Igrači Šibenika

 RONALD GORSIC Cropix
TURBULENCIJE NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik čeka trenera, jedan kandidat otpao, oglasio se kapetan: ‘Brzo su se zaboravile neke stvari‘

"Oproštaj u svlačionici od Carevića je bio emotivan", otkrio je Antonio Đaković
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 11. listopad 2024. 22:27

Dan nakon (ne)očekivanog rastanka s Marijom Carevićem, sa Šubićevca nema vijesti o njegovom nasljedniku. Već smo pisali o imenima koji se spominju u kontekstu Carevićevog nasljednika na šibenskoj klupi. Toni Golem koji je figurirao kao prva opcija, čini se, izgubio je pole position, Jerko Leko je tijekom petka trebao biti na Šubićevcu na razgovoru.

Ako bi bivši hrvatski reprezentativac preuzeo Šibenikovu klupu, uz njega bi najvjerojatnije na klupi u ulozi prvog asistenta bio Ivan Božić, negdašnji igrač Šibenčana, koji polako gradi svoju trenersku karijeru. U svakom slučaju, ljudi koji će na kraju odlučiti, od predsjednika Karajice, njegovog suradnika Brašića i sportskog direktora Brkljače obavljaju razgovore s kandidatima, nakon čega će objaviti urbi et orbi ime novog trenera.

Dok se on ne izabere, treninge vodi Marko Kartelo, voditelj omladinskog pogona HNK Šibenik, a pomaže mu Mehmed Alispahić, također negdašnji vrsni prvotimac Narančastih, i aktualni trener Šibenikovih kadeta. Ovaj dvojac vodit će momčad i u subotnjem prijateljskom meču s BiH prvoligašem Posušjem u gostima.

Inače, u Krešimirovom gradu, posebice među navijačkim pukom, lamentira se o aktualnim zbivanjima u klubu. Najčešći komentari su kako je klub dosta izgubio odlaskom Carevića, ali uz dodatak kako je u momčadi očito došlo do problema koji su rezultirali odlaskom Makaranina s klupe Šibenika. A što kaže svlačionica?

- Žao nam je što je došlo do rastanka s trenerom Carevićem, za nama je sjajnih 15 mjeseca, pobjeda, povratka u SHNL. Oproštaj u svlačionici je bio emotivan, pozdravio se s nama, zaželio nam puno uspjeha i sreće u nastavku sezone i u karijerama, mi njemu također. Što se može, takav je život, posebice u nogometu, sve se brzo mijenja. Mi moramo ići dalje, trener također - opisao nam je trenutak rastanka u svlačionici kapetan Šibenika Antonio Đaković.

image

Antonio Đaković

DAMIR KRAJAC Cropix

I sam je svjestan da nakon sjajnog starta zadnjih nekoliko kola momčad ne izgleda ni približno homogeno kao u prvim kolima. Kolika je odgovornost na igračima?

- Svi smo na jedan način odgovorni, i kada ide dobro, ali i kada rezultat i igra pati. Svjesni smo da zadnje vrijeme nismo bili na pravoj razini, da stvari nisu tekle kako smo htjeli. Nismo izgledali dobro na Poljudu, i u još nekim utakmicama. Bilo je dosta negative, brzo se neke dobre, pozitivne stvari zaboravljaju. Ali moramo se dići, i vjerujem da hoćemo. Jedna pobjeda bi nas opet vratila u jednu puno bolju zonu, i nadam se da će to biti već protiv Osijeka. Moramo se skupiti, posložiti i krenuti dalje. Nemojmo zaboraviti da smo peti u ligi, da imamo 11 bodova, i da nam treba ta jedna pobjeda da nas opet uzdigne - kaže Đaković.

Kažimo kako su osim trenera i bodova nakon Splita Šibenčani ostali i bez Stefana Perića. Standardni branič zaradio je na Poljudu rupturu mišića (1 cm) i sigurno će preskočiti sraz s Osijekom, dok bi se u kadar trebao vratiti drugi standardni stoper Roberto Punčec. Iker Pozo se vratio u trenažni proces, još ne sasvim 100 posto ali svakim danom sve bolje to izgleda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. listopad 2024 22:27