ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SLAVLJE DOMAĆINA

VIDEO: Slaven Belupo srušio Istru u Koprivnici, a čitava priča počela je pogotkom kakav se rijetko viđa

Slaven Belupo odnio je pobjedu protiv Istre na domaćem terenu 2:0
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 31. ožujak 2023. 19:55

SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961 2:0 (Mudražija 38‘, Krstanović 73‘)

SLAVEN BELUPO: Čović - Tepšić, Božić, Soldo - Hlevnjak, Marina (od 87. Bašić), Mioč, Martinaga (od 61. Bosec) - Mudražija (od 61. Krstanović) - Crnac (od 87. Manaj), Hoxha (od 82. Perošević).

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Majstorović (od 46. Bradarić), Galilea, Marin - Mlinar (od 82. Duvnjak), Petrusenko, Caseres - Kadušić (od 82. Kopljar), Josipović (od 70. Bakrar), Vuk (od 70. Boultam).


Dvoboj lovaca na Europu na Apašu pripao je domaćoj momčadi. Pobjeda je Slavenu Belupu donosila Istrino peto mjesto, Puljani bi pak s tri boda prenoćili na trećem mjestu. Ispala je na kraju prva opcija.

Krenulo je onako kako smo i naviknuli gledati Belupo i Istru. Domaćin je u čvrstom bloku čekao pogrešku suparnika, koji se pokušao nametnuti kroz posjed, koje baš i nije išlo najbolje. Više su se družili s loptom, ali uglavnom su to činili Majstorović i Galilea, koji su zajedno u prvom poluvremenu imali čak 102 točna dodavanja, uglavnom se dodajući međusobno.

Prvi udarac u 15. minuti uputio je Mioč, tukao je s 18 metara snažno pored gola. Marina je u 24. ružno startao na Caseresa, izgledalo je opasno, no sudac Jović nije se odlučio dati ni žuti karton, a Argentinac se ubrzo pridigao na noge.

Poveo je domaćin u 39. minuti, Mudražija je pogodio glavom, vrhunski se snašao, a golovi mu baš i nisu najjača strana. Posljednji je zabio 6. ožujka 2022. za Olimpiju protiv Aluminija, a bio mu je to prvi u 20. nastupu za SB, tek četvrti u 119. utakmici u elitnom hrvatskom rangu.

>>> POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Morali su Puljani primiti gol da bi se malo trgnuli, jedini udarac u okvir u prvom dijelu uputili su u 42. minuti kad je Čović atraktivnim bacanjem zaustavio slobodnjak Mlinara. Mogao je SB u 45. i povećati prednost nakon prodora i nezgodnog udarca Crnca, no spreman je bio Majkić.

Istra je bolje ušla u nastavak i tko zna kako bi sve završilo da je u 56. minuti sudac Jović odlučio biti stroži. Hujber je povukao polukontru, a Mudražija ga je u tom pokušaju zaustavio prekršajem. Imao je Slavenov strijelac već žuti karton, ostao je na njemu. Hujber je potom sam dobio žuti zbog starta kojim je ozlijedio Martinagu, a u 61. je Zoran Zekić odlučio sačuvati Mudražiju i umjesto njega ubaciti novog junaka Ivana Krstanovića.

Mogla je Istra izjednačiti, Marin je prvo u 65. pogodio vratnicu s 20 metara, a dvije minute kasnije na njegovo opasno ubacivanje malo je zakasnio Josipović. Priča je zaključena u 73. minuti kad je Krstanović zabio svoj 121. gol u HNL-u iskoristivši dodavanje Boseca u kontri. Davor Vugrinec, najbolji i do jučer najstariji strijelac u povijesti ovog natjecanja svoj je 146. pogodak zabio kad je imao 39 godina, 11 mjeseci i 18 dana. Div iz Tomislavgrada jučer je poentirao s 40 godina, 2 mjeseca i 26 dana. Čestitamo!

U 90. minuti Duvnjak je sjajnim volejom nakon kornera pogodio mrežu Slavena, no Jović je nakon intervencije VAR-a odlučio poništiti pogodak zbog zaleđa, jer je jedan igrač Istre navodno iz njega smetao vrataru Čoviću. Još jedna odluka za analizu, neće u Puli opet biti sretni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:04