DAMIR KRAJAC Cropix
VAŽAN OKRŠAJ

Veliki derbi za Europu i prestiž na sjeveru Hrvatske: ‘Ulog je velik, svi to znaju, od igrača do navijača‘

Mladi stoper uoči susjedskog derbija s klubom iz baroknoga grada
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. travanj 2023. 23:36

U Koprivnicu je stigao prošle sezone kao mladi talent iz Rudeša, a pod vodstvom trenera Zorana Zekića afirmirao se na hrvatskoj prvoligaškoj pozornici. Novak Tepšić je 16. ožujka navršio 21 godinu, te je dosad skupio 25 prvoligaških nastupa.

Nema dvojbe da je u nepune dvije godine postao znatno bolji igrač nego što je bio prije, poznato je da Zekić voli raditi s mladima.

- Naravno da sam bolji, imam sad već dosta utakmica u nogama. Vidi se napredak, a mogu reći da je i moj pristup drugačiji. Osjećam da sam sve bolji iz utakmice u utakmicu - rekao je Tepšić.

Naviknuo na trenerov stil

Ističe zadovoljstvo statusom kojeg uživa u redovima Farmaceuta iz Koprivnice.

- U većini utakmica sam startao, u nekima ušao, u nekima pak ostao na klupi. Status mi je dobar, težim prema udarnoj postavi...

Zekić često rotira, jedna dobra utakmica nije jamstvo nastupa u sljedećoj. Kako se vi igrači privikavate na to?

- Naviknuo sam se na takav trenerov stil jer tako je to u nogometu, svakog tjedna slijedi novo dokazivanje. Na taj način trener sve igrače drži u pripravnosti, ne dozvoljava nam bilo kakvo opuštanje.

image
BOZO VUKICEVIC Cropix

Dok se kao slobodan trener usavršavao promatrajući rad u Arsenalu, Zekić je od legendarnog Arsenea Wengera doznao kako je francuski stručnjak svojim iskusnim igračima povjeravao uloge mentora mlađim igračima. Sličnog takvog mentora Tepšić ima u iskusnom kapetanu Tomislavu Božiću.

- Božić mi najviše pomaže. On igra na mojoj poziciji, ima veliko iskustvo, te mi puno pomaže tijekom utakmica, ali i treninga.

Ne primiti pogodak

Svjestan je Novak da i sam mora puno ulagati u svoju karijeru.

- Sportski život je dosta težak, traži puno odricanja. Potreban je dodatni individualni rad, kao i kvalitetnija prehrana, edukacija o svom tijelu, da vidiš što ti najbolje odgovara. Nastojim što više ulagati u sebe, nadam se da će mi se to vratiti...

Slaven Belupo je ove sezone nedvojbeno ugodno iznenadio mnoge svojim rezultatima...

- Prvi dio bio je odličan, skupili smo dosta bodova. U nastavak sezone krenuli smo malo slabije, dobili smo samo Rijeku i Istru, ali uzeli smo zalet i sad kreće naše vrijeme, sad dolaze naše utakmice.

Malo tko je očekivao da ćete se boriti za Europu?

- To su bile više ambicije i želje, no kad je postalo malo realnije, tek tad smo i ozbiljno zagrizli. Prije nas nitko nije ovdje očekivao, pa možemo reći da smo iznenadili konkurente.

image
VOJKO BASIC Cropix

Na europsku scenu može se preko Hrvatskog nogometnog kupa i prvenstva...

- Teško će biti u oba natjecanja. U Kupu nas čeka Hajduk, dobar protivnik, ali sad igramo na domaćem terenu i trebali bismo pokazati malo više nego u prvenstvenoj utakmici u Splitu. Kup je posebno natjecanje, u njemu uvijek postoje iznenađenja. I u prvenstvu smo u dobroj situaciji, no tu je do kraja još devet kola...

Ligaško natjecanje je trenutačno u prvom planu, sutra je pred Farmaceutima susjedski derbi s Varaždincima.

- Varaždin je jako dobra ekipa, igraju lijep nogomet. Dvaput smo ih dobili ove sezone, jednom izgubili, ali sve je bilo tijesno, rezultat je u svakoj od tih utakmica bio 1:0. U petak mi igramo doma, trebamo se tako postaviti i ići na pobjedu. Najvažnije je ne primiti gol, u tom slučaju jedan postignuti bit će nam dovoljan za pobjedu.

Dati svoj maksimum

Shvatio je vrlo brzo Tepšić da utakmica s Varaždinom nije tek “običan dan u uredu”.

- Osjeća se to na terenu, isto tako i na tribini. Sad igramo derbi za Europu, za prestiž na sjeveru Hrvatske. Ulog je velik, a mi trebamo dati svoj maksimum kako bismo ostvarili novu pobjedu i osvojili tri važna boda - zaključio je Novak Tepšić, srednji defenzivni igrač, koji je lani potpisao četverogodišnji ugovor s Koprivničancima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 08:23