Ivan Leko

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRESICA NA RUJEVICI

Veliki peh, Hajduk ‘bez pola‘ obrane u velikom finalu? Leko dan uoči utakmice potvrdio prvu lošu vijest

Trener Hajduka na Rujevici je najavio sutrašnji veliki okršaj sa Šibenikom
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 18:43

Hajduk i Šibenik odmjerit će sutra snage u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Šibenčani su u polufinalu šokirali Dinamo i s 2:1 izborili dvoboj sa Bijelima koji su do završnice stigli pobjedom nad Slaven Belupom s minimalnih 1:0.

Hajduk je u ulozi velikog favorita, no dan uoči velikog okršaja stigle su i loše vijesti za Bijele. Finalni susret je na rasporedu u srijedu od 19 sati na Rujevici, a dvoboja su najavili trener Hajduka Ivan Leko i Dario Melnjak.

- Došli smo do za nas ključne utakmice, što pričamo tjednima. Momčad je mirna, odigrali smo dobrih utakmica i dolazimo puni samopouzdanja u našu kvalitetu. Jedna utakmica znamo što je to. Razlika u kvaliteti, formi, sve je to nebitno. U prošlosti imamo puno primjera. Imamo još jedan, zadnji trening. Bit će odlična atmosfera jer ovo su odlične utakmice. Napravit ćemo sve s naše strane da ih dobijemo - kazao je Leko.

Dario Melnjak je također istaknuo radost igranja finala Kupa.

- Pred dobrim ambijentom vjerujemo u dobru utakmicu i naše najbolje izdanje - kazao je Melnjak.

Osjećate li opuštanje kod igrača s obzirom na to da su vam mediji već proglasili osvajačem Kupa?

- Ne osjećam jer sam retan što imam inteligentnu grupu igrača koja je svjesna svega. Svi znamo da u Kupu ne postoje favoriti i forma. Postoje fokus na nogomet, mirnoća, koncentracija, postoji samo da budeš bolji i osvojiš - kazao je Leko.

Stoperi su se ozlijedili, što je s Awaziemom i Borevkovićem?

- Borevković neće igfrati, on ima težu ozljedu, a za Awaziema nismo sigurni. Naša kvaliteta je momčadska igra, tko god bude igrao, sutra je utakmica 11 na 11, i najbitnije je kako će momčad reagirati.

Koliko su svježa sjećanja na osvojen Kup kao igrač Hajduka iz 2000. godine?

- Bio je to jedan od najljepših trenutaka moje karijere. U dvije utakmice smo dobili Dinamo koji je bio favorit. To je još jedan primjer da moraš biti fokusiran svih 90 minuta. Uspomene su lijepe i dobre, ali je bitno ono što se danas, odnosno sutra događa.

Vjerujete li da ćete s igračima sutra podići trofej?

- Nitko sretniji od mene. Velika su očekivanja, ali nastojimo biti mirni. Vjerujemo u sebe, respektiramo protivnika i natjecanje i nadamo se da će mrvica sreće biti na našoj strani.

Kakav Šibenik očekujete? Jesu drugoligaši, ali izbacili su Dinamo.

- Dosta smo puta igrali s njima i uvijek je bilo gusto. Razlika u kvaliteti pada u vodu u jednoj utakmici. Na nama je da naše trenutke realiziramo i da budemo mirni - kazao je Leko.

Što ste pripremili za finale, upitan je specijalist za Kup, Dario Melnjak.

- Najvažnije je da podignemo trofej. Mislim da treba cijeniti igrače koji zatvaraju leđa nama koji volimo otići naprijed i ući u tuđi kazneni prostor. Tko god bude junak, volio bih da je iz naše ekipe. Imamo niz od 554 minute bez primljenog pogotka. Nakon lošijeg uvoda u ovu godinu, stvarno smo pokazali da izgledamo dobro u obrani koliko u napadu.

Je li ključno prvi zabiti?

- Utakmica će se odvijati u jednom smjeru, a vjerujem da će završiti na našu radost.

Je li omjer 90-10 za vas, kojeg Šibenčani spominju, otežavajuća okolnost?

- Nismo ni u jednom trenutku pomislili da će biti lagano. Zahtjevnije je nego protiv protivnika koji je u egalu, zato je ozbiljnost na visokom nivou - odgovorio je Melnjak.

Jeste li vježbali jedanaesterce, upitan je Leko.

- Nismo ni prošli, a ni ovaj put. Penal na treningu i pod pritiskom na utakmici nije ista stvar. Nismo to radili ni prije Osijeka i Belupa u četvrtfinalu i polufinalu - zaključio je Leko.

Bijeli su druga najjača ekipa u HNL-u ove sezone, dok je Šibenik kolo prije kraja prvenstva i službeno ispao u drugi rang hrvatskog nogometa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:23