Marina i Marino Jurić te Damir Čanadi, trener Šibenika

 NIKSA STIPANICEV Cropix
OPROŠTAJ OD ŠIBENIKA

Obitelj Jurić: ‘Ponosni smo što smo Šibenik novim vlasnicima predali u potpuno sređenom stanju‘

Brat i sestra Marino i Marina Jurić godinu su dana bili na čelu šibenskog prvoligaša
Piše: SNObjavljeno: 18. siječanj 2023. 16:58

Obitelj Jurić danas se emotivnim priopćenjem oprostila od NK Šibenika, kluba kojeg su preuzeli od Kolupmbijaca prije godinu dana i vodili ga u tom razdoblju. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predstavnici medija, drage Šibenčanke i Šibenčani, zainteresirana sportska javnosti, ovim putem obavještavamo vas da je jučer potpisan kupoprodajni ugovor nad dionicama HNK Šibenik u vlasništvu obitelji Jurić, te kako je time završen M&A process preuzimanja kluba HNK Šibenik s.d.d.

Vlasničke dionice HNK Šibenik s.d.d. s preuzela je tvrtka SEH Fußball Beteiligungs GmbH, koja je dio grupacije SEH Sports & Entertainment Holding, na čelu s gospodinom Željkom Karajicom, investitorom koji je trenutni vlasnik nogometnih klubova FC Viktoria 1889 Berlin i SK Austria Klagenfurt.

U naš Šibenik ušli smo punim srcem i entuzijazma da pomognemo jednom od najvećih i najstarijih klubova u Lijepoj našoj, te smo u posljednjih 12 mjeseci odradili proces stabilizacije za koji je, prema prvim procjenama, bilo predviđeno najmanje 2 do 4 godine. Ponosni smo na sačuvana radna mjesta te što smo klub s ruba stečaja doveli do urednog funkcioniranja i njegovog razvitka za vrijeme naše uprave.

Želimo istaknuti kako smo nogometni klub Šibenik preuzeli prije godinu dana u najtežim trenutcima od njegova osnutka. Od prvog dana započeli smo temeljiti proces stabilizacije kluba u svim njegovim segmentima, te s ponosnom možemo istaknuti kako ga predajemo novim vlasnicima u potpuno uređenom stanju, te kao klub koji po svom financijskom I organizacijskom segmentu stoji uz bok ostalim klubovima SuperSport HNL.

Našim ulaskom u klub sačuvali smo sva radna mjesta, isplatili sve u tom trenutku zatečene financijske obveze prema djelatnicima, igračima i stožeru kluba.

Naša obitelj okreće se novim sportskim izazovima i projektima, te ostajemo i dalje dio prave nogometne obitelji. Ovim putem želimo se i javno zahvaliti svim našim djelatnicima, Funcutima, simpatizerima kluba i svima onima koji su zajedno sa nama i našom obitelji požrtvovno radili za prosperitet našeg i vašeg kluba. Upravo radna zajednica i svaki djelatnik ponaosob najveća su snaga i ponos ovog sportskog kolektiva. U moje osobno ime, kao i ime cijele moje obitelji istinski vam hvala na suradnji, pomoći i vjeri da zajedno možemo izgraditi još bolji HNK Šibenik.

Novim vlasnicima želimo puno sportskog uspjeha, sreće i daljnjeg razvitka sportske politike kluba, te im stojimo na raspolaganju za svaki oblik pomoći, podrške i suradnje. I na kraju, našim igračima, Narančastima, od najmanjeg Špigeta do Seniora želim puno sportskog uspjeha i svu sreću ovog svijeta te da svaki dan s ponosom nosite Narančasti dres voljenog nam kluba.

Od danas pa do zauvijek najveći navijači Šibenika! Ti jedini, Ti najbolji! Obitelj Jurić", stoji u priopćenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. siječanj 2023 16:58