Adriano Jagušić

 MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO
NADOLAZEĆA NADA

Adriano zatresao mrežu Dinama pa otkrio: ‘Nisam bio ni svjestan da sam zabio gol prvaku Hrvatske‘

Mladi ofenzivac Slavena Belupa nakon HNL prvijenca protiv Dinama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. svibanj 2024. 16:42

Adriano Jagušić prošle subote predstavio se ljubiteljima nogometa pogotkom protiv Dinama, kluba u kojem je proveo dio nogometnom školovanja. Ofenzivac Slavena Belupa porijeklom je iz Kloštra Vojakovačkog pokraj Križevaca.

- S nogometom sam krenuo kao golman u Radniku Križevci, no ubrzo sam počeo igrati, već s pet godina. Na jednom turniru su me prepoznali ljudi iz Dinama, proveo sam neko vrijeme u njihovoj školi, a onda sam se vratio u Slaven Belupo - priča nam 18-godišnji Adriano.

Od malih nogu pokazivao je velik talent, a otkrio nam je i tko je najzaslužniji za njegov igrački napredak.

- Najviše zasluga imaju moji roditelji, mama Dubravka i tata Tihomir. Zahvalan sam i mom agentu Mateju Škegri koji mi je dosta pomogao.

S vremenom je mali Adriano porastao i zaslužio svoje mjesto među velikim dečkima. U HNL-u je debitirao 13. kolovoza prošle godine protiv Hajduka u Splitu, prvu asistenciju upisao je protiv Lokomotive u Koprivnici 2. ožujka.

- U Prvoj ligi je sve dosta teže, sve je puno brže i jače. Kao da su juniorski i seniorski nogomet dva različita svijeta. Mislim da sam se u svemu tome zasad dobro snašao. Naravno, ima tu još mjesta za napredak, ali zasad je dobro.

Prošle subote postigao je Jagušić i svoj prvijenac u SuperSport HNL-u, zabio je lijep gol za izjednačenje protiv Dinama.

- Prvo nisam bio ni svjestan da sam zabio gol prvaku Hrvatske. Osjećaj je bio baš odličan, dugo me držao taj adrenalin.

Što se događalo uoči pogotka?

- Išli smo četiri na dva, vidio sam da sam u boljoj poziciji od Caimacova i nadao sam se da će mi doći lopta. Tako je i bilo, namjestio sam se na lijevu nogu, udarac i to je to. Gol sam posvetio svima koji su bili uz mene cijelo vrijeme; kumu, djedu, mami, tati, curi...

Mogli ste i bolje proći protiv Modrih?

- Dogodio se taj crveni karton. Da smo ostali kompletni, mislim da bismo osvojili bod, a možda čak i pobijedili Dinamo.
Sve u svemu, sezona se baš i neće dugo pamtiti kad su rezultati u pitanju.

- U prvom dijelu smo bili dobri, ali smo na proljeće dosta pali. Promijenili smo tri trenera, svaki od njih imao je svoj način rada...
S juniorima ste stigli do finala Kupa, no na penale je slavio Osijek.

- Dosta loše smo krenuli u sezonu. Problem je bio i u tome što je nas sedam bilo sa seniorima, pa smo se teže uklopili u juniorsku momčad. Kad nas je preuzeo trener Gregurina, posložio nas je i dosta nas je podigao. Naravno da ostaje žal za propuštenim trofejom.

Adriano je po završetku srednje škole potpuno posvećen nogometu, kako gleda na svoju karijeru u budućnosti?

- Preostala nam je utakmica s Rijekom na Rujevici, možda i zadnje kolo za juniore. Namjeravam se dobro pripremiti i nametnuti za sljedeću sezonu kako bih se izborio za prvih 11. Vjerujem da sam spreman za značajniju ulogu u prvoj momčadi.

Mioč u Poljsku

Ističe kako se najbolje snalazi na poziciji polušpice, a u slobodno vrijeme najviše voli pogledati Premier ligu.
- Gledam koliko stignem, a to je dosta često. Najviše pratim englesku lige i utakmice Chelseaja. Od igrača u zadnje vrijeme dosta pratim Colea Palmera, baš je dobar dečko - zaključio je Adriano Jagušić.

Inače, nije tajna da Benedik Mioč u sljedećoj sezoni neće biti član Slavena Belupa, a sada se zna i gdje će nastaviti karijeru. Kako javljaju poljski mediji, njegov novi klub je drugoligaš Miedz Legnica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 16:43