GORAN MEHKEK Cropix
ŠIBENIK U TUROPOLJU

Carević: Ne volim se povlačiti, zatvarati. Mi smo momčad koja se naviknula pobjeđivati

‘Očekuje nas još jedna vrlo zahtjevna utakmica‘, kaže trener Šibenika uoči dvoboja s Goricom
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 08:58

Prva dva ogleda uzastopne zagrebačke gostujuće trilogije, Šibenčani su položili s vrlo dobrim. I dok je poraz od Dinama bio očekivan, pobjeda nad Lokomotivom vjerojatno je i premašila šibenske planove.

Ali, HNL karavana ide dalje, pred nogometašima Marija Carevića je ispit koji se zove - Gorica.

- Očekuje nas još jedna vrlo zahtjevna utakmica, po nekim segmentima možda i najzahtjevnija do sada. Neću ulaziti u detalje, ali imaju glavu i rep, defenzivno su stabilni. Baš su ozbiljna ekipa i mi ćemo se morati dobro potruditi da ostvarimo rezultat koji nas zadovoljava. Pripremili se jesmo, nadam se da ćemo biti dobri, koncentrirani i da ćemo ostvariti dobar rezultat u Velikoj Gorici - kazao je trener Carević.

Na upit novinara hoće li Šibenik posegnuti opet za formulom i taktikom koja im je donijela ovaj bodovni učinak, Carević je rekao...

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

- Ja se ne volim povlačiti, zatvarati. Mi smo momčad koja se naviknula pobjeđivati, ali nekad te suparnik, njegova kvaliteta, prisili na to. Ali, mene veseli da se mi komotno osjećamo u tom niskom bloku, da kontroliramo box, odbijene i povratne lopte. Naravno, svjestan sam da ne možemo tako dugoročno igrati, nisam ja lud. Ali, ako se vratimo na Dinamo i prvo poluvrijeme, kada smo stajali više, izlazili naprijed i stvorili tri-četiri izgledne prilike, to nam mora biti putokaz. Bi li me zadovoljio bod? Mi uvijek idemo na pobjedu, ali ako bi bio bod, ne bih, naravno, bio nezadovoljan.

I Carević u zaključku...

- Stvarno bih pohvalio moje igrače, na svemu što rade, u okolnostima i uvjetima u kojima rade. Oni su pravi heroji - kazao je Carević, uz molbu da ga mediji ne zasipaju dodatnim pitanjima i potpitanjima.

Prvi puta na presici se od dolaska iz Osijeka pojavio i Marin Prekodravac, veznjak koji je svojim dolaskom s Pampasa na Šubićevac podigao dosta prašine, posebice u gradu na Dravi.

- Čeka nas teška, zahtjevna utakmica, a manje-više sve su takve u HNL-u. Nadam se dobrom rezultatu. Inače sam odlično primljen u klubu, od suigrača, trenera i svih ljudi u klubu, i jako se ugodno tu osjećam - kazao je novi veznjak Šibenčana, koji u sve tri utakmice u kojima je nastupio nije bio u početnih 11 Šibenčana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:49