NIKSA STIPANICEV Cropix
DRAMA U ŠIBENIKU

Suludi rasplet neviđenog trilera na Šubićevcu! Lokomotiva zabila za 2:2 u 100. minuti, VAR to poništio

Šibenik je pobjedom od 2:1 protiv Lokomotive upisao prva tri boda u novoj sezoni
Piše: Davor Trutin, Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2022. 20:59

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 2:1 (Čop 38‘, B. Matić 74‘/Kulenović 83‘, 11m)

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 1298. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Kečkiš, Fajfarić. Četvrti sudac: Titlić. VAR: Kolarić. AVAR: Mihalj.

ŠIBENIK: Rogić – Perić, M. Matić, Mesa – Arai, Salomon (od 90‘ Skorup), Rak (od 58. B. Matić), Mina – Vidović (od 58.M. Čanadi), Ćurić (od 72.Dolček) – Čop (od 90‘ Delić).TRENER: Damir Čanadi.

LOKOMOTIVA: Santini – Vranjković (od 46. Goričan), Mersinaj, Soldo, Miličević – Cokaj, Bubanja (od 58. Bošković) – Aliyu – (od 25. Tuci), Vasilj (od 79. Šotiček), Stojković (od 46.Cipetić) – Kulenović. TRENER: Silvijo Čabraja.

ŽUTI KARTONI: Vranjković (15 – preoštar start), M.Matić (81 – prigovor), Mersinaj (81 – prigovor), Goričan (povlačenje za dres 90+5)

Kakva luda utakmica na Šubićevcu. Odavno nije viđena takva drama, ali ovaj put s happyendom za Šibenčane. Poslije čak 113 minuta igre, poništenih golova, šansi, kartona Šibenik je na kraju ipak iščupao prvu pobjedu. Treba reći zasluženo…

Dvoboj Šibenika i Lokomotive pratio je respektabilan sastav trenera bez angažmana. Na tribinama Šubićevca bili su Robert Prosinečki, Goran Tomić, Mario Cvitanović, Zvonimir Soldo. A, svoj Šibenik iz SAD-a došao je pogledati i košarkaš NBA Phoenix Sunsa Dario Šarić.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Dlanove domaćih navijača zagrijali su odmah na početku Niko Rak i Ivica Vidović ali bez konkretnog udarca. Nakon toga dulje razdoblje bez zanimljivih situacija, primjetan je bio obostrani respekt…

A onda je zagrmjelo sa zapada. Šibenik je poveo nakon lijepe akcije Čopa i Araija, ali slavlje Funcuta kratko je trajalo. Na intervenciju VAR-a gol je poništen zbog zaleđa na početku akcije.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

U 24.minuti su gosti ostali bez Aliyua koji se ozlijedio nakon starta sa Minom, pokušao je par minuta ali je odustao. Zamijenio ga je Tuci. Par minuta nogometne bonace prekinuo je prodor Čopa po lijevom boku, ubacio je prema golu, otišlo je u gol aut.

U 33. minuti ukazala se Lokomotiva, nakon slobodnog udarca pucao je glavom Vasilj, Rogić je skrenuo u korner. I, onda u 38. minuti opet su se radovali Šibenčani. Ovaj put sve je bilo čisto na prvu, Mina, Matić i Čop donijeli su prednost za boljeg Šibenika u prvom dijelu. U prvom napadu na suprotnoj strani Stojkovićev udarac iz blizine blokirao je Perić.

U 41. minuti Tuci je pucao snažno, Rogić odbio u polje. I Ćurić je pokušao (slabijom) desnom, Santini lako pokupio. Lokomotiva se nakon primljenog gola trgnula, Šibenik valjda nesvjesno povukao, i do kraja su gosti pritisnuli. Cokaj je silovito potegnuo s 25 metara, otišlo je pokraj vratnice.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Šibenik je ušao prekomotno drugi dio, Lokomotiva je stisnula gas i u nastavku, Goričan koji je ušao u nastavku uz Cipetića je po ćevape poslao Araija, pucao Rogić obrani, da bi Cokaj lansirao novi projektil zemlja – zrak, i to je bilo jako blizu. Aktivirala se i jedna tiha provjera nakon jednog duela pred golom Šibenika. Teško je Šibenik izlazio iz svoga dijela terena, sporo, duboko su stajali natrag, i nedostajalo je hrabrosti i brzine da se napadne po širini, i dubini kojih je bilo dosta, ali se nije koristilo.

I kada se uspio nekako obraniti Šibenik je poentirao, Bernardo Matić koji je nakon višemjesečne stanke zbog ozljede debitirao za Šibenčane po dolasku iz Istre 1961 je zabio za 2:0. No, VAR se opet uključio. Ali, ovaj put je sve bilo regularno. Bebek je pregledao snimku, i pokazao na centar, na oduševljenje domaćih navijača koji su dobrano popunili zapadnu tribinu.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Rogić je obranio i snažan udarac Goričana u 80., ali onda se Bebek zaputio prema monitoru. I na opće zaprepaštenje pokazao na bijelu točku za goste. Mislava Matića lopta je iz blizine pogodila u ruku koja je podosta bila uz tijelo. Izazvalo je to bijes na domaćoj klupi, isključen je pomoćnik Hrgović. A Kulenović je bio miran s 11 metara. Zakuhalo je to kasnije događaje na terenu.

Ali kakva je tek drama bila u završnici. Lokomotiva je sve dala u napad, Šibenik odolijevao, i kada se činilo da će prva pobjeda ostati na Šubićevcu Tuci je zabio u 100. minuti. Slavilo se sa bijele strane, ali VAR je poništio i treći gol zbog zaleđa. Ovaj put gostima. Sreća se napokon osmjehnula Narančastima. I tek onda je uslijedilo veliko slavlje. Utakmica je trajala 113 minuta. Ali, poslije silnih šokova i prva 3 boda sve je bilo lakše.


PRIJENOS UŽIVO:

90+10 - VAR!! Zabila je Lokomotiva za 2:2! Indrid Tuci je zabio u 100. minuti za izjednačenje. Navijači Šibenika su ranije provocirala Tucija, a on im odgovorio golom. Ipak, Var je poništio njegov pogodak pa su uslijedile nove salve uvreda s tribina.

90+5 - Izlašao je Čop, a ulazi Delić.

90 - Igrat će se još najmanje sedam minuta, uglavnom zbog intervencija VAR sobe...

86 - Tuci je sada pucao, ali njegov pokušaj odlazi daleko pokraj gola.

83 - GOOOL! Kulenović zabija iz penala. Lokomotiva smanjuje na 2:1.

81- VAR - Bebek provjerava je li M. Matić igrao rukom u šesnaestercu Šibenika u prethodnoj akciji. Zbog prigovora je pocrvenio Mirko Hrgović na klupi, a Matić dobio žuti.

80 - Probala je sada Lokomotiva, ali udarac Goričana brani Rogić.

80 - Izašao je Vasilj, ušao Šotiček (Lokomotiva).

74 - Požutio je Mersinaj (Lokomotiva).

74 - GOOOL! Bernardo Matić zabija za 2:0! Šibenik je na korak do prva tri boda u novoj sezoni. VAR je provjerio situaciju i priznao gol.

72 - Izlazi Ćurić, ulazi Dolček (Šibenik).

69 - Čop je sada izletio sam ispred Santinija koji mu brani udarac, ali sudac je dosudio zaleđe pa će mu navijači oprostiti ovaj promašaj.

59 - Mijenja i Lokomotiva. Izašao je Bubanja, ušao Bošković.

58 - Dvostruka zamjena kod Šibenika. Izlaze Rak i Vidović, a ulaze B. Matić i Čanadi.

53 - Cokaj je opet pokušao iz daljine, ali ponovno je neprecizan.

50 - Cokaj je sada opalio snažno s distance, ali nije uspio pogoditi okvir gola.

46 - Na poluvremenu su u svlačionici Lokomotive ostali Vranjković i Stojković, a u igri su Cipetić i Goričan.

46 - Počeo je drugi dio.

45 + 3 - Završio je prvi dio. Šibenik vodi golom Čopa iz 38. minute.

45 +1 - Cokaj je probao s 30-ak metara, ali njegov šut odlazi pokraj gola.

43 - Ćurić je pucao, ali ravno u Santinija.

39 - Stokojvić je odmah probao odogovoriti, ali izborio je tek korner koji nije izrodio ništa opasnije.

38 - GOOOL! Duje Čop zabija glavom za veliko slavlje Šibenčana!

35 - Salomon je sada pokupio Stojkovića koji je ostao ležati, ali nije ni kažnjen, a nije bilo ni veće ozljede.

33 - Probala je sada Lokomotiva. Vasilj je pucao, ali Rogić brani. Bio je to prvi udarac Lokosa u okvir.

31 - Probao je sada Čop pronaći nekoga na drugoj strani, ali bilo je to previsoko za Araija.

30 - Perić (Šibenik) je sada nanizao nekoliko igrača u prodoru, ali iako je lijepo izgledalo, srušen je prije nego je uspio uputiti loptu i to bez prekršaja...

25 - Uzašao je ozlijeđeni Aliyu, ušao je Tuci (Lokomotiva).

19 - VAR PONIŠTIO GOL ŠIBENIKA! Arai je zabio svoj prvi gol u HNL-u! Duje Čop je podvalio loptu za Japanca koji zabija za vodstvo, ali pregled snimke kaže kako je riječ o zaleđu.

15 - Vranjković (Lokomotiva) je nespretno startao na Ćurića i zaradio žuti karton.

10 - Pokušavaju i jedni i drugi, ali u završnici se uglavnom spetljaju pa mreže još uvijek miruju.

5 - Šibenik lovi svoju prvu pobjedu u novoj sezoni.

1 - Počeo je susret u Šibeniku

>>> Stigli su sastavi za večerašnji dvoboj na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 23:51