NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV
PRVA REAKCIJA

Trener Šibenika nakon poraza od Hajduka: ‘Ovako izgubiti utakmicu... Pojeo bih se. Dinamo? To nije tema...‘

‘Poremetio nas je izlazak Solde koji je bio naš najmotoričniji igrač u sredini‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 17:49

Nogometaši Hajduka nastavili su sezonu u HNL-u domaćom pobjedom protiv Šibenika, Splićani su dvoboj 18. kola dobili s 2:1 (1:1) premda su gosti prvi zabili u ovom susretu. (IZVJEŠTAJ PROČITATAJTE OVDJE)

Nakon utakmice oglasio se Mario Cvitanović, trener gostujućeg sastava:

- Čestitam Hajduku na pobjedi, ali isto tako čestitam i svojim igračima na trudu, zalaganju, srcu i karakteru koji su pokazali cijelu utakmicu. Dobro smo otvorili utakmicu, zabili smo pogodak iz uvježbane tranzicije. Imali smo i situaciju gdje je Mesa pogodio gredu nakon prekida. Kasniji pogodak Kalika pokvario nam je planove i Hajduku dao krila. U utakmicu smo krenuli s dva 19-godišnjaka, sa Soldom i Krolom, a Grdić je napunio 21 godinu. To je naša vrijednost, naše blago, izjavio je Cvitanović pa dodao:

- Hajduk je imao dominaciju, posjed, a mi smo pripremali utakmicu točno po njihovom stvaranju šansi. Poremetio nas je izlazak Solde koji je bio naš najmotoričniji igrač u sredini, igrač koji daje dinamiku. Drugo poluvrijeme smo držali stabilnost, ali jedna pogreška Perića je izbacila Livaju u šansu i to je splet okolnosti koji je donio prevagu. Mi još uvijek nismo ništa napravili što se tiče pojačanja, treba nam iskustvo, mirnoća. Imali smo četiri-pet situacija u kojima smo radili ono što nismo smjeli. Ali, idemo dalje. Ovako izgubiti utakmicu, apsolutno bih se sam pojeo. Ali, energija, karakter... ima dana za megdana. Hajduk? Nije bio cilj puštati bilo koga da sam centrira, ali obrana je napravila dobar posao. Dinamo? Nije to tema, ja sam trener Šibenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 15:09