Matthias Fanimo

 NK Slaven Belupo (Facebook)
‘PRVI DOJMOVI SU SJAJNI‘

Slaven Belupo dobio napadačko pojačanje: Bivši mladi engleski reprezentativac stigao u Koprivnicu!

Famino je prošao akademiju West Hama, nastupao je i za mlade momčadi Čekićara
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. lipanj 2022. 15:23

Od velikog brojka krilnih napadača koji su prošle sezone bili na raspolaganju Zoranu Zekiću, na početku ljetnih priprema u kadru prve momčadi Farmaceuta ostao je tek Arbër Hoxha. U Slavenu Belupu bili su toga svjesni te je tijekom subote u Koprivnicu pristigao novi krilni napadač, 28-godišnji Englez rođen u Londonu, Matthias Fanimo.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je za West Ham, Tranmere Rovers, Bishop's St., Eastleigh, Margate FC, Dravu Ptuj, Mladost Doboj iz Kaknja te FK Sarajevo s kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Famino je prošao akademiju West Hama, nastupao je i za mlade momčadi Čekićara, da bi od 2015. do 2018. godine bio članom engleskih niželigaških klubova.

O njegovoj talentiranosti svjedoče i pozivi u mlade reprezentacije Engleske. Skupio je ukupno 19 nastupa za U-16, U-17 i U-18 selekcije, te je postigao tri pogotka.

Iako se talent negdje putem malo izgubio, Famino je uspio revitalizirati karijeru dolaskom u Sloveniju 2018. godine. Za Dravu iz Ptuja postigao je 19 pogodaka i dodao osam asistencija u Drugoj slovenskoj ligi.

Potom je u Mladosti Doboj-Kakanj zabio šest golova i osam puta asistirao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prije dvije godine Sarajevo je izdvojilo 40.000 eura kako bi ga dovelo u svoje redove. Ostao je godinu i pol te u tom razdoblju odigrao 47 utakmica uz 15 pogodaka i tri asistencije.

– Upoznat sam s kvalitetom Hrvatske lige, a prvi dojmovi kluba su sjajni. Čini se kao pravi obiteljski klub te sam obavio razgovore s trenerom i direktorom koji su me u sve dobro uputili. Jako sam zadovoljan i veselim se biti ovdje. Osobni ciljevi za ovu sezonu samo su vratiti se igranju i vratiti se golovima čim je prije moguće. Nadam se da ću uspjeti postići 15 golova, a sve iznad toga bilo bi sjajno - rekao je Matthias Fanimo nakon potpisa ugovora.

U Koprivnicu nije stigao u idealnom stanju. Naime, od veljače ove godine nije odigrao niti jednu utakmicu nakon što je napustio redove Sarajeva. Farmaceutima je pristupio kao slobodan igrač, a za Zekića je dobro što mu se priključio praktički na početku priprema, nakon uvodnog tjedna.

Od nedjelje će se Farmaceuti pripremati u Velikoj, a može se očekivati da će za taj dio pripremnog razdoblja Zekić skratiti popis na kojem su se dosad nalazila čak 33 igrača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 18:37