Stipe Bačelić Grgić (desno)

 NIKSA STIPANICEV Cropix
OSVJEŽENJE U HNL-U

Novi hrvatski prvoligaš vratio čak dvije klupske legende: ‘Presretan sam zbog povratka u rodni grad i klub‘

Kartelo je imenovan na mjesto direktora škole, a Bačelić-Grgić postao je prvi suradnik Marija Brkljače
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 14. srpanj 2024. 08:22

Najavljene kadrovske promjene u stručnoj politici kluba dobile su i službenu potvrdu. Dvije klupske legende, Marko Kartelo i Stipe Bačelić-Grgić, u novoj stručnoj piramidi HNK Šibenik dobile su važne uloge. Marko Kartelo imenovan je na mjesto direktora škole nogometa na Šubićevcu, a Stipe Bačelić-Grgić postao je prvi suradnik sportskog direktora Marija Brkljače.

- Presretan sam zbog povratka u rodni grad i klub. Prepoznao sam ovaj projekt te se nadam uspješnom radu i djelovanju u Šibeniku - kazao je Kartelo, kojeg čeka obiman, kompleksan i zahtjevan posao podizanja tog krucijalnog klupskog segmenta na višu razinu. Četrdesettrogodišnji Kartelo bivši je istaknuti prvotimac i kapetan Šibenika, nastupao je za Šibenik u 1., 2. i 3. razredu hrvatskog nogometa, a bio je i vrlo kratko v.d. trenera prve momčadi Šibenika u 1. HNL prije dvije sezone.

image

Marko Kartelo.

NIKOLA VILIC Cropix

Stipe Bačelić-Grgić je nakon završetka igračke karijere ovog ljeta dobio novi angažman u matičnome klubu. Legenda kluba, te član jedne od najsjajnijih generacija kluba sa Šubićevca, odnedavno je novi asistent sportskog direktora Marija Brkljače, a obavljat će i skautsku ulogu. Bačelić-Grgić se od aktivnog igranja nogometa oprostio osvajanjem drugoligaškog naslova s Narančastima prije mjesec i pol dana, a sad će svoje bogato igračko iskustvo, koje je trajalo preko dvadeset godina, pokušati prenijeti na obavljanje administrativnih uloga.

- Neizmjerno sam sretan zbog nove funkcije u klubu. Ovim putem zahvalio bih se Upravi na ukazanom povjerenju. Čast mi je i privilegij djelovati u klubu koji mi znači sve. Nadam se da ćemo zajedno postići velike stvari!

Iz kluba su poručili: Marku i Stipi želimo puno uspjeha u HNK Šibenik!

Dodajmo kako će momčad Marija Carevića u subotu od 18 sati u Dugopolju igrati protiv istoimenog člana Supersport Prve NL, a dogovoren je i međunarodni susret 20. srpnja protiv mađarskog ZTE-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. srpanj 2024 08:23