Sabrina Buljubašić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
OGROMAN KORAK NAPRIJED

Na čelu prošlog kluba osvojila je dvostruku krunu, a sada želi u HNL: ‘Ovdje se postupno gradi veći brend‘

Na Šubićevcu se kadroviraju u svim segmentima, nova direktorica je Sabrina Buljubašić
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 22. travanj 2024. 20:29

Šibenski drugoligaš, osim što napada povratak u elitni razred hrvatskog nogometa, jača i svoje kadrovski sektor. HNK Šibenik je tako dobio novu direktoricu, treću u svojoj recentnijoj povijesti.

Sabrina Buljubašić prošlog tjedna i službeno je predstavljena javnosti. Tridesetipetogodišnja rođena Tuzlanka međunarodna je sportska pravnica, profesorica, prva ženska izvršna direktorica FK Sarajeva u povijesti, te umirovljena profesionalna nogometašica iz SAD-a i BiH.

Razgovor s Karajicom

S pozicije direktorice FK Sarajeva odstupila je nakon pet godina, u listopadu 2021. godine. Poznata je po osvajanju prvog dvostrukog naslova u povijesti kluba (prvenstvo i kup), prvog uzastopnog naslova i osvajanju četiri trofeja tijekom svog petogodišnjeg mandata. Također, uslijed financijskih problema FK Sarajevo, pomogla je pronaći investitore koji su preuzeli vlasništvo i spasili klub od daljnjih financijskih poteškoća. Poznata je kao profesorica sportskog prava i menadžmenta u Španjolskoj te česti govornik na međunarodnim događajima. O tome kako je uopće došla u Šibenik kazala je sljedeće:

image

Sabrina Buljubašić i Mario Carević

NIKSA STIPANICEV Cropix

- Presudio je već prvi razgovor s vlasnikom Šibenika, gospodinom Željkom Karajicom. U tom inicijalnom kontaktu osjetila sam strategiju kluba, potrebu da se nešto dobro gradi korak po korak. Znate, obično vlasnici nogometnih klubova žele instant uspjeh, odnosno, velike rezultate preko noći. Mislim kako je u Šibeniku drugačija situacija. Ovdje se postupno gradi veći brend i to je ono što se meni svidjelo. Evo, gledali smo neki video o tome kako su klupske prostorije izgledale prije, a kako izgledaju sada i što se sve planira napraviti u infrastrukturnom smislu. To je ogroman korak naprijed, uostalom, Šibenčani to znaju puno bolje od mene.

Progovorila je i o prvim dojmovima u Šibeniku.

- A kakvi će biti nego prelijepi kada vas dočekaju more i sunčano vrijeme!? Ma, šalu na stranu. Ljudi su me odlično dočekali. U klubu se osjeća dobra atmosfera, kako u administraciji tako i na terenu. Osam pobjeda u nizu očito su napravili svoje. Moramo samo tako nastaviti dalje.

Uhodana struktura

Novinari su je potom pitali i o prioritetima na novoj dužnosti.

- Stigla sam nedavno u Šibenik, tek učim polako i za sada sam jako zadovoljna. Jasno je da klub ima posloženu strukturu. Prioritet će mi svakako biti snimiti situaciju i upoznati postojeći sustav rada i tek onda se mogu donositi neke konkretnije odluke. Ponavljam, uhodana struktura već postoji i to je pozitivna strana. Što se sportskog dijela tiče, jasno je da je prvenstveni cilj ulazak u HNL - kazala je na inauguracijskoj presici nova čelnica HNK Šibenik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 20:30