DUJE KLARIC Cropix
VIŠE SPORNIH SITUACIJA

Slaven Belupo je teško oštećen na Poljudu, gol je bio - regularan! Što će sad napraviti novi šef sudaca?

Layec je doveden da donese europske standarde u HNL. Bit će zanimljivo vidjeti što to donosi u praksi...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 09:43

Francuski povjerenik za suce Bertrand Layec imat će pune ruke posla već nakon 1. kola SuperSport HNL-a. Naravno da će u krupnom planu biti suđenje Zdenka Lovrića na Poljudu, u srazu Hajduka i Slaven Belupa. Gosti iz Koprivnice tvrde da su drastično oštećeni u čak tri situacije.

Je li bio penal za Hajduk u 14. minuti nakon što je Jelić Balta igrao rukom u svom kaznenom prostoru, nakon što je Pukštas pucao na gol? Nakon što smo svjedočili opjevanoj ruci Cucurelle na Euru koju je UEFA i službeno proglasila "dozvoljenom", teško je više bilo što reći o tome što je kažnjivo igranje rukom, a što nije. U ovoj situaciji sporno je i to što nismo vidjeli snimku s druge strane terena, pa da vidimo što je to Jelić Balta točno napravio. Stoga je upitno i je li se VAR uopće trebao aktivirati, kad konkretnog dokaza o kažnjivoj ruci nema.

SITUACIJA KOD PENALA NA 2:00 MIN. U VIDEU

I dok je penal za Hajduk u nekoj "sivoj" zoni, autogol Prpića u 82. teško je objašnjiva pogreška suca Lovrića. Istina, postojao je kontakt između Božića i Prpića, gostujući igrač se lagano poslužio rukama, ali daleko je to po onom što smo vidjeli od prekršaja zbog kojeg ne priznaješ pogodak. Lovrić je u toj situaciji svirao prekršaj odmah, prije nego što je lopta ušla u gol, pa se ni VAR nije mogao aktivirati. Trebao je pričekati kraj akcije, pa donijeti odluku, jer da je išao pogledati VAR teško da ne bi promijenio odluku.

SPORNU SITUACIJU POGLEDAJTE NA 6:15 MIN. U VIDEU

Gosti su se žalili i da je Ivan Rakitić trebao dobiti drugi žuti karton nakon jednog zakašnjelog starta. Bilo je elemenata i za takvu odluku, ali suci su dobili jasan naputak da isključujući karton mora biti čvrst. Lučićev isključujući žuti nakon starta na Sanyangu bio je ipak evidentniji.

Kako god, Slaven Belupo teško je oštećen na Poljudu, čak i ako se pokaže da je penal trebalo svirati. Koprivničanima nije priznat gol za 2:2, a koji je po svemu što smo vidjeli bio regularan.

Sada je Bertrand Layec na potezu. Kako će se postaviti prema Lovrićevom suđenju, te kakve će eventualne sankcije uslijediti? Layec je doveden da donese europske standarde u SuperSport HNL. Bit će zanimljivo vidjeti što to donosi u praksi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. kolovoz 2024 09:44