Igor Postonjski

 MARKO JURINEC/Cropix
ODLIČNA FORMA

Kapetan Varaždina: ‘Ovo bi mi mogla biti najbolja sezona i sve bliže sam produljenju ugovora‘

"Bude li prilika da se borimo za Europu, bit ćemo spremni potući se", kaže Igor Postonjski (28)
Piše: Mario DjakObjavljeno: 20. rujan 2023. 16:37

U susretu Varaždina i Istre, u sklopu 8. kola SuperSport HNL-a, varaždinski kapetan Igor Postonjski odigrao je odličnu utakmicu. Osim što je postigao odlučujući i jedini pogodak na utakmici, Postonjski je gospodario sredinom terena.

- Dosta teška utakmica i za nas i za Istru. Gledatelji nisu mogli uživati u nekoj pretjeranoj ljepoti, ali cilj opravdava sredstvo! Imali smo utakmica u kojima smo igrali lijepo za oko, a na kraju ostali kratkih rukava. Pobjedi ne treba gledati u zube, tu smo da skupljamo bodove. Na kraju krajeva, ljepota će doći kad bude komfornija situacija - osvrnuo se na utakmicu kapetan Varaždinaca.

Varaždin se nakon sedam utakmica nalazi na šestom mjestu tablice, a Postonjski je dao i svoje viđenje o potencijalu momčadi.

- Ovo je negdje na tragu onoga gdje bismo mi htjeli biti, a to je sredina tablice. U ekipi još ima prostora za napredak, a toga smo i sami svjesni. Ima u nama još baruta, ako se ukaže prilika za nešto više mislim da smo za to spremni i dovoljno iskusni. Doveli smo par iskusnih igrača koji mogu to popratiti, nadam se da će mladi uz nas učiti i da ćemo svi zajedno biti još bolji - rekao je Postonjski.

Borba za Europu nije tema u koju bi se upuštao kapetan, ali ako bude kakvih šansi, svakako će se za to mjesto boriti.

- Ako bude prilika, kao i prošle godine, bit ćemo spremni potući se za to treće ili četvrto mjesto - kratko je rekao Postonjski.

Jedan je od miljenika navijača, a upravo je želja mnogih vidjeti Igora u plavom dresu što duže, do kraja njegove karijere.

- Jedna jako lijepa priča dosad, nadam se da će se tako i nastaviti. Jako mi je lijepo u gradu, tu sam doma i samo me lijepe uspomene vežu za Varaždin, te svi gledamo prema tome cilju. Trenutno radimo na produženju ugovora, sve ide prema tome da ostanem još koju godinu u klubu - rekao je Postonjski.

Još prošle godine, 14. kolovoza, Postonjski je u Osijeku doživio strašnu ozljedu koja ga je udaljila s terena. Igri se vratio upravo protiv Osijeka, 26. veljače ove godine, a ovog petka ponovno igra protiv Osijeka. Ove sezone Postonjski u šest upisanih nastupa ima postignuta već tri pogotka, a dokaz je to da se uz trud i vjeru sve može, pa čak i nakon tako teške ozljede!

- Da sam si tako zamišljao, ne bi tako ispalo! Na dobrom sam putu da mi ovo bude najbolja sezona što se tiče efikasnosti. Međutim, ne gledam toliko tu svoju statistiku, već da smo na terenu dobri i kompaktni, da osvajamo bodove, a to je ono najbitnije - naglasio je varaždinski kapetan.

Trener Varaždinaca Mario Kovačević je uz Čabraju trenutno je trener s najdužim stažom u HNL-u.

- Kovačević nam daje odriješene ruke, ne sputava nas u ničemu. Postavio se kao da nam je roditelj i najbolji prijatelj, a na kraju krajeva to se vidi i na terenu. Kad je tako dugo jedan trener u jednom klubu, to dovoljno govori o njemu, njegovim kvalitetama i njegovoj osobnosti - zaključio je Postonjski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 15:36