Cropix
POBJEDA ZA ROĐENDAN

VIDEO: Veliko slavlje Hajduka! Kalinić ispraćen ovacijama, Livaja ponovno strijelac, pogledajte golove

Bijeli su na 111. rođendan kluba u sjajnoj atmosferi na Poljudu srušili Slaven Belupo
Piše: Jurica Radić/SNObjavljeno: 13. veljača 2022. 16:53

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 3:1 (Sahiti 13', Grgić 26', Livaja 71' | Zapata 52')

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 10.000. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) –. Pomoćnici: Vučemilović-Šimunović i Marić. Četvrti sudac: Čulina. VAR sudac: Vidulin. AVAR: Kezele. Delegat: Zečević.

HAJDUK (3-1-4-2): Subašić – Katić, Elez, Ferro – Vuković – Lovrencsics (od 69. Mikanović), Grgić, Sahiti (od 70. Ljubičić), Čolina (od 75. Melnjak) – N.Kalinić (od 75. Fossati), Livaja. TRENER: Valdas Dambrauskas.

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Sušak – Božić, Van Bruggen (od 46. Brković), Soldo – Bosec, Kvržić (od 46. Laušić), Marina (od 86. Mlinarić), Zvonarek (od od 72. Crnac), Goda – Grgić (od 86. Bogojević), Zapata. TRENER: Zoran Zekić.

ŽUTI KARTONI: Bosec (58- grub prekršaj). CRVENI KARTON: Bosec (62- drugi žuti karton, prekršaj s leđa). IGRAČ UTAKMICE: Emir Sahiti.


Treća u nizu za skok na ljestvici. Hajduk je na 111. rođendan kluba svladao Belupo za nastavak proljetne pobjedničke serije prepustivši konkurenciji četvrtu poziciju. Farmaceuti su pali u prvom dijelu kada nisu uputili nijedan udarac prema vratima Subašića, a Hajduk je dominaciju u posjedu (73-27) i žestoki pritisak materijalizirao s dva pogotka. Belupo se ohrabrio početkom drugog dijela nakon pogotka Zapate, ali isključenje Boseca (62') ugasilo je gostujuću ambiciju preokreta.

Livaja je zabio treću utakmicu zaredom, povratnički debi s asistencijom upisao je Nikola Kalinić, a Bijeli su do pobjede stigli bez viroznih Lovre Kalinića i Filipa Krovinovića. No, imaju tako širok i kvalitetan kadar da mogu i takve klase nadomjestiti bez posljedica za rezultat.

Pogledajte sve golove:

Sahiti 13. minuta:


Grgićev prvijenac u 26. minuti:


Zapata smanjuje u 52. minuti:


Livaja stavlja točku na 'i' u 71. minuti:


Hajduk je od starta snažno pritisnuo Belupo. Dambrauskas je Vukovića pozicionirao na zadnjeg veznog, a Grgića podigao zajedno sa Sahitijem iza napadačkog dvojca Livaja – Kalinić. Vratar Sušak, najbolji pojedinac Farmaceuta, dvaput je u istom napadu potvrdio kako ga krasi dobra forma. U istom napadu u 9. minuti loptu je izbacio ispod grede prvo na udarcu Lovrencsicsa, a potom i poslije pokušaja Sahitija direktno iz kornera. Ali, nije dugo izdržao Sušak, jer već nakon 13. minuta Emir Sahiti je načeo mrežu gostiju. Tri minute kasnije mogao je Sahiti na asistenciju Grgića povećati prednost, ali spetljao se u dvoboju s Božićem. Hajduk je i nakon vodstva nastavio s napadima, a Sušak s kvalitetnim obranama. Poslije nekontrolirano odbijene lopte obrane Belupa pravi poklon na 11 metara dobio je Nikola Katić. Šutirao je ljevicom, centarforski, snažno pod gredu, ali istaknuo se vratar Belupa. U 24. minuti na sceni je i Nikola Kalinić. Majstorski se ogradio, potom okrenuo i šutirao sa 17 metara u desni donji kut, međutim Sušak je rukom refleksno odbio na nogu Livaji koji je s nekoliko metara iskosa pucao u vanjski dio mreže. Međutim, ni Sušak nije bio svemoguć, kapitulirao je po drugi put u 26. minuti nakon pritiska Bijelih s trećim uzastopnim kornerom. Zabio je Grgić iz gužve, a sudac Čuljak duge tri minute je kontaktirao s VAR sobom dok nije priznao pogodak za 2:0 Bijelih.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

U prvih pola sata Hajduk je izveo sedam udaraca iz ugla, a Belupo je tek u završnici uspio nakratko prijeći na polovicu domaćina. Zoran Zekić okrenuo je u finišu prvog dijela formaciju u 4-4-2, poslavši Van Bruggena poslao u sredinu ostavši na stoperskom tandemu Božić-Soldo uz bekove Boseca i Godu. Nije promjena sustava donijela konkretni pomak, zadnju šansu prvog dijela upisao je Livaja, u 43. minuti "škaricama" je atraktivno šutirao preko vrata. Za drugi dio Zekić je odmah na odmoru napravio dvije promjene, uveo Laušića i Brkovića umjesto iskusnih Kvržića i van Bruggena. Nakratko se okrenula slika u drugom dijelu nakon pogotka Zapate. Hajduka je preko Čoline (52') i Lovrencsicsa (61') u izglednim prigodama zaustavio Sušak, a Belupo je sve češće dolazio pred vrata Subašića. Međutim, isključenje Boseca koji je neoprezno zaradio dva žuta kartona u samo pet minuta ostavilo je Farmaceute s 10-oricom na travnjaku od 62. minute. Rješenje utakmice stiglo je na 20-ak minuta prije kraja kada je Livaja kazneni udarac pretvorio u konačnih 3:1.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Prijenos UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

85' Sjajna reakcija vratara gostiju. Sušak je danas upisao nekoliko vrlo dobrih obrana. Ovoga puta zaustavio je udarac Grgića koji je s nekakvih 18 metara gađao donji desni kut.

76' Ovacije za Nikolu Kalinića koji izlazi iz igre. Nakon 12 i pol godina vratio se na Poljud i odmah upisao asistenciju na 111. rođendan Hajduka. U igru će Fossati.

71' GOOOL! Precizan je Livaja s bijele točke. Ovo je njegov već 18. ovosezonski pogodak u Prvoj HNL.

68' Jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja Sušaka na Čolini!

65' Bakljada na Poljudu, pogledajte djelić atmosfere:

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

62' Drugi žuti/crveni za Boseca nakon prekršaja na sredini terena. Gosti ostaju s igračem manje.

61' Opasno sada živi Slaven Belupo. Prvo je Sušak fantastičnom reakcijom skinuo pokušaj Lovrencsicsa koji je dobro naciljao iskosa, a onda su i Bijeli propustili iskoristiti opasan ubačaj Livaje.

52' GOOOL! Slaven Belupo smanjuje prednost. Laušić, koji je inače ušao u igru na početku drugog poluvremena, je sjajnom loptom uposlio Zapatu koji izbija pred Subašića i iskosa s desne strane zabija za 2:1 na Poljudu.

46' Nastavlja se utakmica na Poljudu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Hajduk vodi 2-0 pogotcima Sahitija i Grgića. Bijeli dominiraju terenom. Statistika kaže - posjed lopte 73% - 27%, 12-1 u udarcima prema golu, 5-0 u udarcima u okvir i 7-2 u kornerima za Hajduk.

43' Kakav pokušaj Livaje! Najbolji strijelac lige pokušao je škaricama iznenaditi vratara Slaven Belupa. Bio je to snažan, ali nedovoljno precizan udarac nakon kojeg lopta odlazi preko gola.

26' GOOOL! 2-0 za Hajduk. Bio je to novi opasni ubačaj iz kuta, nastala je prava gužva pred golom Slaven Belupa, a nakon odbijanca lopta dolazi do Grgića koji postiže svoj prvi pogodak otkako se priključio splitskoj momčadi! VAR je provjeravao ovu situaciju, ali sve je bilo čisto.

23' Pokušaj Kalinića! Opalio je Nikola s ruba šesnaesterca, išlo je to u sami kut, ali odlično je reagirao Sušak.

21' Velika prilika za Bijele! Lovrencsics je opalio, lopta se odbija do Katića koji puca iz velike blizine, ali Sušak spašava goste. Četvrti ubačaj za Bijele.

image

Emir Sahiti

PAUN PAUNOVIC/CROPIX

13' GOOOL! Hajduk vodi na Poljudu i to nakon kakve akcije! Livaja i Kalinić su oko centra izigrali obranu Slavena, a Nikola je sjajnom loptom pronašao Sahitija koji koristi 1 na 1 situaciju s vratarom Belupa i zabija za 1:0 i veliko slavlje navijača Hajduka.

8' Nekoliko minuta velikog pritiska Hajduka. Imali su bijeli čak tri ubačaja iz kuta zaredom, a kod drugog u tom nizu Sušak se morao potruditi i iščupati loptu ispod grede!

1' Počela je utakmica na Poljudu!


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Zanimljivo, na vratima će biti Danijel Subašić, a Filipa Krovinovića nema niti na klupi. Vuković je dobio prednost ispred Fossatija, a Čolina kreće umjesto najavljivanog Melnjaka. Na klupi su ostali: Posavec, Fossati, Kačaniklić, Simić, Melnjak, Atanasov, Mikanović, Mlakar i Ljubičić. Krovinović i L. Kalinić, prema trenutno dostupnim informacijama, susret propuštaju zbog povišene tjelesne temperature.

Kod Slaven Belupa ipak neće krenuti Marin Laušić, odlučio se trener Zekić na teren poslati Alena Grgića, koji bi danas mogao imati i zadnji nastup za Slaven...

14.00 Navijači pristižu na Poljud:

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX
image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 20:02