Hrvoje Babec (desno)

 Ronald Goršić/Cropix
‘TO SE PITA CIJELA ZEMLJA‘

Donio im je milijun i pol eura, sad je najveći navijač: ‘Nije mi jasno kako to da se Gorica mora spašavati?!‘

‘Sve što je moglo otišlo je u krivom pravcu, ali važno je da se u klubu nikada nisu predali‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 12. svibanj 2023. 14:15

U pogledu bivših velikogoričkih igrača na aktualno stanje i najtežu sezonu otkako je Gorica u eliti htjeli smo ugostiti dva negdašnja kapetana Matiju Dvornekovića i Igora Čaglja, ali rampu je opet podigao predsjednik Nenad Črnko.

Nema razgovora za medije, ne samo za igrače, već i za djelatnike kluba, a Dvorneković je team manager, a Čagalj trener u omladinskoj školi. Otišli smo stoga do daleke Latvije, gdje u Rigi, vodećem klubu tamošnje lige, igra Hrvoje Babec. Negdašnji mladi reprezentativac Hrvatske prošlog ljeta je transferom donio u blagajnu Gorice oko 1,5 milijun eura, a ostao je najveći navijač kluba gdje je stekao afirmaciju.

- Pratim sve utakmice Gorice i navijam kao da sam još njezin igrač, a u redovitom sam kontaktu s bivšim suigračima, ponajprije s Frukom, Banićem i Prširom - potvrđuje Babec i nastavlja:

- Kao i velikoj većini u Hrvatskoj, ni meni nije jasno kako se Gorica uopće našla u situaciji da mora spašavati prvoligaški status. Iako je osim mene otišlo nekoliko važnih igrača, ostalo je dovoljno kvalitete da se mirno plovi ligom.

image

Nenad Črnko i Hrvoje Babec

Damir Krajač/Cropix

Gdje je krenulo po zlu?

- Po meni bilo je dosta nesreće u startu sezone, igralo se dobro, stvaralo šanse, a rezultati su izostajali. Bilo je i krivih sudačkih odluka, pa su mijenjani treneri, izgubilo se samopouzdanje. Sve što je moglo otišlo je u krivom pravcu, ali važno je da se u klubu nikada nisu predali. Doveden je trener Sopić, striktan i odgovoran u svom poslu, znao je što želi i to je proveo u djelo.

Dakle, Gorica će ostati deveta?

- U to nimalo ne sumnjam jer su prekvalitetna momčad da bi sada prosuli sve dobro što su napravili. Došli su do one igre koju su svi od njih očekivali i ranije, te imaju tri utakmice da završe posao kako žele. Posebno povjerenje imam u sadašnjeg kapetana Juricu Pršira, koji je u neku ruku i moj nasljednik na poziciji zadnjeg veznog. Ovo kako igra u zadnjim kolima djeluje impresivno, ali i svi zajedno su kompaktni i sigurni u sebe - zaključio je Hrvoje Babec.

Dubravko Hrkovac drugi je dobar sugovornik na temu Gorice, on je bio kapetan velikogoričkog Radnika iz prvoligaških sezona (1992./93. i 1993./94.), ali i suigrač Željka Sopića dok je počinjao karijeru u Zagrebu.

- Za mene nema dvojbe da je on najzaslužniji što je Gorica iz izgubljene pozicije došla u situaciju da sama odlučuje o sudbini ostanka u ligi - naglašava Hrkovac.

Je li se raniji rezultatski pad mogao izbjeći?

- Već sam jednom prilikom rekao da je zakazala struka, što se predsjedniku kluba Črnku baš i nije svidjelo. Lutanja s igračima i trenerima nikad nisu dobra, ali bitno da je od zimske pauze uhvaćen pravi pravac i sve vodi prema tome da ćemo se na kraju sezone radovati.

Koliko se treba bojati Šibenika?

- Iako je u nogometu sve moguće, pogotovo u završnici sezone kada vrlo često dođe do opuštanja klubova, koji nemaju rezultatski pritisak i imperativ, ne vjerujem da Šibenik može izvući tri boda više od Gorice kada igra protiv Dinama, Osijeka i Hajduka. No, najvažnije od svega je da Sopić i igrači nastave s formom do koje su stigli, daju sve što imaju u utakmicama koje dolaze i problema ne bi smjelo biti. Osobno vjerujem da će poslije utakmice pretposljednjeg kola s Varaždinom u Velikoj Gorici biti proslavljen ostanak u ligi - optimist je Dubravko Hrkovac, jedan od najboljih golgetera koje je dalo nogometno Turopolje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:37