DUJE KLARIC Cropix
PIŠE DRAŽEN ANTOLIĆ

Hajdukovi klinci skinuli prokletstvo i postali inspiracija seniorima: A sad vratite Bijele na kartu Europe!

Kad Hajduk dobiva, a Marko Livaja nije i nema potrebe biti heroj, to su za Bijele odlične vijesti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. travanj 2023. 22:36

Poljud je ponovno pjevao Hajduku. Bijeli su sjajnim golovima Benrahoua i Sahitija elegantno matirali Varaždin, dlanovi su imali za što bridjeti, deset i pol tisuća poklonika ‘Majstora s mora‘ guštalo je, pljeskalo, radovalo se što i od prve ekipe može vidjeti nešto kvalitetno i spektakularno u trenutku dok hajdučki navijači svijet duboko prožima slatkasto iščekivanje ponedjeljka i finala u kojem će igrati za naslov prvaka Europe.

Mladih, onaj koji medijski ostaje u sjeni glavnih zbivanja u državama koje nisu izravno uključene, ali u stručnim krugovima itekako zvoni. Osvoje li titulu to će repozicionirati klub na mapi, pogotovo transfernoj jer ne prodaju se jednako prvaci Starog kontinenta ili tek neki tamo nadareni klinci iz hrvatskog kluba kojeg dugo nema na UEFA-inim pozornicama.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Istina, navijačima je to sada najmanje bitno, oni bi htjeli da Hajduk sačuva pobjedničku momčad tri-četiri godine i s njom zaigra u "pravoj" Ligi prvaka, ali dok su to ovog časa tek želje koje se mogu ostvariti i ne moraju, rast rejtinga Akademije i cijene njezinih eksponata trebao bi se dogoditi. Bude li dobrog vođenja procesa...

image
DUJE KLARIC Cropix

Kad je proteklog vikenda pao u Rijeci, splitski sastav znao je da pokapa i posljednju realnu nadu u osvajanje HNL-a, teški oblaci ponovno su se nadvijali nad srca navijača, ali briljantni dečki Marijana Budimira probili su i oblake, i crne misli i prokletstvo gubitnika, razvedrili su Hajdukov planet pa je i na Poljudu zasjalo sunce.

Bili su inspiracija seniorima da ih slijede, što su dijelom uspjeli u vidu dobre igre, a posebice super pogodaka. Yassine Benrahou ljevicom je zabio slobodnjak i asistirao vanjskom za Emira Sahitija koji je modrićevski desnom vanjskom skinuo "paukovo gnijezdo". Kad Hajduk dobiva, a Marko Livaja nije i nema potrebe biti heroj, to su za Bijele odlične vijesti.

image

Ivan Leko

ANTE CIZMIC Cropix

Pao je Milan, pa i Varaždin, dani za hajdukovce izgledaju čudesno i divno, a na Ženevskom jezeru s AZ Alkmaarom to bi valjalo zaokružiti hat-trickom. Pamtimo da su naši nogometaši na završnim preprekama znali ostajati bez daha, je li ekipa Marijana Budimira ta koja će probiti tu barijeru?

Trofeji u mlađim kategorijama nisu veliki, ali kad se osvajaju u Ligi prvaka tada su i oni veliki. Zato su pred Splićanima dva prava finala – europski mladih i Hrvatskog kupa u svibnju u Rijeci protiv Šibenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:30