Željko Karajica i Tomislav Družak

 NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
SPEKTAKL NA ŠUBIĆEVCU

Trodnevna fešta u Šibeniku za 10.000 navijača: U biser Jadrana stiže veliki sportski spektakl

Šibenik će 24. kolovoza ugostiti utakmicu američkog nogometa između Hamburg SeaDevilsa i Madrid Bravesa
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 02. veljača 2024. 15:41

Šibenik i stadion na Šubićevcu ovo će ljeto ugostiti službenu ELF utakmicu, Europske lige američkog nogometa u kojoj će se sastati Hamburg Sea Devils i Madrid Bravos. Najavili su to na konferenciji za novinare u hotelskom naselju Amadria Park u Šibeniku vlasnici franšize ELF, europske NFL franšize. Ovaj sportski spektakl koji će po riječima Željka Karajice, vlasnika ELF-a i Hamburg Sea Devilsa, sigurno privući veliki broj navijača iz Njemačke, Španjolske, ali i čitave Europe, velika je stvar za promociju ovog sporta u Lijepoj našoj, ali i za hrvatski turizam, Šibenik...

- Hamburg je dvaput bio finalist Europske lige, dok se Madrid tek uključuje ove sezone. kaže Željko Karajica, inače i vlasnik HNK Šibenik, poznat i kao menadžer Filipa Hrgovića.

image

Mark Weitz, generalni menadžer Hamburg Sea Devilsa, Željko Karajica i Tomislav Družak

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

- Znate i sami kako su Španjolci ozbiljni u sportu. Koliko je američki nogomet popularan u Europi, reći će da je lanjsko ELF finale odigrano na stadionu u Duisburgu pred 33.000 ljudi. Ove godine planiramo igrati završnicu na stadionu Schalkea u Gelsenkirchenu na kojoj očekujemo 55 tisuća gledatelja. Krenuli smo s ligom prije tri godine i lani smo imali pola milijuna prodanih ulaznica. Ove godine planiramo tu brojku podići na 750.000.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Spektakl sa Šubićevca će putem televizijskog siglana ići će u 20 država, uključujući i SAD.

- Mislim da bolju reklamu Šibenik nije mogao dobiti, Jednako kao u SAD ili u Njemačkoj, bit će to tri dana prave fešte. Američki nogomet nije samo sportski događaj koji traje tri sata, nego je to puno više od toga. Sama utakmica će biti odigrana u subotu, 24. kolovoza, ali mi planiramo trodnevnu feštu. Bit će organizirana velika fan zonu s puno glazbe, koncerata, druženja.. Budući da će se sve održavati u špici sezone, vjerujem kako će ovaj događaj biti zanimljiv i turistima. Uostalom, već smo počeli organizirati paket aranžmane za turiste iz Hamburga i Madrida - istaknuo je Karajica.

image
NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Stadion na Šubićevcu će za tu priliku biti preinačen za američki nogomet i pojačan za prihvat puno većeg broja navijača od trenutnog kapaciteta. Iscrtat će se linije za američki nogomet, montirati golovi, urediti brojni štandovi u zoni stadiona. Organizator očekuje do 10.000 navijača, kako kapacitet Šubićevca nije dostatan za toliki broj gledatelja instalirat će se dodatne montažne tribine.

image

Mark Weitz

NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix

Na konferenciji za novinare je kao gost Vlade RH bio i državni tajnik za sport, Tomislav Družak koji je podržao ovu inicijativu, te sportski direktori Madrid Bravosa i Hamburg Sea Devilsa, Jaime Martin Lostao i Mark Weitz.

Linker
27. travanj 2024 09:18