Goran Mehkek/Cropix
PRIPREME ZA VARAŽDIN

Karoglan komentirao uvrede Livaji i poručio: ‘Dinamo je protiv Betisa pokazao koliko je HNL dobar‘

Trener Hajduka je otkrio i kakva je situacija s ozljedama u momčadi
Piše: SNObjavljeno: 23. veljača 2024. 10:33

Bolnica na kraju Poljuda, dočekalo je sugestivno pitanje trenera Hajduka Mislava Karoglana na pressici uoči odlaska nogometaša „bijelih” u Varaždin, parafraziralo se onu tv-seriju nekoć popularnu, „Bolnica na kraju grada”. Tko može, a tko ne može, staro pitanje za pressice, uvijek pali za početak sijela s trenerom, piše Slobodna Dalmacija.

- Moufi je počeo trenirat, jednako kao i Lovre, a Nikola i Žaper su aut, želim s ovog mjesta poslat javnu poruku podrške Mihaelu da se vrati još jači što ne sumnjam da hoće!

Što reći o Varaždinu, oni se nadigravaju?

- Momčad su naslonjena na posjed lopte, još od Varteksa koji je tu bio, takva im je škola nogometa, vidjeli smo i nekidan u Maksimiru koliko su ozbiljna momčad. Nemaju zbog čega mijenjat pristup i oni su opasni.

Dinamo i Rijeka se sastaju, jako zanimljiv par, što očekujete i što bi vama, odnosno Hajduku najviše odgovaralo?

- Ne znam što bi nam, iskreno, najviše odgovaralo, puno je bitnija, nemjerljivo važnija za nas utakmica u Varaždinu.

Livaju jadnoga vrijeđaju u Rijeci i na malom nogometu ničim to nije zaslužio, kakav je vaš komentar?

- Vaše pitanje je i moj odgovor, ničim to nije zaslužio.

Varaždin je zadnji teren gdje još niste nastupili, sad zaokružujete i taj ciklus?

- Nisam znao za taj podatak, ali nije to važno, jer puno puta u Varaždinu sam bio i kao igrač i u stožerima i nije mi ništa novo. Još od doba Varteksa u Varaždinu se igra lijepo, teže nadigravanju i svakome su ozbiljan takmac. Malo je falilo da Dinamu uzmu bodove. Imaju oni dosta motivacije uvijek. A nama je jedini cilj uzeti bodove.

Jedan od konkurenata će ih izgubit?

- Ma, opet vi na tu utakmicu, ali nama je Varaždin najbitniji, svaka je utakmica važna, utrka je tijesna i tako će biti do kraja.

Hajduk je najbolji gost, samo dva poraza ima u gostima, a tri u Poljudu. U čemu je tajna tog podatka?

- Imamo podršku navijača i u gostima se osjećamo ugodno, a svaku teoriju o tome mi je teško je hipotetski razvijati. Neka još ovu bude baš tako da smo jako dobar gost. A onda ćemo se još više popravit i kao domaćini?

U kakvom je stanju Diallo?

- U dosta dobrom je stanju, on je veliki radnik.

Činjenica je da od 17. prosinca nije odigrao ni minute? Vidite li ga u početnoj postavi?

- Mjerili smo ga, radili su oni ozbiljno u trenažnom procesu i čini nam se spreman. Neće igrat sada svaku, vjerojatno, ali prvenstvo ulazi u završnu fazu, a imamo i malog Šimuna (Hrgovića, op. a.) na kojeg ozbiljno računamo.

Da, bit će mjesta za obojicu. A kako zamijenit Žapera? Je li to Krovinović kao do sada, ili možda Sigur, ili ćete pak koncepcijski mijenjat kako se to moderno kaže igrati s „dvije šestice”?

- Sve je u igri. Moramo tražiti unutarnje rezerve, a neki će morati potegnuti više. Za sada je na Filipu (Krovinoviću, op. a.) ta uloga i on tu može puno izvući. Mijenjaju se i navike i uloge. I Sigur i Laszlo (Kleinheisler, op. a.) će imati ozbiljniju minutažu, to je naša realnost.

Osim pobjede je li očekujete i dominaciju u igri? - pitalo se misleći da prava dominacija izostaje. Trener se nije složio:

- Ja sam jako zadovoljan našim utakmicama protiv Belupa i Rudeša, prvu smo dobili 4:0, drugi imali puno šansi. Ja ih sve pregledam iznova i dobro znam što govorim, krajnje sam iskren. Bio sam iskren kad kažem da su bile dobre utakmice, kao što sam bio otvoren i nakon Rijeke i Osijeka... - rekao je Karoglan, a nakon Rijeke i Osijeka je priznao da to nije bilo dobro.

Idemo dalje, Varaždin stiže u kupu u utorak već?

- I to je izazov, ali sad je fokus samo na prvenstvu. Znamo koliko je HNL dobar, to smo vidjeli i u susretu Dinamo – Betis. Mi smo kao narod skloni podcjenjivanju i precjenjivanju. A to nije nikad realno.

Spomenuli ste Laszla u kontekstu šestice, gdje ga zapravo vidite, doveden je kao lijevo krilo? Mijenjaju mu se pozicije, je li se uskladio?

- Veliki je radnik. I taj dio me iznenadio – Karoglan je do kraja iskren. - Radi puno, a nekad za momčad trebaš igrat i ono što ne voliš. Ljudi podcijene ligu, našu HNL i žele odmah neki efekt i čine medvjeđu uslugu igračima...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 19:41