Robert Prosinečki

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
O TOME NEMA SPORA

Veliki Žuti i dalje ima punu podršku uprave: ‘Dok smo mi u klubu, posao mu je zacementiran‘

‘Nije dugo u klubu, ali već se vidi njegov pečat. Nitko nas nije pregazio bez borbe‘, kaže direktor
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 07:17

Rudeš u nedjelju na Kranjčevićevoj nije uspio doći do svojih prvih bodova u povratničkoj sezoni Hrvatske nogometne lige. Hajduk je u Zagrebu slavio 2:0, a susret su Splićani riješili već nakon prvih 45 minuta.

Prvo je već u četvrtoj minuti Ivan Dolček, koji je dobio priliku zaigrati od prve minute umjesto Jana Mlakara, asistirao Marku Livaji za njegov četvrti pogodak ove sezone.

Potpuna podrška

“Desetka” Bijelih je deset minuta nakon toga asistirala Dariju Melnjaku za povećanje prednosti. Rudeš je u drugom poluvremenu bio kvalitetniji protivnih, imao je nekoliko šansi, ali bez koncentracije u trenutku realizacije. Još jednom ostaje žal kod mlade momčadi Roberta Prosinečkog, da su u konačnici bili konkretniji i situacija oko kluba bi bila ugodnija. Ipak, s obzirom na stanje na tablici, moglo je biti i puno gore. Lokomotiva je pretposljednja s tek dva boda više, dok je Istra osma, s tri boda na svome kontu. Iduće kolo Rudeš će baš u Pulu, što bi moglo biti podizač atmosfere, a i stanja na tablici za Zagrepčane.

Također, moglo bi donijeti i jačanje statusa Roberta Prosinečkog, koji ionako ima potpunu podršku klupskog čelništva.

- Robert Prosinečki ima maksimalno povjerenje Uprave kluba u svoj rad! Došao je u klub poznavajući situaciju u kojoj smo se nalazili i borbu koja ga je očekivala. Novi smo u Hrvatskoj nogometnoj ligi i znalo se da posao neće biti lak. Igra koju pokazujemo puno je bolja, nemjerljivo kvalitetnija negoli u drugom rangu. On u klubu nije dugo, tek dva mjeseca, a već se vidi njegov pečat. Svatko tko je gledao naše utakmice vidi da imamo veliki potencijal, da nas nitko nije pregazio bez borbe. U nekim susretima bili smo i kvalitetniji protivnik, ali nedostajalo je malo iskustva da u završnicama budemo “hladniji”. Ostaje, naravno, žal za pokojim bodom, koji smatramo da zaslužujemo, a dok je ova Uprava ovdje, posao Roberta Prosinečkog je zacementiran! - rekao je direktor Stipe Čondrić o trenerskoj poziciji Velikog Žutog.

image

Stipe Čondrić

IVANA NOBILO Cropix

Dakle, Rudeš nakon pet kola domaće nogometne elite još nema bodova. Nije to ulazak u sezonu kakvom su se nadali nakon četiri godine borbe za promociju kroz zahtjevnu Prvu nogometnu ligu.

Teško za progutati

Još je u tome svemu teže “progutati” što ih nije pomazila sportska sreća i nagradila mlade igrače za zaista dobre partije koje su pružali. Imali su šanse, ali u pojedinim situacijama nedostajala je koncentracija. Epilog toga je da su Zagrepčani nakon pet kola HNL-a praznog konta. To je nakon sezone 2021./22. najlošiji start jedne momčadi u domaćoj nogometnoj eliti. Hrvatski dragovoljac je tada također bio bez boda, dok je Rudeš 2018./19. nakon istog broja utakmica imao bod. Oba kluba takav su start naknadno “platila” relegacijom u drugu lige...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:18