JAKOV PRKIC Cropix
OCJENA STRUČNJAKA

Strahonja o suđenju u Splitu: ‘VAR nije imao dokaz, ali Livajin penal trebalo je ponoviti iz drugog razloga‘

Sudački ekspert kaže da je Zdenko Lovrić odradio dobar posao u zahtjevnoj utakmici na Poljudu
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 22:30

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja prokomentirao je ključne točke prijepora "krnjeg" četvrtog kola SuperSport HNL-a. U prvom planu bila je utakmica Hajduka i NK Slaven Belupa na Poljudu. Bijeli su preko dvostrukog strijelca Marka Livaje i Leona Dajakua stigli do treće pobjede (3:0) i zasjeli na vrh domaćeg prvenstva.

Strahonja kaže da je glavni sudac tog ogleda, Zdenko Lovrić, odradio dobar posao.

- Možemo biti zadovoljni izvedbom Lovrića, nije bila jednostavna utakmica. U 19. i 28. minuti bile su situacije igranja rukom u šesnaestercu, ali to nisu bile kažnjive ruke, penal koji je dosuđen Hajduku je opravdan - tvrdi sudački ekspert.

Livaji je u prvom poluvremenu poništen pogodak nakon što je Lovrić pregledao VAR snimku i utvrdio da je glavni igrač Hajduka napravio prekršaj na Bosecu. I to je bila ispravna odluka.

- Jasno je da se dogodilo povlačenje za dres, nije sporno, sudac je bio zaklonjen obrambenim, ali VAR soba je dobro reagirala i dala mogućnost Lovriću da popravi odluku - nastavlja Strahonja.

U 38. minuti gostujući vratar Marković obranio je kazneni udarac Marku Livaji, no Strahonja tvrdi da ga je trebalo ponoviti jer je Benedik Mioč utrčao u kazneni prostor prije nego što je Livaja potegnuo.

- Teško je reći je li Marković napustio liniju, jedna noga mora biti na liniji ili u zraku iznad nje. VAR soba nije imala jasan dokaz, pomogla bi nam još jedna kamera iza gola. Što se tiče ponavljanja penala, on je trebao biti ponovljen zbog ulaska igrača Slavena u kazneni prostor, zagazio je u prostor dok penal nije izveden i u tom slučaju udarac se trebao ponoviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. rujan 2024 21:01