VOJKO BASIC Cropix
SPREMNI ZA ISKUPLJENJE

Hajduk je maksimalno fokusiran na Kup, eventualni bi neuspjeh značio ‘smak svijeta‘

Svi u Splitu vjeruju u osvajanje prvenstva, ali im je Kup, na neki način, sigurnija oklada
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 27. veljača 2024. 15:04

Na Poljudu je mobilno stanje, četvrtfinalni susret protiv Varaždina dočekuje se u taboru "bijelih" s maksimalnom pozornošću. Kada su već zavladali kiksevi u prvenstvu, jer Hajduk je na posljednjih sedam utakmica izgubio čak jedanaest bodova, onda bi eventualni neuspjeh u Kupu, i to na domaćem terenu, značio doslovno smak svijeta.

Naime, svi u splitskom klubu i dalje vjeruju kako su u stanju do kraja prvenstva ostvariti primarni cilj, dosegnuti naslov prvaka, ali im je Kup, na neki način, sigurnija oklada, s obzirom na to da se do trofeja dolazi u tri skoka.

Prilika za iskupljenje

- Svaku utakmicu dosad uzimali smo s krajnjom ozbiljnošću - mantra trener Hajduka Mislav Karoglan - Nisam pristalica nekih dugoročnih planiranja, prognoziranja, već idem po redu.

image
VOJKO BASIC Cropix

Hajduk je u dvije posljednje sezone oba puta osvojio Kup, najprije u finalu protiv Rijeke u Splitu (3-1), onda protiv Šibenika na Rujevici (2-0), tako da se svi nadaju kako su u stanju nastaviti taj niz. Poslije ružnih iskustava s posljednjeg gostovanja u Varaždinu, Karoglan sa svojom družinom čeka Nikolu Šafarića i njegovu momčad s neskrivenom namjerom da dokaže kako je igra "bijelih" u subotu bila prolazna slabost.

Splićani vjeruju u trijumfalni kraj sezone

"Još u svići ima uja", govorili su stari Splićani, poglavito navijači Hajduka, kada nisu gubili nadu u uspješni finiš. Tako i sada, "prgava familija" dvanaest kola prije kraja prvenstva, vjeruje u trijumfalni kraj sezone. Ima ih, baš fanatičnih navijača, koji planiraju slavlja na dva kolosijeka, to jest ufaju se da će njihovi ljubimci osvojiti dvostruku krunu, što se na Poljudu nije dogodilo od 1995. Dapače, u toj sezoni "bijeli" su se zakitili s tri pehara, najprije u Superkupu, pa onda i Kupu i prvenstvu, tada oba puta u izravnim nadmetanjima s Croatijom.

Zadatak "bijelih" sada svodi se na apsolviranje prolaza u polufinale Kupa, dok će u prvenstvu Hajduk polagati ključne ispite u derbijima, uz vjeru da na preostalim dvobojima neće biti promašaja. Splitski i riječki "bijeli" ipak imaju nešto povoljniji raspored, sedam utakmica pred svojom publikom, te pet u gostima, za razliku od Dinama, koji čeka osam gostovanja i svega četiri susreta u Maksimiru, uz još dvije teške i neizvjesne euro-utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 12:59