujućih navijača u 73. minuti zapaljeno pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 10.500 eura.

Kažnjava se i zato što su domaći navijači (Torcida) u 14. minuti skandirali “Ubij, ubij Purgera“, u 17. minuti navijači Torcida na sjevernoj i publika na istočnoj tribini skandirali “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četiri purgera, purger se dere - aaa, bit će pečenja, radujem se jaaa“, te u 18. minuti skandirali “Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 8.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 18.000 eura.

NK Osijek se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Slaven Belupo - Osijek gostujuća navijačka skupina Kohorta od 66. do 68. minute zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Rudeš - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada u 15. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, te u 61. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura.

NK Rudeš se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Rudeš - Rijeka gostujuća navijačka skupina Armada u 15. minuti zapalila jednu dimnu kutiju, te u 61. minuti bacila jedan topovski udar i zapalila pet baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 670 eura.

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 28. kola Slaven Belupo - Osijek gostujuća navijačka skupina Kohorta od 66. do 68. minute zapalila trinaest baklji, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 800 eura."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. travanj 2024 18:03