MARKO JURINEC Cropix
NOVI UZBUĐENJE

Čeka nas nova luda utakmica. Svaki put kada se susretnu ove momčadi slijedi neizvjesna borba

Varaždin i Osijek zajedno imaju tek tri pobjede ove godine - na rasporedu je Derbi klubova s Drave
Piše: Mario DjakObjavljeno: 14. ožujak 2024. 14:04

Svaki navijač Varaždina i Osijeka već zna - kad se ove dvije momčadi susretnu, slijedi neizvjesna borba do posljednjeg zvižduka.

I ovaj put, nova i moderna Opus Arena gorjet će od uzbuđenja jer će oba kluba, u ovom takozvanom derbiju nogometnih klubova s Drave, zacijelo tražiti pobjede, kojih niti za jedne, a niti za druge, sasvim sigurno nije bilo nešto previše u drugom dijelu aktualne sezone.

Ovosezonsko prvenstvo donijelo je dvije neodlučene utakmice između Varaždina i Osijeka, a iako su oba kluba pružila kvalitetne nastupe, nijedna momčad nije uspjela preuzeti potpunu kontrolu nad susretom. Sada, s 27. kolom SuperSport HNL-a pred vratima, oba kluba će tražiti svoju priliku za pobjedu. Osijek ulazi u sutrašnji derbi s izmiješanim rezultatima - tijekom ove polusezone ima tek dvije pobjede, obje na domaćem terenu protiv razočaravajućih momčadi Gorice i Rudeša.

Ovo je prilika za Osijek da pokaže svoju snagu i potvrdi svoj status kao moćan sastav u ligi. S druge strane, Varaždin se suočava s raznim izazovima u posljednjih nekoliko utakmica.

Dobra prilika

Iako sa samo jednom pobjedom ove godine, protiv Rudeša, Varaždin je u puno navrata pokazao igru i imao rezultat koji bi mu osigurao pobjedu, ali često je tu nedostajalo i sportske sreće, kao i odlučnosti i hrabrosti. Stoga će svakako dati sve od sebe da dođe u Osijek i odigra jednu dobru utakmicu u Opus Areni. Ono što može zabrinjavati klub i navijače Varaždina jest činjenica da Osijek ima drugi najbolji napad lige s 45 postignutih pogodaka, a to njihovo postignuće zasigurno će biti faktor o kojem će razmišljati Varaždin u nadolazećem susretu.

Međutim, i Rijeka i Istra su u posljednjih pet utakmica dokazali da taj napad nije nezaustavljiv, te su obje momčadi svladale Osijek bez primljenog pogotka. S druge strane, obrana Varaždina je nešto sitno stabilnija od obrane Osijeka - Varaždinci su primili 33 pogotka, dok su Osječani 35 puta vadili loptu iz vlastite mreže.

U posljednjih pet odigranih prvenstvenih utakmica oba kluba primila su po šest pogodaka, dok je Osijek zabio pet, a Varaždin je postigao četiri pogotka. Ovi statistički podaci ukazuju na sličnu učinkovitost u obrani, ali i na potencijal za napredak u napadu za oba kluba. U nadolazećem derbiju klubova s Drave bit će zanimljivo vidjeti kako će se obrane suprotstaviti napadačkim linijama i hoće li se statistika nastaviti ili će jedna od momčadi iznenaditi s efikasnijim napadom.

Napeta borba

Dok se datum susreta približava, uzbuđenje među navijačima oba kluba raste. Derbi klubova s Drave obećava ljutu i napetu borba između dva protivnika, a sva oči bit će uprte na teren Opus Arene dok Varaždin i Osijek daju sve od sebe za nove prvenstvene bodove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. ožujak 2024 14:04