Mislav Karoglan

 ANTE CIZMIC Cropix
ZATVARANJE OČIJU

Hajduk ne igra dobro, pada sve više pitanja o Mislavu Karoglanu, a on i dalje negira najvažniju stvar

‘Bijeli‘ su u posljednjih sedam utakmica osvojili samo 11 bodova, što je tek nešto više od 50 posto
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 26. veljača 2024. 20:57

Hajduk je u Varaždinu neplanirano izgubio dva boda, što je porazno najviše zbog činjenice da su imali igrača više, i to čak 40 minuta.

Splitska momčad je tako doživjela novi bodovni udarac s obzirom na to da je, od 8. prosinca, u proteklih sedam utakmica osvojila samo 10 bodova od mogućih 21, što je manje od 50 posto. Od svih aktera sigurno je najteže bilo treneru Mislavu Karoglanu, jer se potvrdilo, što on negira, da njegova momčad nema znanja za nadigravanje, već sve bazira na faktoru nadjačavanja. A kada je tako, onda će teško do obećanog naslova prvaka.

Ima još dosta kola, ali...

Karoglan je tijekom odmora umjesto Krovinovića i Sahitija uveo Mikanovića i Dajakua, nešto kasnije Kleinheislera, pa Hrgovića, na kraju Trajkovskog, ali niti jedan nije donio niti trun poboljšanja u igri. Hajduk je dominirao u posjedu lopte (66-34), što je i logično s obzirom na isključenog Dabru, "bijeli" su izveli okupaciju vrata Olivera Zelenike (13-1 u udarcima na gol i 11-1 u kornerima), ali se dogodio samo jedan pravi šut, onaj Nike Sigura za izjednačenje.

image

Mislav Karoglan

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Jedan od veterana Hrvoje Vejić, čiji su komentatori za Dalmatinski portal oštroumni, pitao se:

- Imamo igrače koji su po kvaliteti iznad 90 posto lige, zašto to ne pokazuju?

To je pravo pitanje za trenera Karoglana, koji je od Vejića dobio zanimljivu opasku:

- Naš posjed lopte se svodi na bezbroj pasova, i to između Lučića, Šarlije, Uremovića i Krovinovića, tako da smo gledali standardno dosadnu predstavu Hajduka. Jedino smisleno bio je Karoglanov outfit uz aut liniju…

Ono što je zabrinjavajuće, to je fakat da pojačani proljetni Hajduk igra slabo, tako da se urušavaju nade o osvajanje naslova prvaka. Ipak, utješno je da do kraja ima još dvanaest kola, da u tim utakmicama Hajduka čekaju dva derbija - prvi u Splitu protiv Dinama, onda odmah na Rujevici protiv Rijeke, pa bi se "bijeli" mogli/morali refati na svoju kartu nadjačavanja, ali isključivo pod uvjetom da inkasiraju četiri boda.

Na neki način može se kao obeshrabrujuća uzeti izjava kapetana Hajduka Marka Livaje, koji istina tumači da se "moramo boriti za naslov ustrajno do kraja", ali dodaje da "ako ne uspijemo, to neće biti smak svijeta".

Podrška samo Jakobušiću

U tome ga podržava i ugledni odvjetnik Ljubo Visković Pavasović, jedno vrijeme predsjednik nadzora Hajduka, inače žestoki pobornik bijelog dresa, koji se na društvenim mrežama u više navrata očituje kako i "kad ne bi ova sezona bila okončana trijumfalno, ne treba inzistirati na promjenama". U stvari, Ljubo druka za Jakobušića, nikako za Nikoličiusa ili - u slučaju debakla - za Mislava Karoglana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:38