NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
TOPLAKOVA POZITIVNA SERIJA

Video: Šibenik pretrpio četvrti poraz u nizu! Pogledajte pogodak kojim je Gorica odnijela pobjedu na Šubićevcu

Nastavljen je niz bez poraza Samira Toplaka, u 29. kolu Gorica je s 1:0 na Šubićevcu svladala Šibenik
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2022. 19:28

ŠIBENIK - GORICA 0:1 (Stojanovski 40')

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Šimunović, Perić, Bilić (od 20. Asanović), Kvesić - Mesa, Ćurić - Grezda (od 81. Skorup), Vidović (od 69. Julardžija), Marin - Delić

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Mitrović, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 87. Steenvoorden) - Pršir, Babec - Atiemwen, Kalik, Fruk (od 77. Delfi) - Stojanovski (od 77. Dieye)

ŠIBENIK - stadion Šubićevac. Gledatelja: 487. Sudac: Dario Bel (Osijek)


Izgubio je Šibenik i treću utakmicu za redom na svom stadionu. Ovaj put bodovima se osladila Gorica. U ne odveć sadržajnoj, još manje lijepoj predstavi gosti su bili bolji taman za taj jedan gol. Šibeniku ostaju njegove brige, kako se osoviti na noge, i doći do pozitivnog rezultata. Nije da nisu pokušavali ali daleko je to od igre koja to obećava. Gosti su znali iskoristiti Šibenikove slabosti.

Prvi puta od početka priliku u momčadi Šibenika je dobio mladi Vidović, na poziciji „desetke“, a prvi nastup nakon 7 mjeseci zabilježio je i Juan Camilo Mesa. Kolumbijac se ozlijedio u kolovozu, operirao koljeno i nakon oporavka stavio se na raspolaganje stožeru. Igrao je zadnjeg veznog, kao „osigurač“ Ćuriću i Vidoviću.

Tako posložen domaćin je krenuo po prednost. U 6. minuti oštar ubačaj Delića s lijeve strane, u posljednji trenutak u korner je ispred Grezde izbio Keita. Minutu kasnije kapetan Šibenčana Ćurić je oprobao svoj snažan udarac, ali lopta je završila pokraj vratnice. U 10. su gosti zaprijetili visokom loptom, no obrana domaćih je otklonila prijetnju. U 18. je Ćurića „odglumio“ Kalik ali Rogić je ukrotio njegov pokušaj.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Problemi za Šibenik već nakon dvadesetak minuta igre, zbog ozljede je izašao Bilić, a na njegovo stopersko mjesto ušao je Asanović. Igralo se ravnopravno, s obostranim nastojanjima da dođu do prednosti, ali pravih uzbuđenja nije bilo. Ćurić je u 24. stavio na kušnju obranu Gorice iz slobodnog udarca, tzv. skraćenog kornera, ali gosti su njegov oštar ubačaj očistili s crte.

Turopoljci su dobro kontrolirali loptu, ali uglavnom su prijetili udarcima iz daljine. Često su visokim presingom ometali začetke Šibenikovih akcija. U 28. je Šibenik izveo napad koji je u startu dosta obećavao, Marin nije uspio pucati u boljoj situaciji već je to napravio Ćurić – ali kapetan Narančastih opet nije pogodio cilj.

U 33. brza akcija Šibenčana po desnoj strani, Vidović je pucao, Kotarski nekako izvukao. Ipak, kada je nekako sve ukazivalo na velemajstorski remi na poluvremenu, Gorica je povela.

Stojanovski je zabio iz blizine na dodavanje Kalika, uz lošu reakciju ŠI obrane. Stojanovskom je to drugi gol u sezoni, drugi Šibeniku. S razlogom je zavladala bojazan među domaćima, kada se zna kako reagiraju Šibenčani po primljenom golu. U sučevoj nadoknadi Šibenik je uspio dva puta opasnije zaprijetiti, osim kornera i malo uzbuđenja nisu zaradili ništa više.

U dva dodavanja Gorica je u 49. opasno otvorila nastavak, Atiemwen je tukao malo pokraj gola.

Bolje su gosti ušli u drugi dio, Kalik je nakon oduzete lopte Vidoviću napravio nekoliko koraka, ali i pucao visoko povrh gola. U 54. prva iole opasnija situacija pred golom gostiju, Vidović je pucao u blok, a malo potom i Marin je pucao, iako je mogao i nešto više napraviti u suradnji s ekipom. Probudio se Šibenik, Marin je začeo akciju za Šimunovića, ovaj ubacio, ali Delić se spetljao. Otvorila se utakmica, Kalik je okrenuo Perića, potom se poskliznuo, ali svejedno je pucao solidno, no Rogić je obranio.

U 65. je Ćurić sve pripremio za Grezdu, no ovaj se previše namještao i pucao loše u blok. U 66. Šibenik je bio najbliže pogotku, Delić je idealnom loptom pronašao u šesnaestercu Vidovića koji poteže, lopta je išla u gol, ali Jovičić je izbio i spasio izjednačenje. Bilo je panike u domaćem kaznenom prostoru, izbijanje napamet, gosti to nisu kaznili.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

U 73. je Marin probio bok, predao za Šimunovića koji je upropastio lijepu priliku. U 83. je Kalik na dodavanje Mitrovića iz mjesta uzdrmao vratnicu, i odgodio pobjedu svije ekipe. Za to je mogao biti kažnjen.

Na kontra strani Šibenik je preko Julardžije izveo hitru kontru, Kvesić je dao oštru loptu na drugu vratnicu, Šimunović je bio prekratak. U sučevoj nadoknadi bilo je puno gužve, Šibenik je opasno stisnuo, ali Gorica se obranila i nastavila svoj uspješni proljetni niz pod Toplakovim vodstvom.

ZANIMLJIV PODATAK

Iako je bilo najavljeno loše, kišovito vrijeme praćeno jakom burom, u subotu je osvanuo sunčan, gotovo proljetni dan u Šibeniku. Gotovo nestvarno s obzirom da je isto jutro u kontinentalnome dijelu zemlje padao gusti snijeg. Ipak, poslije podne vrijeme se promijenilo, nad gradom su se nadvili oblaci, pala je i temperatura, ali još uvijek su vremenske prilike bile na strani aktera utakmice. Naravno, da je to obradovalo gledatelje, barem one koji su odlučili subotnje poslijepodne provesti na Šubićevcu. A njih na žalost nije bilo u nekom većem broju. Na istoku se pojavilo desetak navijača gostiju.


Toplak u sezoni 2011/12 dva puta gostovao na Šubićevcu s dva različita kluba, i oba puta izgubio

Zanimljiv podatak izvukli smo vezan za trenera Gorice Samira Toplaka. U sezoni 2011/12. Toplak je u 2. kolu kao trener Varaždina gostovao na Šubićevcu, i izgubio s 1:0.

Nakon nekoliko kola Varaždinec je dobio otkaz u redovima Krojača i preuzeo Cibaliju. U 11. kolu Vinkovčani su gostovali na Šubićevcu s Toplakom trenerom, i Šibenik je opet pobijedio, ovaj put rezultatom 3:0.

Šibenski novinari su se te godine na presici malo našalili s uvijek raspoloženim i elokventnim Toplakom poželjevši da te sezone opet dođe na Šubićevac, i s nekim trećim klubom.

Iako mu nije bilo tada do šale, Toplak se ipak uspio malo nasmijati na tu zafrkanciju.

Ipak, te godine na Šubićevcu nije bilo nikome do šale jer je Šibenik ispao drugi puta iz 1.HNL.


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Traju uzbuđenja pred golom Gorice, traži se i najstroža kazna, ali Mesa je igrao rukom prije udarca glavom... To je to, sudac Bel svira kraj!

90'+2' - Sačuvao je Toplak još jednu izmjenu za kraj. Ulazi Patrik Jug, izaći će danas nesretni Anthony Kalik koji se neizmjerno trudio, ali do gola ipak nije došao.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - Keita šepajući odlazi s terena, mijenja ga Steenvoorden.

83' - TRESE SE VRATNICA! Kalika neće gol pa neće... Delfi gura Mitrovića u šansu, branič Gorice šalje povratnu do Kalika, a bivši hajdukovac s pet metara pogađa stativu! Ne može ni sam vjerovati što je sve promašio danas.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

81' - Ušao je Dino Skorup umjesto Erosa Grezde.

77' - Prve promjene radi Samir Toplak. Ući će Younes Delfi i Matar Dieye umjesto Tonija Fruka i Vlatka Stojanovskog.

75' - Atiemwen je kao na 'roller-coasteru' izvrtio svog čuvara, a na kraju pogađa samo vanjski dio mreže.

73' - Marin opet radi pomutnju u redovima Gorice, prolazi po lijevoj strani i šalje povratnu do Šimunovića, a branič Šibenika lošim udarcem upropaštava idealnu šansu.

69' - Nova promjena kod Šibenčana. Ušao je Edin Julardžija umjesto Ivice Vidovića.

68' - Opalio je Fruk iz daljine, odlazi to daleko iza gola.

66' - Druga šansa Šibenika u samo dvije minute! Vidović se izborio za udarac i šutirao iz okreta, a Krizmanić čisti s gol-linije!

65' - Evo malo uzbuđenja i na suprotnoj strani! Ćurić majstorski krade jednu loptu i idealno upošljava Grezdu koji šutira s oko 15-16 metara iskosa, no Mitrović pravovremeno blokira.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

62' - Žestoko starta Vidović na Mitrovića i opravdano ulazi u sučevu bilježnicu.

60' - Fruk pada u šesnaestercu u duelu s Ćurićem, Bel pokazuje da nema govora o najstrožoj kazni. I dalje traje inicijativa Gorice.

57' - Kalik je očigledno željan pogotka... Sada se prvo spetljao i pao na tlo, no brzo se pridigao i silovito opalio 'špicom' s ruba šesnaesterca, hvata to Rogić!

51' - Curi na sve strane! Kalik uzima čistu loptu Vidoviću, a zatim 'lomi' Perića, no završni šut ide preko grede. Traži korner Kalik, a Bel se ne oglašava.

50' - Šansa za Goricu! Nakon dugačkog ispucavanja Dominika Kotarskog, Atiemwen bježi obrani Šibenika, ali na kraju je njegov udarac neprecizan.

46' - Vraćamo se na Šubićevac. Nema promjena u sastavima.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Bolji su bili igrači Gorice od samoga starta. Toplak je dobro posložio Turopoljce i nametnuo svoju igru Šibenčanima na njihovu Šubićevcu. Jedini raspoloženi igrač Narančastih bio je Antonio Marin, međutim bez adekvatne pomoći suigrača nije uspio napraviti razliku. Nagrada za bolju igru Gorice stigla je krajem prvoga dijela kada je mrežu zatresao Vlatko Stojanovski.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45'+2' - Šansa za Šibenik! Marin se sjurio u šesnaesterac i u jednom trenutku napravio potez previše, završio je u mrtvom kutu, ali i uspio izboriti korner nakon kojega Narančasti nisu imali pravu ideju. Sudac Bel šalje igrače na odmor.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

40' - GOOOL! Atiemwen se jednim potezom riješio svog čuvara te potom idealno uposlio Kalika koji glavom spušta za Stojanovskog, a makedonski napadač ispred Perića s(p)retno zakucava u mrežu za 1:0 Gorice!

Dario Bel pričekao je analizu VAR sobe da se vidi je li pri Kalikovom spuštanju lopte Stojanovski bio u zaleđu, no čini se da je sve čisto, priznaje se pogodak!

33' - Zaprijetili su Šibenčani s desetoricom na terenu! Grezda je gurnuo Vidovića u šansu koji šutira iskosa, a Kotarski čupa ispod grede!

Na suprotnoj strani leži Atiemwen kojega je 'pokosio' Šimunović. Pridignuo se nakon nekog vremena nigerijski ofenzivac, ali nevoljko... Tražio je oštriju kaznu za braniča Šibenika.

Stisnut će zube Kvesić, vratit će se u igru nakon kraćeg izbivanja s travnjaka.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

32' - Nova ozljeda kod Šibenika! Kvesić je pao u duelu s Kalikom i odmah rukom pokazao da se radi o težoj povredi... Kao i kod Bilića, izgleda da je stradalo koljeno.

29' - Ćurić pokušava iz daljine, bilo je to bezopasno za Kotarskog.

25' - Još jednom Babec i još jednom blok Šibenika. Ovog puta Mesa je ušao u udarac.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

22' - Babecov šut je blokiran, a nakon kornera neprecizan je Fruk. Sve to, ipak, govori o inicijativi Gorice koja je od samoga starta uspjela nametnuti svoju igru.

20' - Nevolje za Računicu! Ozlijedio se Karlo Bilić u jednome duelu i ne može nastaviti, čini se da je koljeno u pitanju. Zamijenit će ga Antonio Asanović.

18' - I opet prijeti Kalik! Bivši hajdukovac sada je još jednom opalio iz daljine, bio je to bolji pokušaj od onog prethodnog, međutim Rogić se istaknuo dobrom intervencijom...

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

12' - Grub prekršaj Babeca nad Marinom koji je bio u prodoru i prijetio je sjuriti se prema Kotarskom! Opravdani žuti karton za veznjaka Gorice.

10' - Opet prijeti Gorica! Fruk centrira za Stojanovskog kojemu Šimunović 's glave' skida taj ubačaj...

6' - Gužva pred vratima Gorice! Marin je lijepo zavrnuo za Grezdu za pet metara ispred kojeg Keita čisti u posljednji trenutak!

3' - Kalikov ambiociozan šut nije pronašao put do Rogićevih vrata, ali je svakako otkrio ofenzivne namjere Toplakovih nogometaša.

1' - Počela je utakmica na Šubićevcu. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 02:51