Matko Zirdum u dresu Slaven Belupa

 DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
NOVI ISPIT U PETAK

Odlazi važan kotačić Slaven Belupa, Zekićevu momčad napustio i Englez, Talys kasnio s povratkom iz Brazila

Uoči odlaska na pripreme u Međugorje, Farmaceuti će odigrati još jednu provjeru s Varaždinom.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. prosinac 2022. 12:42

Matko Zirdum pauzirao je godinu dana zbog teške ozljede koljena, da bi se tijekom jeseni vratio i odigrao nekoliko zapaženih utakmica u dresu matičnog Slavena Belupa. Izborio se za poziciju u udarnoj postavi, te ujedno privukao i zanimanje inozemnih klubova.

Jedan od njih bio je dovoljno uporan i konkretan, te je Zirduma uspio privući u svoje redove, s obzirom na to da mu ugovor istječe 31. prosinca ove godine.

Predobra ponuda

Nudili su mu u koprivničkom klubu produljenje, međutim, ponuda iz inozemstva bila je predobra da bi je 24-godišnji stoper mogao odbiti. Praktički mu se nudi “rješavanje egzistencije”, a pri tome mu Slaven nije ni htio, ni mogao stajati na putu. Praktički je sve dogovoreno, čeka se samo potpis ugovora i službena objava Zirdumova odlaska.

Raskid s Behramom

Što se tiče stoperskih pozicija u igračkom kadru, tu ne bi smjelo biti neke prevelike drame jer na raspolaganju treneru Zoranu Zekiću ostaju Tomislav Božić, Vinko Soldo, Novak Tepšić, Giannis Christopoulos, Filip Hlevnjak i Marco Boras.

Što se tiče ostalih kadrovskih informacija, Englez Matthias Fanimo pronašao je novo odredište u slovenskom Kopru, a raskid ugovora dogovoren je sa Seidom Behramom, koji se jesenas nije naigrao. Napadaču Luki Branšteteru istekla je posudba u koprivničkom prvoligašu, te se vratio u Osijek.

U trenažni proces vratili su se oporavljeni Marko Žuljević i Antonio Bosec. Talys Oliveira kasnio je s odmora u Brazilu jer se u domovini zarazio koronavirusom, pa još nije pod punim opterećenjem. Prema posebnom programu i dalje radi vratar Ivan Sušak.

Novi ispit Farmaceute čeka u petak, kad će u Koprivnici ugostiti susjede iz Varaždina. Utakmica počinje u 12.30 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek - Apaš.

- Sad smo u drugoj, najtežoj fazi priprema. Radimo na brzinskoj izdržljivosti i igrači su dosta umorni, teški. Utakmica s Varaždinom mogla bi biti kulminacija ovog dijela priprema. Na završnom dijelu priprema u Međugorju ići ćemo na osvježavanje, na brzinu, i spremati se za prvo kolo nastavka prvenstva - objasnio je pomoćni trener Želimir Mešnjak.

Širi kadar

Dosad je samo jedan trening bio problematičan zbog vremenskih uvjeta, sve ostalo bilo je prema planu.

- Zaobiđu li nas ozljede, trebali bismo imati širi kadar nego u početku sezone, odnosno u ljetnom dijelu. Zadovoljni smo načinom na koji igrači obavljaju treninge i kako se ponašaju, koliko su angažirani, i sigurni smo da se to mora pozitivno vratiti kasnije kroz prvenstvo - poručio je Mešnjak.o se ponašaju, koliko su angažirani, i sigurni smo da se to mora pozitivno vratiti kasnije kroz prvenstvo - poručio je Mešnjak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 01:58