RONALD GORSIC Cropix
NAJAVA OKRŠAJA

Nedavno su vodili bitku za ostanak, i sad je puno toga na kocki: ‘Tri boda ostaju u Velikoj Gorici‘

Turopoljci vjeruju da će utakmica sa Šibenikom biti prijelomnica
Piše: Toni RoićObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 13:35

Dva boda osvojila je Gorica u uvodna četiri kola 34. prvenstva Hrvatska, a nasušno potrebnu prvu pobjedu pokušat će ostvariti doma protiv povratnika Šibenika, koji već ima tri pobjede.

Dvoboj je to klubova koji su na proljeće 2023. vodili epsku borbu za ostanak, a Velikogoričani su pritom nadoknadili u jednom trenutku i dvoznamenkasti zaostatak i održali kontinuitet prvoligaškog života. Pamti se najviše trijumf 4:0 na Šubićevcu, koji je u konačnici bio i presudan, ali ovoga petka momčad trenera Rajka Vidovića bila bi zadovoljna i minimalnom razlikom u njezinu korist.

- S obzirom na samo dva boda dosad, ovo je jako bitna utakmica za nas. U prve dvije s Varaždinom i Istrom nismo izgledali dobro i nisam bio zadovoljan, ali protiv dva vrlo ozbiljna suparnika kao što su Osijek i Dinamo, odradili smo posao vrlo korektno. Promijenili smo sustav, Osijeku dali i dva gola, ali smo malo zaspali u obrani i dopustili i njima isto, dok smo i Dinamu poklonili dva gola, ma koliko bio moćan i bolji. Na tragu igara iz zadnja dva kola dočekujemo Šibenik u pozitivnom ozračju, igrači su nasmijani i veseli i jedva čekaju da utakmica počne - kaže Goričin trener Rajko Vidović, koji respektira Šibenčane.

image

Rajko Vidović

GORAN MEHKEK Cropix

- Ove tri pobjede Šibenika i jesu i nisu iznenađenje kad se bolje prati rad trenera Marija Carevića, kojeg jako cijenim. On ima osam ili devet igrača iz prošle drugoligaške sezone gdje su bili prvaci, a doveli su još iskusne igrače kao što su Santini ili Žuta. Svi ti igrači imaju debeli karton prvoligaškog iskustva, igraju čvrsto i organizirano, uzdajući se u tranziciju. Imaju brzinu preko Božića i Majića, Santini može zadržati loptu, jako su nezgodni i kompaktni, ali ih se ne plašimo. Mi smo u prošle dvije utakmice pokazali da smo na pravom putu i nedostaje nam samo ta prva pobjeda. Učinit ćemo sve da se veselimo na kraju - odlučan je Vidović, svi igrači su mu na raspolaganju, a jedan od važnih aduta trebao bi biti veznjak Luka Kapulica, koji je protiv Osijeka bio strijelac.

- Zadovoljan sam ulaskom u sezonu. Jedino me Šibenik pozitivno iznenadio na startu lige, dobra su i ozbiljna momčad, ali dobro smo ih izanalizirali i vjerujemo da tri boda ostaju u Velikoj Gorici - nada se Luka Kapulica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:48