GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
IZJAVE TRENERA

Bišćan oduševljen: ‘Jako, jako dobro!‘; Zekić: ‘Da nisam trener Slavena, uživao bih u Dinamovim majstorijama‘

Igor Bišćan je s pobjedom 4:0 protiv Slaven Belupa proslavio povratak na Maksimir
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. travanj 2023. 22:30

Iako je bio naizgled hladan i miran, emocije su sigurno “kuhale” u Dinamovu treneru, Igoru Bišćanu. Pozitivne, vruće i radosne emocije.

- Zadovoljan sam, bilo je jako, jako dobro, odigrali smo čak i odlično prvo poluvrijeme. Baš je bilo dobro, efikasnost je bila na visokoj razini, golovi su bili lijepi, naša se mreža nije zatresla... Ma bilo je mnogo toga dobroga - nije Bišćan skrivao zadovoljstvo.

Je li problem ove momčadi ipak bio psihološke prirode, a ne u lošijoj tjelesnoj pripremljenosti?

- Očito je da su dečki bili i u mentalnoj blokadi poslije razdoblja lošijih rezultata, bili su opterećeni mnogim potankostima. I nakon pobjede u Kranjčevićevoj sve je bilo lakše, odlično su radili na treninzima i u ovu su utakmicu ušli rasterećeni, vidjelo se to na njima. Bili su razigrani i rastrčani, uživali su u igri. Dečki su stvarno svake sekunde maksimalno fokusirani i koncentrirani na rad, a kad je pristup na ovakvoj razini, onda i kvaliteta lako ispliva na površinu.

image

Igor Bišćan i Zoran Zekić

RONALD GORSIC Cropix

Trener Slavena Belupa, Zoran Zekić, ponudio je realno viđenje teškoga poraza svog sastava:

- Nema tu mnogo filozofije, sve ste vidjeli. Stisnuli su nas od početka, ništa im nismo mogli. Dinamova je pobjeda apsolutno zaslužena, a mi smo nakon pola sata molili Boga da sve to što prije završi. Dinamo je bio razigran i nikako mu nismo mogli parirati. Da nisam trener Slavena Belupa, kao gledatelj bih uživao u Dinamovim majstorijama - rekao je Zekić, a onda ga je kolega podsjetio na izjavu o dobrom maksimirskom travnjaku, kojom je “bocnuo” Hajdukova trenera Ivana Leku...

- Ma znao sam da ćemo biti u problemu, ne samo zbog terena idealnoga za Dinamovu igru. Bila je to naša treća utakmica u tjedan dana i bili smo znatno ispod željene razine - rekao je Zekić, a na upit je li Dinamo sad osigurao naslov, ovako je odgovorio:

- Neugodno mi je kao prvoligaškom treneru, sudioniku natjecanja, govoriti o tome. Ali, Dinamo je sve bliže naslovu, to valjda svi vide...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 16:45