Dean Računica

 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
NOVI IZAZOV

Ikona Hajduka vraća se u matični klub nakon 30 godina. Nakon rada s Bilićem i Asanovićem ima težak zadatak

Čelnici Šibenika vrlo su brzo pronašli čovjeka koji bi ih trebao voditi (barem) do kraja sezone.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 07. ožujak 2022. 10:47

Iako zvuči apsurdno, nakon 0:3 poraza od Dinama može se zaključiti da je moglo biti i gore. Čak i znatno gore. Šibenčani su naime otputovali na Maksimir u ozračju iznenadne smjene trenera Marka Kartela, koji je nakon održane presice i najave subotnjeg dvoboja s Dinamom održao i trening a potom saznao da je bivši. Usput su naišli na motivirane Zagrepčane, koji su pošto poto protiv škvadre sa Šubićevca trebali jedan dobar, uvjerljiv rezultat, dobru igru i da probude neke svoje usnule zvijezde. Sve su to Kopićevi puleni uspjeli, a Šibeniku slijedi novo razdoblje, u kojem ih od ponedjeljka čeka novi, već peti, ili objektivno četvrti trener ove sezone.

Mirna luka spasa

Naime, Ivica Matas je samo odradio 90 maksimirskih minuta. Od ovog tjedna u svlačionicu Šibenika stiže Dean Računica. Ovaj 52-godišnji negdašnji nogometaš Šibenika koji je za svoj matični klub sa Šubićevca nastupao krajem 80-ih i početkom 90-ih prošlog stoljeća, a kasnije igrao u Hajduku, Salzburgu, Izraelu, Kini i nosio dres reprezentacije Hrvatske (2 nastupa, 1 gol) ima zadatak posložiti momčad u novonastaloj situaciji. I, dovesti je u mirnu luku spasa, iako je ta luka već sada prilično blizu, ali još više psihološki podići momčad nakon svih silnih stresova i šokova proživljenih u zadnjih mjesec i pol dana.

image

Dean Računica 2004. godine

DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Radio i s Asanovićem

Računici je i zadaća pripremiti momčad, stvoriti nekakve temelje za novu sezonu, u kojoj će biti dodatnih “čišćenja”. Računica je u karijeri bio igrač plemenitog kova, sjajne ljevice, igrač poteza, i majstor slobodnjaka, koji bi taj štih mogao implementirati u momčad Šibenika. Iako nema (pre)velikog samostalnog trenerskog iskustva, Računica je vodio klubove iz splitskog bazena Uskok, Junak, a bio je i pomoćnik u Hajduku te Aljoši Asanoviću u Melbourne Knightsima. Ipak, Računica je najveći dio svoje trenerske karijere proveo kao prvi suradnik Slavena Bilića. S bivšim izbornikom je igrao nekoć u Šibeniku, a potom su surađivali u WBA, Kini, a Bilić ga je koristio i kao posebnog opservatora u stožeru Vatrenih za Euro 2008. Računica bi trebao biti predstavljen u ponedjeljak na Šubićevcu, na koji se eto vraća kao trener nakon 30 godina!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 06:28