ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SLAVEN ČEKA ZAVRŠNICU MERCATA

‘Mi smo mali, a svatko za sebe gleda veći, bolji, moćniji i jači klub. Moramo biti strpljivi i čekati...‘

Dejan Šomoci, kreator sportske politike Farmaceuta, prokomentirao je potencijalne transfere u Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. srpanj 2024. 21:08

Dejan Šomoci svojedobno je bio veliki talent Slavena Belupa. Nastupao je za Farmaceute u Prvoj HNL i skupio dosta iskustva, a i po završetku igračke karijere ostao je vezan uz nogomet. Kako uz niželigaša Podravec iz svog Torčeca, tako i uz Slaven u kojem je kao član Uprave zadužen za sportsku politiku.

- Tražimo još dva-tri igrača prema naprijed na pozicijama krila i središnjeg napadača. Pregovaramo s nekim našim poznatim, etabliranim napadačima, ali svi su zasad na “stand by” dok se ne približi kraj prijelaznog roka - objašnjava Šomoci aktualnosti iz ljetnog prijelaznog roka.

Priča se zapravo ponavlja iz godine u godinu, klub poput Slavena Belupa teško to može promijeniti jer nema običaj plaćanja odšteta, niti igračima može zajamčiti (pre)visoka primanja.

- Mi smo mali, a svatko za sebe gleda veći, bolji, moćniji i jači klub u što jačoj ligi. To je neminovno. Moramo biti strpljivi i čekati...

Zatvorena zadnja linija

Lakše je čekati kad ipak postoji okosnica momčadi, za razliku od prošlog ljeta kad se krenulo u veliku rekonstrukciju, s povećom fluktuacijom igrača u oba smjera.

- Imamo kostur ekipe koji nam je ostao od prošle sezone i ne moramo dovoditi velik broj igrača. Trebamo ciljano dovesti igrače na pozicije koje nam najviše trebaju, a to je prema naprijed jer smo s Mariom Leškovićem i Lukom Lučićem uspjeli zatvoriti zadnju liniju.

Mogući su, dakako, i novi izlazni transferi nakon prodaje Ivana Lepinjice u Sabah. Prema Transfermarktu je taj transfer bio težak 500.000 eura, no navodno nije sav novac išao Slavenu.

image

Ivan Lepinjica

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

- Do sada je najviše upita bilo za Tomislava Štrkalja i Mateja Šakotu, ali službeno nema još ništa.

Šomoci se slaže da u postojećem rosteru ima i “unutrašnjih rezervi”.

- Najviše očekujemo od Mihaila Caimacova koji je prošle sezone bio ozlijeđen te se kasnije priključio pripremama. Igrao je toplo-hladno, ali je u zadnjih pet-šest kola pokazao da može biti od velike pomoći. U maloj minutaži koju je odigrao prikupio je šest asistencija i bio među našim najboljim igračima u završnici sezone.

image

Mihail Caimacov

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Tu su i mladi talenti pred kojima je prvoligaška afirmacija.

- Adriano Jagušić pokazuje da se radi o jednom izuzetno velikom talentu koji će sigurno biti budućnost koprivničkog nogometa, a nadam se da će ostvariti i više od toga. Trenutačno jako dobro radi i pokazuje se kao veliki talent.

Kakvu sezonu očekuje Šomoci?

- Očekujem da će biti dosta ravnopravno prvenstvo. Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek ipak su svijet za sebe, a mislim da su sve ostale ekipe malo oslabljene. Očekujem da ćemo se mi s ostalih pet klubova ravnopravno boriti, teško da će netko biti poput Rudeša prošle sezone tko bi u startu otpao. Stoga očekujem uzbudljivo i napeto prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. kolovoz 2024 07:18