NIKSA STIPANICEV Cropix
DALMATINSKI DERBI

VIDEO: Kakav udarac za bijele, igrač Hajduka na posudbi šokirao Splićane golom u zadnjim sekundama!

Šibenik i Hajduk su podijelili bodove u dramatičnom dalmatinskom derbiju na Šubićevcu
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2022. 22:29

ŠIBENIK - HAJDUK 1:1 (Dolček 90‘+7/Mlakar 49‘)

ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Sudac: 2578. Igor Pajač 6,5 (Sv. Ivan Zelina). Pomoćnici: Knez i Starčević. Četvrti sudac: Škobić, VAR: Bel. AVAR: Tomas. Delegat: Posavec.

ŠIBENIK (3-5-1-1): Rogić 6,5 – Perić 5,5 (od 68. Kvesić), M. Matić 6, Mesa 6 – Arai 5,5, Salomon 5,5 (od 87. Dolček 7), Rak 5,5 (od 46. Kreković 6), B. Matić 5,5 (od 69. Skorup 6), Mina 6 – Čanadi 5,5 (od 69. Burgui 6) – Delić 6. TRENER: Damir Čanadi 6,5.

HAJDUK (4-3-1-2): L. Kalinić 6 – Čolina 6 (od 89. Simić -), Awaziem 6, Borevković 6, Melnjak 6 – Grgić 5,5 (od 80. Vuković -), Fossati 6 (od 46. Kalik 5,5), Krovinović 6 – Livaja 6,5 - Sahiti 6 (od 64. N. Kalinić 5,5), Mlakar 7 (od 89. Atanasov -). TRENER: Valdas Dambrauskas 6.

Žuti kartoni: Čolina (14 – preoštar start), Fossati (31 – povlačenje), M. Matić (83 – prekršaj).

Igrač utakmice: Ivan Dolček.


Izvještaj piše: Dražen Antolić

Ivan Dolček tuširao je Hajduk, igrač Bijelih na posudbi u Šibeniku zabio je svojem klubu nož u srce u 97. minuti utakmice na Šubićevcu. Sudac Igor Pajač zbog brojnih je prekida poprilično produžio drugo poluvrijeme, a domaćin, ohrabren lošim govorom tijela Hajduka, koji kao da je brojio minute na semaforu čekajući kraj, a ne igrao, jurnuo je u napad i dobio nagradu u vidu boda. Koji Šibeniku znači puno, ali Hajduku gubitak dva ima još veću težinu.

Na Poljudu su proklamirali cilj borbe za naslov prvaka, no do njega se ne dolazi tako što se prestane igrate u 49. minuti kad se povede. Hajduk će se na virtualnoj tablici spustiti još korak dalje od Dinama ako Modri dobiju u Velikoj Gorici. Valdas Dambrauskas kojeg je pratila dobra statistika na "malim utakmicama" nije mogao sakriti jezu na licu. Šibenik se potvrdio kao majstor remija jer ovo mu je šesti, a iako je inkasirao jedan gol ostao je i momčad s najmanje puta matiranom obranom.

Dolček se susprezao od slavlja, i neki drugi domaći igrači također, no imaju se čemu radovati jer ovo im je najveći rezultate u tekućoj sezoni i to u utakmicu koja je izgledala već dobivena za goste. Ipak, taktika trenera Damira Čanadija da dodaju gas u finišu donijela je plod.

Hajduk je bio igrački uvjerljiv do 49. minute i gola Jana Mlakara. Dominirao je posjedom, idejom igre, šansama, a kad je Slovenac probio barikade domaćina uvelike je stao. Iako, nije to bilo više od prosječne utakmice, po tempu i zbivanjima, no Bijeli su pokazali razliku u tehničkoj kvaliteti.

Marko Livaja je ovaj put bio playmaker, djelovao je po cijeloj suparničkoj polovici terena, razigravao, imao je nekoliko efektnih pasova koji su gurali u šanse prvenstveno Mlakara, tako su i dali gol. No, Livaja u finišu, u 82. minuti nije zabio za 2:0 kad mu je Rogić "skinuo" šut...

Valdas Dambrauskas nije dao šansu Biuku, a nije startao niti s Nikolom Kalinićem, za kojeg je to već postala uobičajena vijest, a kako su mu oba desna braniča bila izvan konkurencije tu je ulogu povjerio Čolini.

Hajduk je posebno prednjačio u prvom poluvremenu, no Lovre Rogić je bio na visini zadatka, a pucači Bijelih nisu ugodili ciljnike. Splićani su imali posjed 62 posto te omjer 6:2 u udarcima po golu, na kraju 61 posto i 9:8 udarce.

Prvu šansu imao je Jan Mlakar u 18. minuti kad je izašao sam pred Rogića koju mu je obranio šut našavši se s njim "oči u oči". Pas je bio Melnjakov s lijeve strane... Izborio je tek korner, iz kojeg je pogodio vrata, ali bio je jednom nogom u zaleđu što je ustanovio VAR.

No, već u 27. minuti imao je popravni ispit i ponovno pao. Livaja mu je "podvalio" loptu koju je trebao samo gurnuti kraj golmana, ali to nije uspio. Rogić je obranio desnom nogom. U trećem njihovom susretu u 36. minuti Mlakaru je odmah mahano zaleđe, bacio se preko golmana nadajući se kaznenom udarcu, ali ostalo je na odluci da je bio u nedopuštenoj poziciji.

U 40. minuti je Krovinović nakon duplog pasa s Fossatijem ljevicom pucao kraj vrata. U 45. Mlakar se odvažio na šut s ruba kazneno prostora koji nije bio točan. Slovenac je obilježio prvo poluvrijeme, ali njegova poza je tada bilo hvatanje rukama za glavu.

Šibenik dugo nije nalazio prolaz do suparnikova gola, tek u 35. minuti Ivan Delić prvi put pucao, ali mlako, meko...

Skoro pola sata kasnije, u 61. minuti Delić je pokušao i drugi put, ali njegov je udarac završio kraj gola. Nakon pasa Livaje s centra i gola Mlakara, kod kojeg Rogić nije bio tako kvalitetan, Šibenik je kod negativnog rezultata dijelom otvorio karte i konačno povezivao dodavanja. Dobar udarac za domaćine imao je Kreković, ljevicom je pucao malo kraj gola. Igrala se 77. minuta. Nešto nakon toga i izvedenog kornera glavom je s pet metara pucao Kolumbijac Mina.

U završnici dvoboja je i Livaja mogao dati gol, no Rogić je bio na visini zadatka u toj prigodi, da bi Dolček postavio konačnih 1:1.

GOLOVE S DRAMATIČNOG DALMATINSKOG DERBIJA POGLEDAJTE OVDJE.

image

Statistika dalmatinskog derbija

SOFASCORE.COM

Sofascore.com


PRIJENOS UŽIVO:

90+8 - KRAJ! Šibenik je uspio doći do boda u zadnjim sekundama dalmatinskog derbija.

90+7 - GOOOL! Šibenik u zadnjim sekundama dolazi do izjednačenja. Zabio je Ivan Dolček koji je na posudbi baš iz Hajduka.

POGODAK DOLČEKA POGLEDAJTE OVDJE.

image

Šibenik je u zadnjim sekundama oteo bod Hajduku

NIKSA STIPANICEV Cropix

90+5 - Kreković puca iz daljine, ali samo u ruke Kaliniću.

90 - Igrat će se još sedam minuta sučeve nadoknade vremena.

90 - Livaja je sada probio bok i uposlio Krovinovića koji puca u blok. Ni da je pogodio ne bi vrijedilo zbog zaleđa.

88 - Dvostruka zamjena kod Hajduka. Izlaze Mlakar i Čolina, a ulaze Atanasov i Simić.

87 - Izlazi Salomon, ulazi Dolček (Šibenik).

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

85 - VAR provjera je završena. Provjeravao se potencijalni penal za Hajduk, no ništa od toga.

83 - M. Matić (Šibenik) je dobio žuti karton.

82 - Opalio je sada Livaja nakon greške domaće obrane, ali Rogić je još jednom na mjestu.

80 - Izlazi Grgić, ulazi Vuković (Hajduk).

79 - Skorup ubacuje iz kornera, ali Mina glavom gađa preko gola.

77 - Kreković je sada opalio prema golu Hajduka, ali lopta odlazi malo pokraj gola.

77 - Počela je velika bakljada gostujućih navijača.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

75 - Šibenik se probudio nakon ulaska zamjena, ali ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti Hajduku.

68 - Dvostruka zamjena kod Šibenika. Izlaze Perić, B. Matić i Čanadi, a ulaze Kvesić, Skorup i Burgui.

66 - Čanadi je probao iz slobodnjaka, ali puca visoko preko gola L. Kalinića.

63 - Izlazi Emir Sahiti, ulazi Nikola Kalinić (Hajduk).

60 - Šibenik se malo aktivirao i pokušava do izjednačenja, ali za sada mreže miruju.

49 - GOOOL! Mlakar zabija za 1:0! Livaja ga je uposlio krasnom loptom, a Slovenac opalio isprve i matirao Rogića. VAR je provjeravao i ovaj gol, ali ovoga puta je on priznat.

GOL MLAKARA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

46 - Kod Hajduka je u svlačionici ostao Fossati, a u igri je Anthony Kalik. Promjenu je napravio i Šibenik. Kapetan Rak je izašao, a ušao je Leon Kreković.

46 - Počeo je drugi dio!

45+2 - Kraj prvog poluvremena. Hajduk je dominantnija ekipa, ali jedini gol koji su uspjeli postići im je poništio VAR zbog zaleđa.

45 - Livaja je dobro povukao, izbacio svog čuvara, dodao do Krovinovića koji je uposlio Mlakara. On je pokušao odmjerenim udarcem, ali lopta odlazi pokraj gola.

40 - Krovinović je opalio iskosa, ali njegova lopta prolazi malo pokraj gola.

36 - Livaja je opet uposlio Mlakara koji se još jednom našao sam pred Rogićem, ali označeno je zaleđe.

35 - Prvi udarac Šibenika u okvir gola. Delić je poslao prizemnu loptu prema golu, a Kalinić bez problema to uzima u ruke.

31 - Požutio je Fossati (Hajduk).

29 - Livaja je probao iz slobodnjaka, ali puca visoko preko gola.

27 - Livaja je sada podvalio za Mlakara, ali još jednom je u duelu jedan na jedan uspješniji bio domaći vratar Rogić.

25 - Hajduk ima 70 posto loptu u svojim nogama, zabili su i gol, no on je poništen zbog zaleđa.

20 - PONITŠEN POGODAK! Hajduk je poveo 1:0, Mlakar je iz kornera zabio za vodstvo Bijelih, ali uključio se VAR i poništio pogodak zbog zaleđa.

image

Sibenik, 090922.
Nogometna utakmica 1. HNL izmedju momcadi
HNK Sibenik - HNK Hajduk.
Na fotografiji: sudac
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

NIKSA STIPANICEV Cropix

18 - Što je sada promašio Mlakar! Nakon sjajne asistencije Melnjaka, Mlakar se našao sam pred golmanom Šibenika, ali Rogić je uspio to obraniti i odbiti loptu u korner.

14 - Žuti karton je dobio David Čolina (Hajduk) koji je srušio Araija koji je krenuo u kontru.

13 - Sahiti je dobro povukao, ali njegov pokušaj ubačaja odlazi samo u korner.

12 - Probao je sada Šibenik iz kornera, ali Bijeli su otklonili opasnost.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

10 - Šibenik traži priliku iz kontranapada, ali i oni su za sada neprecizni.

5 - Hajduk je u uvodnim minutama nešto dominantnija ekipa, ali za sada nema opasnijih prilika.

1 - Počeo je susret u Šibeniku!

- Utakmicu je u redovima Hajduka od prve minute trebao početi Elez, no on je otpao u zadnji trenutak pa je umjesto njega u sastavu Borevković.

- Još je 10 minuta ostalo do početka dalmatinskog derbija na Šubićevcu.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 19:08