VLADO KOS Cropix
PROŠLA I ISTRA

Carević opet slavi u Osijeku: Šibenik bez desetorice prvotimaca srušio Zrinski i izborio osminu finala Kupa

Repriza prošlosezonske utakmice za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa završila je istim ishodom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. rujan 2024. 18:47

ZRINSKI OSJEČKO 1664 - ŠIBENIK 0:2 (0:1 Delić (61), 0:2 Delić (71))

Osijek stadion Gradski vrt (300)

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje), Pomoćnici: Radić i Kuduz, Četvrti sudac: Lacić, Kontrolor: Tomišić, Delegat: Bogdanović

ZRINSKI OSJEČKO 1664: Stanić 5,5 - Janković 5,5, Pajić 6, Zirdum 5,5, Kuprešak 5,5 - Sušić 5,5 (od 58 Vidović 5,5), Gvozdenović 5,5 (od 87. Vuica), Korov 5,5 (od 79 Matković -), Knežević 5,5 (od 80 Pejić -) - Mendeš 5,5 (od 58. Vukušić 5,5), Karalić 5,5

Trener: Mato Neretljak 5,5

ŠIBENIK: Mohorović 6 - Dujmović 6, Roca 6 (od 84. Sopić), Morrison 7, Brajković 6 - Vasilj 5,5 (od 59. Kavelj 6), Iyendjock 6, Laća 6, Torres 6 (od 80. Grbelja -) - Delić 7,5 (od 80 Falcao -), Zdunić 5,5 (od 59. Kulušić 7)

Trener: Mario Carević 6,5

Žuti kartoni: Gvozdenović (43, udarac), Morrison (50), Janković (51, prekršaj)

Igrač utakmice: Ivan Delić


Tandem Delić - Kulušić - prvi dvostruki strijelac, a drugi dvostruki asistent - povukao je Šibenik prema 16 najboljih momčadi u Kupu Hrvatske.

Repriza prošlosezonske utakmice za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa završila je istim ishodom - pobjedom Šibenika. Osijek je mjesto sreće za Marija Carevića. Tri puta je samo u posljednja tri mjeseca napustio je grad na Dravi raširenih ruku. Prvo je u odlučujućoj utakmici za plasman u najviši rang svladao Zrinski, potom je Osijeku uzeo sva tri boda na otvaranju nove sezone, a sada je preko Zrinskog izborio osminu finala Kupa. A imao je velikih problema u pripremi utakmice...

image

Mario Carević

VLADO KOS Cropix

Silom prilika napravio je ogromne promjene u odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Gorice jer čak desetorice iz početnih 11 otprije desetak dana nije započelo dvoboj u Gradskom vrtu. Morrison je bio jedina poveznica u startnoj postavi između te dvije utakmice. Ta posve nova momčad koja je prvi, a vjerojatno i posljednji puta istrčala u tom sastavu nije se isprva najbolje snašla. Štoviše, u prvom dijelu nismo zabilježili niti jedan pokušaj na vrata Zrinskog, čak niti potencijalnu šansu. S druge strane, ni Zrinski nije napravio puno toga. Vrijedi zabilježiti tek pokušaj u 9. minuti kada je nakon udarca iz kuta Pajić glavom gađao iznad vratnice, a u 30. udarac Korova završava u bloku. Pobunila se tada domaća klupa glasno tražeći kazneni udarac i tvrdeći da je netko iz obrane Šibenika igrao rukom, ali sudac Titlić samo je odmahnuo rukom.

Prvo poluvrijeme može se opisati jednom riječju - siromašno. Niti jedan vratar nije imao upisanu obranu, a to dovoljno govori koliko je bilo uzbuđenja. U nastavku smo na prvi udarac čekali do 57., a i on je bio neopasan jer Karalić je pokušao izravno iz slobodnog udarca s 30 i nešto metara udaljenosti, a vratar Šibenika Mohorović samo je pogledom ispratio loptu koja je otišla visoko iznad vratnice. Šibenčani su uzvratili - golom. U 61. je Kulušić, 17-godišnjak koji je samo dvije minute ranije ušao u igru, zavrnuo loptu u kazneni prostor, a ondje se na mjestu našao Delić i zatresao mrežu. Probudio je taj pogodak utakmicu. Konačno!

Koju minutu kasnije uslijedila je velika gužva u kaznenom prostoru Šibenčana, igrači Zrinskog uputili su čak tri udarca u jednoj akciji, a opasnost je pred svojim vratima naposlijetku otklonio Dujmović. Deset minuta kasnije utakmica je bila prelomljena, a opet je na djelu bio tandem Kulušić - Delić. Šibenski tinejdžer opet je ubacio, a Delić glavom zatresao mrežu. Zanimljivo, obojica su ove sezone upisala tek po jedan prvenstveni nastup. Svaki je dobio po petnaestak minuta.

I to je bilo to, ostatak utakmice protekao je bez uzbuđenja. Šibenik je imao komotnu prednost i plasman u osminu finala Kupa u džepu, dok Zrinski nije imao kvalitetu ugroziti vrata gostiju.

Istra 1961 i Mladost Ždralovi također u osmini finala Kupa

Nogometaši Istre 1961 i Mladosti iz Ždralova također su izborili osminu finala ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa.

Istra 1961 je kao gost u Donjim Andrijevcima svladala domaći Tomislav također sa 2-0 golovima Marešića (71) i Čuića (83), a i treći dvoboj igran u utorak završio je s istovjetnih 2-0 za goste. U dvoboju trećeligaša Mladost iz Ždralova je bila bolja od Jadrana iz Poreča autogolom Marića (44-ag) i golom Pisačića (90+5), a zanimljivo kako su ova dva sastava igrala međusobno i prije tri dana u prvenstvu kada je Mladost također u Poreču bila bolja sa 2-1.

U srijedu će igrati Bednja Beletinec - Belišće, Bjelovar - Jaska Vinogradar, Croatia Đakovo - Gorica, Dugopolje - BSK Bijelo Brdo, Gaj Mače - Varaždin, Kustošija - Slaven Belupo, Pitomača - Rudeš, Samobor - Lokomotiva, Slavonija Požega - Oriolik, dvoboj Bilogora 91 - Hajduk na programu je 17. rujna, dan kasnije će se sastati Neretvanac - Rijeka i Varteks - Osijek, dok će 16-inu finala zaključiti Banjole - Dinamo 25. rujna.

Linker
10. rujan 2024 19:20