ZELJKO HAJDINJAK Cropix
VELIKO PRIZNANJE

‘Smiješna je priča da sam htio namjerno ozlijediti Livaju! Na kraju se nismo ni pozdravili, no moram nešto reći...‘

‘Nakon pogledane snimke složio bih se da to čak i nije bilo za žuti‘, priča nam Vinko Soldo.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. studeni 2022. 22:38

Hajduk je vodio s 2:0 i činilo se da ima otvoren put prema pobjedi protiv neprepoznatljivo slabog i nemoćnog Slavena Belupa. Međutim, događaj iz 35. minute u potpunosti je promijenio tijek zbivanja na koprivničkom stadionu.

Nakon koškanja kapetana Hajduka Marka Livaje i domaćeg braniča Vinka Solda, s dijela tribine na kojem su bili gostujući navijači pomoćni sudac Anto Marić pogođen je upaljačem i komadom otrgnute stolice te je uslijedio prekid koji je potrajao više od 15 minuta.

Potom se igralo 10 minuta, pa je uslijedila stanka na poluvremenu, a u nastavku je na teren Zekićeva momčad izašla u potpuno drugačijem izdanju. Hrabra, borbena i odlučna, za što je u konačnici nagrađena remijem. Jasno da će se o dvojbenom kaznenom udarcu još puno pričati, a mišljenja će biti podijeljena, no činjenica je da je Slaven u drugom poluvremenu bio puno bolji od Splićana koje je prekid utakmice ‘presjekao‘.

image

Vinko Soldo

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

- Čudna utakmica. Mi smo malo lošije ušli, što je Hajduk iskoristio. Na kraju je taj prekid ispao dobar za nas, uspjeli smo se vratiti na 2:2 i na kraju s takvim ishodom možemo biti zadovoljni – rekao je Slavenov branič Vinko Soldo.

Kaže kako je do sukoba s Livajom došlo u žaru borbe.

- Malo se nepotrebno dižu tenzije oko toga, ali to valjda mora biti tako...

Što se konkretno dogodilo između vas i Hajdukovog kapetana u 35. minuti?

- Prvo sam izbio loptu, a u nastavku, kako sam produžio s koljenom, mislim da sam njega malo udario. On je pao na travu, i tu sam ja možda isto malo preburno reagirao, jer gubili smo 2:0, bilo je tu i malo nervoze. Tu smo si rekli par riječi, ali ništa puno se tu nije dogodilo. Nakon toga je Livaja dobio žuti karton jer ga je sudac tri puta zvao da dođe, što je on odbijao, i zbog toga je opomenut. Nakon minute je imao onaj start na meni, ali sudac mu nije dao drugi žuti. Nakon pogledane snimke složio bih se da to čak i nije bilo za žuti. Možda bi bilo da sam ja malo burnije reagirao, ali eto, nemam baš to u sebi. No, moram biti pošten i priznati da to nije bio start za karton – rekao je Soldo.

Što se događalo za vrijeme prekida?

- Pričalo se da se utakmica možda uopće neće nastaviti, iako smo mi igrači željeli igrati. Sudac je dobio s nečime u glavu i nije želio nastaviti utakmicu, ali je na kraju ipak pristao i na tome mu svaka čast, jer nije lako u takvim uvjetima nastaviti suditi takav susret u kojem je stvarno bilo svega...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Jeste li pružili ruku Livaji poslije utakmice?

- Nažalost, na kraju se nismo pozdravili, ali nadam se da hoćemo. Ja samo želim naglasiti da je sve bilo u žaru borbe. Vidio sam nekakve komentare da sam ga išao namjerno ozlijediti i slično, što mi je stvarno smiješno.

Prokomentirao je Soldo i uspješnu jesen Farmaceuta.

- Mi smo svi prezadovoljni. Naravno da uvijek može bolje, nadam se da će tako i biti u nastavku sezone, ali svi skupa možemo biti jako zadovoljni plasmanom na četvrto mjesto i ulaskom u četvrtfinale Kupa. Stanka je duga, malo ćemo odmoriti i napuniti baterije za sljedeći dio sezone – zaključio je Vinko Soldo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 15:11