ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
REMI NA APAŠU

VIDEO: Uzbudljiva utakmica u Koprivnici! Pogledajte jedan od najbržih golova u HNL-u svih vremena

Slaven Belupo i Šibenik u 22. kolu HNL-a podijelili su bodove rezultatom 1:1
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2022. 20:14

SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 1:1 (Grgić 17' / Marin 1')

SLAVEN BELUPO: Sušak; Soldo, van Bruggen, Božić; Goda, Caimacov (od 88. Mlinarić), Marina, Bosec; Zvonarek (od 79. Bogojević), Brković (od 65. Kvržić); Grgić

ŠIBENIK: Rogić; Bilić, Perić, Batarelo (od 74. Grdić); Kvesić, Skorup, Rak, A. Jakoliš; Ćurić (od 83. Bačelić-Grgić), Marin (od 90. Vidović); Delić (od 83. Sahiti)

KOPRIVNICA - Gradski stadion Ivan Kušek - Apaš. Gledatelja: 1013. Sudac: Fran Jović (Zagreb)


Slaven Belupo i Šibenik odigrali su u Koprivnici zanimljivu utakmicu u kojoj je svakome pripao po bod. Tako su Šibenčani i dalje ostali bez prvenstvene pobjede u Podravini u cijeloj HNL povijesti, dok Farmaceuti nisu stigli do treće prvenstvene pobjede u nizu, posljednji put im je to uspjelo pod Kopićem na početku sezone 2017./18.

Lijep nogometni ugođaj dočekao je igrače obje momčadi na Apašu jer je Slavenovo vodstvo odlučilo besplatnim ulazom počastiti gledatelje i tako dobiti još bolju podršku za svoju momčad koja je proljetni dio sezone otvorila pobjedom u Osijeku. Mala skupina gostujućih navijača tek je ulazila na stadion, a njihovi su ljubimci već proslavljali pogodak.

Nakon akcije Ćurića i Delića poentirao je Antonio Marin i to već u 16. sekundi. Nije to bio najbrži, ali je jedan od najbržih golova u povijesti HNL-a, s njime Marin dijeli peto mjesto s Josipom Golubarom, Gabrijelom Bobanom i Karlom Lulićem. Ispala je u toj akciji domaća obrana, Sušak je bio nemoćan.

PETI NAJBRŽI POGODAK U POVIJESTI HNL-A POGLEDAJTE OVDJE (ANTONIO MARIN):

Pokušao je uzvratiti Caimacov, koji je iz kornera gađao izravno u gol, no pogodio je samo vanjski dio mreže. Udarac je isprobao i mladi Zvonarek, išlo je po sredini i Rogić je lako uhvatio tu loptu.

Nije Milinova momčad uspjela sačuvati vodstvo, već u 17. minuti domaćin je izjednačio i to jednostavnim receptom koji je podsjetio na Zvonarekov gol u Osijeku. Ovaj put asistent je dubinskom loptom bio stoper Božić, a siguran realizator Alen Grgić na kojem se vidjelo da se nakon duge stanke baš zaželio nogometa. Prebacivanje petom i realizacija u stilu najboljih golgetera...

ATRAKTIVAN IZJEDNAČUJUĆI POGODAK FARMACEUTA POGLEDAJTE OVDJE (ALEN GRGIĆ)

Šibenik je u prvom poluvremenu ostao na tek dvije opasne akcije. Zekićevi su igrači iskazivali više napadačkih namjera, no na odmor se ipak otišlo s egalom na semaforu. Bosec je u 27. minuti tukao iz daljine, lopte je od bloka otišla u korner. Marin je u 33. minuti dobro prošao po lijevoj strani, riješio se Božića, ali ne i Van Bruggena.

Još jedan lijep Grgićev potez vidjela je koprivnička publika u 35. minuti. Caimacov je uposlio posuđenog igrača Osijeka koji je opalio s 25 metara, ali je krasan pogodak spriječila greda od koje se lopta odbila u teren. Po deveti put su Farmaceuti pogodili okvir gola u aktualnom prvenstvu.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Veliku priliku kreirao je Goda u 42. minuti, ubacio je s lijeve strane u kazneni prostor, a Grgić na 12 metara nije dobro iskontrolirao udarac te je poslao loptu visoko iznad okvira.

Autor prvog pokušaja u nastavku bio je Zvonarek koji je pokušao petom, ali se Rogić nije dao iznenaditi. Delić je tukao u 57. minuti, Sušak uhvatio loptu. Bilić je u 67. minuti đonom po gležnju nagazio Božića, u nastavku te akcije Rak je uposlio Kvesića čiji udarac Sušak izbija u korner.

Domaći su u završnici pojačali pritisak, ušao je i iskusni Kvržić koji je mogao donijeti preokret u 78. minuti nakon još jednog dobrog ubačaja Gode. Međutim, glavom je s pet metara pogodio gredu. Doista nije bilo sreće za Farmaceute koji iz velikih prilika nisu stigli do željene pobjede, a plodom nije urodila ni velika ofenziva u sudačkoj nadoknadi. I drugi ovosezonski dvoboj Slavena i Šibenika na Apašu završen je istim rezultatom - 1:1...

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix


KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Žuti karton Kvesiću zbog igranja rukom.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90' - Kod Šibenika ulazi 19-godišnji Ivica Vidović, izlazi strijelac jedinog pogotka gostiju Antonio Marin.

88' - Na teren će Mlinarić umjesto Caimacova.

85' - Bosec silovito šutira po golu, međutim završilo je to daleko iza gola.

83' - Dvostruka promjena u redovima Šibenika. Ulazi Bačelić-Grgić umjesto Ćurića i odmah preuzima kapetansku vrpcu. Također, ušao je i Suad Sahiti, na klupu se zaputio danas izvrsni Ivan Delić.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

82' - Caimacov po tko zna koji put ruši Marina, sudac Fran Jović ovog puta ne oprašta. Propustit će veznjak Slavena idući kolo protiv HD-a.

79' - Nova zamjena Koprivničana. Izlazi Zvonarek uz pljesak s tribina, ući će Bruno Bogojević.

78' - NOVA GREDA SLAVEN BELUPA! Goda je opet ubacio, a Kvržić glavom s pet metara pogađa okvir gola! Jubilarna je to, deseta, greda Farmaceuta u ovoj sezoni...

73' - Nevolje za trenera Šibenika Ferdu Milina. Ozlijedio se Ivica Batarelo, jednostavno je samo stao usred igre i pokazao klupi da ne može nastaviti... Mijenja ga australski branič Doni Grgić.

image

Ferdo Milin

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

67' - Dobra šansa Šibenika! Kvesić šutira s desetak metara iskosa, a Sušak izbija u korner!

65' - Prvi mijenja Zoran Zekić. U igru će Zoran Kvržić umjesto Arijana Brkovića.

57' - Sjajna prilika Ivana Delića! Efektnim se driblingom riješio van Bruggena i zatim dobro namučio Suška. Nije se dao iznenaditi vratar Koprivničana, ali je pritom u duelu s nizozemskim braničem pao Delić i skočili su svi Šibenčani tražeći najstrožu kaznu! Sudac Jović samo je odmahnuo te pokazao da se igra nastavlja, uz žestoku gestikulaciju trenera Slavena Zorana Zekića.

image

Zoran Zekić

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

53' - Atraktivan pokušaj Lovre Zvonareka! Na Grgićev ubačak mladi je napadač pokušao petom iznenaditi Rogića... Uspjelo mu je samo iznuditi spontani aplauz koprivničkih tribina.

50' - Žuti karton ide i Karlu Biliću zbog prekršaja na Brkoviću te će propustiti sljedeće kolo protiv Hr. dragovoljca.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah na startu, kao i u prvome dijelu, u fokusu je Antonio Marin. Kapetan Slaven Belupa Tomislav Božić radi oštar prekršaj na strijelcu šibenske momčadi pa i on ulazi u sučevu bilježnicu.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Antonio Marin zabio je u 16. sekundi peti najbrži pogodak u povijesti HNL-a. Imali su Šibenčani nakon toga inicijativu i izgledalo je da suvereno vladaju terenom, no nezaustavljivi Alen Grgić prekrasnim je pogotkom uzvratio Narančastima. Do kraja prvoga dijela Grgić je u nekoliko navrata bio nerješiva enigma gostujućoj obrani, ali na semaforu je ostalo stajati 1:1.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

42' - Nova sjajna akcija Farmaceuta! Goda preciznim centaršutom pronalazi Grgića koji opet bježi tromoj šibenskoj obrani, no ovog je puta neprecizan.

38' - Perić ruši Grgića uz aut-liniju i opravdano dobiva žuti karton.

35' - STRAŠAN GRGIĆEV POKUŠAJ, TRESE SE GREDA! Lijepo se okrenuo i s tridesetak metara opalio Alen Grgić, efektnom je paradom ispratio to Lovre Rogić, a lopta se od grede odbila u teren... spontani je uzdah odjeknuo koprivničim tribinama! Ukupno je to deveta pogođena greda SB-a u ovoj sezoni. Šibenčani su također devet puta gađali gornji okvir vrata...

33' - Prijeti sada Marin iz mrtvoga kuta... uspjeli su ga dobro zatvoriti koprivnički braniči u ovom naletu.

26' - Opet prijeti Zvonarek! Uspjeli su Narančasti blokirati njegov šut, a u nastavku akcije Bosec dobro gađa, da bi od bloka završilo to u korneru... Dobro se ispružio Rogić na golu.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

23' - Dobru šansu imali su Šibenčani nakon prekršaja Caimacova na Marinu. Ćurić je tražio nekoga u pet metara, međutim Sušak je pokupio taj ubačaj.

17' - GOOOL! Uzvraćaju Farmaceuti! Nevjerojatno loša reakcija šibenske obrane (Perića i Batarela) omogućila je bijeg Alena Grgića koji je dočekao jednu dugačku Božićevu dubinsku loptu te zatim u smirenom finišu pogodio suprotan kut Rogićeva gola za izjednačenje... ali provjerava se VAR snimka! Sve je u redu, Slaven Belupo je došao do izjednačenja!

11' - Zvonareeeeeek! Lijepo se mladi ofenzivac izborio za udarac, fintom se riješio svog čuvara i dobro opalio s ruba šesnaesterca, ali brani Rogić!

5' - Ovo je bilo blizu! Caimacov je pokušao iznenaditi Rogića izravno iz kornera! Prilično je hladnokrvno Lovre Rogić ispratio taj pokušaj pogledom...

1' - GOOOL! U 16. sekundi Marin zabija na Delićevo dodavanje! Izigrali su Delić i Marin obranu Farmaceuta, da bi Antonio Marin ugurao loptu u mrežu u veoma ranoj fazi utakmice... 1:0 za Šibenik! Ovo je uvjerljivo najbrži gol ovosezonske Prve HNL, a još se provjerava je li u top 5 najbržih golova ikada u nacionalnoj ligi. Dosad je ove sezone epitet najbržega gola držao današnji asistent Ivan Delić, i to protiv Hrvatskog dragovoljca u 46. sekundi. Pogodak je pao u petome kolu...

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Evo i poretka najbržih golova u povijesti HNL-a:

1. Edin Šaranović (10. sekunda)

2. Mato Jajalo (12. sekunda)

3. Jean Kouassi (15. sekunda)

3. Igor Mostarlić (15. sekunda)

5. Josip Golubar (16. sekunda)

5. Gabrijel Boban (16. sekunda)

5. Karlo Lulić (16. sekunda)

5. Antonio Marin (16. sekunda)

18.00: Počela je utakmica na Gradskom stadionu Ivan Kušek - Apaš! Glavni je sudac Fran Jović iz Zagreba.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix


17.00: Stigli su sastavi!
Očekivano, Šibenik kreće Marinom i Delićem u vrhu napada, međutim Sahitijevu će poziciju pokriti Dino Skorup.
Kod Farmaceuta je također jedna izmjena u odnosu na očekivani sastav - u samoj špici startat će Arijan Brković, dok se Marin Laušić ipak nije sasvim oporavio od ozljede iz prethodnog susreta s Osijekom.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 20:11