ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PRIBLIŽILI SE HAJDUKU

VIDEO: Dinamo slavi nakon serije pehova! Ostao bez dva igrača, a pogledajte što je potom napravio sjajni Kaneko

Modri su ooči utakmice ostali bez Baturine, potom i bez Zagorca, ali uspjeli se pobijediti u Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. prosinac 2023. 18:30

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:2 (Petković 21., Špikić 79.)

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Boras, Božić, Martinaga ? (od 88. Pilana) - Agbekpornu ? (od 88. Krušelj), Liber (od 80. Cascini) - Mioč, Šakota (od 73. Nongoh), Hoxha - Štrkalj (od 73. Kamberi)

DINAMO (4-2-3-1): Nevistić - Moharrami, Theophile-Catherine (od 54. Šutalo), Perić, Perković - Sučić, Mišić (od 82. Ljubićić) - Kaneko (od 82. Marin), Halilović (od 61. Ademi), Vidović (od 61. Špikić ⚽) - Petković ⚽

>> Golove s utakmice pogledajte OVDJE <<


Dinamo je opravdao status favorita te je u hladnoj Koprivnici (0 stupnjeva Celzija) potpuno zasluženo upisao tri boda s kojima je smanjio zaostatak za vodećim Hajdukom na devet bodova, uz dvije utakmice manje. Nisu Modri bili u idealnoj situaciji uoči puta na sjever, pred trenerom Sergejom Jakirovićem bio je imperativ pobjede, nedostajao mu je glavni kreativac Martin Baturina, a u Podravini su čekali teški uvjeti na zahtjevnom terenu koji je ‘zreo‘ za zamjenu.

Međutim, u momčad aktualnog hrvatskog prvaka vratio se Bruno Petković, a s glavnim igračem je ipak sve lakše. Pokazao je Petković i na lošem travnjaku Apaša svoje nogometno umijeće u par navrata, a ujedno je bio i autor ključnog poteza, pogotka za vodstvo u dosta ranoj fazi susreta.

image

Bruno Petković

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kao i inače uoči ogleda s jakim suparnicima, u Slavenovom taboru gajili su nadu u iznenađenje, no na kraju ipak nisu mogli parirati kvalitetnijem suparniku koji se postavio čvrsto, borbeno i odgovorno. Morat će Ferenčinina momčad bodove za priključenje sredini ljestvice potražiti u narednim kolima, a neće joj biti lako jer slijede gostovanja kod Rijeke i Osijeka.

Uoči samog početka Slavenov dopredsjednik Goran Međurečan predao je zahvalnicu dugogodišnjem igraču i treneru koprivničkoga kluba Franji Kolaru.

Prvi bijeg Arbër Hoxha imao je u 2. minuti, krenuo je u kontranapad i poslao prejaku loptu za Libera. U 7. minuti Štrkalj je pobjegao gostujućoj obrani, zaobišao Nevistića i poentirao, no pomoćni sudac Pataki označio je zaleđe.

Prva Dinamova prijetnja stigla je u 8. minuti, Petković je nakon kornera glavom pogodio vanjski dio mreže. U 11. minuti Liber je pronašao Štrkalja čiji je ubačaj pokupio Nevistić.

Modri su prvi udarac u okvir uputili u 17. minuti. Moharrami je ubacio s desne strane, Petković je iz blizine tukao glavom, ali se vratar Sušak nije dao iznenaditi. Dosta je Dinamo napadao po desnoj strani, agilni Kaneko iskušao je u 19. minuti udarac iskosa, Sušak je loptu odbio u korner.

Još jednom je ‘ispala‘ lijeva strana Slavenove obrane u 21. minuti, ovaj put su Modri to naplatili vodećim pogotkom. Kaneko je ubacio loptu u kazneni prostor, stasiti domaći stoper Boras ostao je prekratak, a Bruno Petković je glavom poentirao za 0:1.

image

Takuro Kaneko

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nakon toga utakmica se malo primirila, a lopta je uglavnom boravila između dva kaznena prostora. U odmjeravanju snaga na sredini terena gosti su imali blagu dominaciju, no domaća obrana se dobro posložila i nije dozvolila nove opasne situacije pred svojim vratima. S druge strane, Modri su dobro kontrolirali svoju polovici terena te su Farmaceute držali na sigurnoj udaljenosti od besposlenog Nevistića.

Najveći domaći adut Arbër Hoxha imao je vjernu pratnju te nije uspio napraviti nered u suparničkoj obrani, dok se Dinamo zadovoljio minimalnom prednošću s kojom je otišao na odmor.

Početkom nastavka Sučić je uputio dobar udarac pod gredu, no Sušak je odličnom intervencijom sačuvao mrežu. Uzvratio je ubrzo na drugoj strani Agbekpornu, no njemu je ipak nedostajalo preciznosti pa nije bilo opasnosti za Nevistića.

Uslijedio je pokušaj Petkovića iz slobodnog udarca s više od 20 metara, no i ovaj put je Sušak bio siguran. Hoxha je iz slobodnjaka pogodio živi zid, a u 69. minuti Nevistić je izbio loptu ispred Štrkalja koji je bio u opasnom naletu.

Jakirović je svoju momčad osvježio uvođenjem Šutala, Ademija i Špikića, dok je Ferenčina pokušao dobiti opasniji napad s Kamberijem i Nongohom.

Modri su u završnici susreta došli i do drugog pogotka. Mišić je dijagonalom pronašao Kaneka koji se riješio Martinage i ubacio pred vrata za Darija Špikića, uslijedio je precizan udarac glavom za 0:2.

Mogli su gosti iz Maksimira i do trećeg pogotka, ali je Sušak upisao novu efektnu obranu. Neizvjesnost je u 85. minuti mogao vratiti Hoxha, no iz blizine je glavom poslao loptu iznad grede.

image

Dario Špikić, strijelac gola za 0:2

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Gotova je utakmica u kojoj je Dinamo zasluženo došao do pobjede i nova tri boda. Modri su imali više prilika, a junak utakmica svakako je Japanac Kaneko koji je asistirao za oba gola te imao još nekoliko odličnih poteza na desnoj strani Dinamovog napada. Nakon vodstva Dinamo je kontrolirao ritam utakmice, a do kraja prvog poluvremena nije bilo puno pravih prilika. U nastavku je Dinamo bio aktivniji iako je Slaven cijelo vrijeme pokušavao zaprijetiti preko Hoxhe, no on nije imao raspoloženih suigrača.

Dinamo je ovom pobjedom došao na 30 bodova, 9 manje od vodećeg Hajduka od kojeg ima i dvije utakmice manje. Slaven Belupo je ostao na 19 bodova koliko iomaju i Istra 1961, Varaždin i Lokomotiva. Rudeš je na 4 boda.

Statistiku utakmice donosi vam Sofascore:

90. Mogla je ovo biti veličanstvena noć za mladog Filipa Krušelja koji je upisao debi za Slaven Belupo u 88. minuti, a par minuta kasnije je dobro pucao, ali Nevistić brani.

85. Odlična prilika za Slaven Belupo. Nongoh je ubacio s desne strane u sredinu gdje je Hoxha bio neometan, ali nije dobro pucao glavom.

82. ⇔ Marin i Ljubičić su ušli umjesto Kaneka i Mišić. Japanac je dobio pljesak gostujućih navijača.

81. Opet je Kaneko dobro pribio stranu, ovaj put uposlio Moharramija koji braća loptu u sredinu gdje je Sučić snažno pucao, ali Sušak još jednom brani.

79. ⚽ GOOOL! 2:0 za Dinamo! Opet je asistent Kaneko koji je još jednom odlično probio desnu stranu i poslao dobru loptu u peterac. Tamo je Špikić bio najviši u skoku te je postigao gol za 2:0.

73. ⇔ Dvije zamjene u domaćim redovima. Izašli su Štrkalj i Šakota, a ušli Kamberi i Nongoh.

71. Kaneko je iz utakmice u utakmicu jedan od najopasnijih igrača Dinama. Sada je odlično ubacio s desns strane u sredinu, ali Špikić glavom nije toliko dobar kao Petković.

65. Borben je Hoxha, pokušava doći do gola i pokazati se protiv Dinama. Sada se izborio za udarac pored Moharramija, ali nije bio precizan.

61. ⇔ Nove zamjene kod Dinama. Izlazi Halilović, a umjesto njega je u igri Ademi pa Jakirović i dalje pazi da kapetan Dinama ne pređe onu magičnu granicu od 35 minuta po utakmici kako se ne bi ispunile klauzule i poveća odšteta Kinezima. Izašao je i Vidović, a umjesto njega je ušao Špikić.

55. ? Požutio je Agbekpornu nakon starta na Mišiću.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

54. ⇔ Izmjena kod Dinama. Ušao je Šutalo umjesto Theophile-Catherinea.

51. ⚠ Kakva obrana Suška! Nakon jednog slobodnog udarca Sučić je dobio loptu na 12-13 metara od domaćeg gola, prsima je lijepo spustio te silovito opucao, ali Sušak brani!

50. ? Prvi žuti karton na utakmici dobio je Martinaga nakon što je povlačio Kaneka za dres.

46. Počeo je nastavak utakmice bez izmjena na niti jednoj strani.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo vodi 1:0 i to je vodstvo zasluženo jer je prije toga domaći vratar Sušak zaustavio dvije dobre prilike Modrih. Petkovićev pokušaj glavom nije mogao zaustaviti, a nakon tog gola nismo vidjeli puno. Praktično se 25 minuta igralo bez bilo kakve prilike. Slaven je nešto pokušavao, ali Dinamo je sve mirno zaustavljao.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

39. Potpuno se umrtvila igra nakon gola Petkovića. Dinamo se čvrsto brani kada Slaven napada, drži kontrolu lopte u sredini terena, ali ne stvara šanse.

30. Dinamo sada mirno kontrolira svoje vodstvo. Slaven Belupo pokušava stvoriti neke prilike, ali obrana i vezni red Modrih zaustavljaju sve njihove pokušaje.

21. ⚽ GOOOOL! Dinamo vodi 1:0! Dugo je Dinamo gradio napad, Kaneko ga pronašao ubačajem s desne strane, a Petković se 'ušuljao' iza Borasa i savladao domačeg vratara.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

19. Još jednom brani Sušak. Sada se Kaneko lijepo namjestio na udarac, lopta se putem do gola još i odbila od nekog igrača Slaven Belupa, ali Sušak je bio na mjestu i loptu izbio u korner.

17. Sušak je sada spasio Slaven. Odlično je pucao Petković, ali vratar domaćina je bio na mjestu. Fantastično se Petković izborio za skok pored Boseca.

15. Pokazao je Hoxha sjajnim prodorom na lijevoj strani zašto bi ga Dinamo želio dovesti u svoje redove. Pokušao je ubaciti u sredinu, ali blokirao je Theophile je to blokirao. Tražio je Hodxa jedanasterac zbog igranja rukom, ali ništa od toga.

10. Sada Se Vidović izborio za jedan udarac, ali nije uspio pogoditi okvir vrata.

Prilično ofenzivan sastav izveo je na koprivnički travnjak trener Slavena Belupa Roy Ferenčina. Na vratima je bio Ivan Sušak, a ispred njega Antonio Bosec, Marco Boras, Tomislav Božić i Marko Martinaga koji je zamijenio ozlijeđenog Daniela Štefulja. Izostao je kartonirani Ivan Lepinjica te je na poziciji zadnjeg veznog zaigrao Michael Agbekpornu, a ispred njega su bili Benedik Mioč i Adrian Liber. Bočne ofenzivne pozicije iza isturenog napadača Tomislava Štrkalja zauzeli su Matej Šakota i Arbër Hoxha. U kadru koprivničkog prvoligaša nije bilo moldavskog reprezentativca Mihaila Caimacova, i njega je napala visoka tempreatura... (gčm)

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

8. Pucao je Petković glavom nakon kornera. Bio je u dobroj situaciji, pobjegao svojem čuvaru, ali je bio neprecizan.

7. Zatresao je Štrkalj mrežu Nevistića, ali bio je napadač Slavena u zaleđu u trenutku kada mu je Šakota poslao loptu.

6. Nismo vidjeli niti jednu priliku u prvih pet minuta utakmice, ali zapišimo da je Slaven Belupo aktivan i da se nije orijentirao isključivo na obranu. Pokušavaju brzim loptama doći do svojih krilnih napadača.

1. Počela je utakmica u Koprivnici.

Nevolje za Dinamo nastavile su se i na samom zagrijavanju uoči početka dvoboja u Koprivnici kada se ozlijedio Danijel Zagorac, a umjesto njega Jakirović je prisiljen u posljednji trenutak u vatru gurnuti Ivana Nevistića

Stigli su sastavi, ali ponešto izmijenjeni u odnosu na najave. Nema sreće Dinamov trener Sergej Jakirović. Nakon što su mu prije utakmice s Slaven Belupom zbog ozljeda otpali bitni igrači Stefan Ristovski i Marko Bulat, u zadnji trenutak otpala je i modra 'desetka', Martin Baturina. Mladi veznjak Modrih se razbolio, uhvatila ga je viroza i ne može može igrati na Apašu. Naravno da je to sada još jedan hendikep za Modre. Zanimljivo, Jakirović je na klupi za pričuve odlučio ostaviti i kapetana Arijana Ademija, dok od prve minute kreću Petar Sučić i Tibor Halilović. Također, Jakirović se odlučio da na poziciji lijevog beka zaigra Mauro Perković, dok je Robert Ljubičić, koji posljednje utakmice nije igrao dobro, ostavljen na klupi za pričuve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. srpanj 2024 02:44